null

Saarijärven kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

PYSÄKÖINTI SAARIJÄRVEN KOULU- JA KULTTUURIKESKUKSEN C-OSAN SIVULANTIE 8 PYSÄKÖINTIALUEELLA

 Koulukeskuksen parkkipaikat ovat käytössä normaalisti. Opettajille olevat paikat on merkitty ja ne ovat kaikki varattuja, ethän siis parkkeeraa näille paikoille. 


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautua voi myös paikan päällä opiston toimistossa tai puhelimitse 044 459 8254, 044 459 8256, 044 459 8456. Emme ota ilmoittautumisia vastaan sähköpostilla, teksti- tai ääniviestillä. 12.8.–26.8.2024 olemme tavoitettavissa ma-pe klo 9-11 ja 12–14. 27.8. alkaen olemme tavoitettavissa ma-to klo 12–14.

Alennusseteleiden palautus, SmartumPay- ja Epassi maksut kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Katso lisätietoja kohdasta edut ja alennukset.

Kursseille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen tulee tehdä henkilökohtaisesti. 

 • Valitse haluamasi kurssi joko kurssit-valikon kautta tai hakukentän avulla kurssin nimen tai numeron mukaan.
 • Lisää kurssi ostoskoriin
 • Täytä kaikki osallistujan tiedot huolellisesti.
 • Alle 18-v. ilmoittautuessa on annettava myös huoltajan tiedot laskutusta varten. Mikäli työnantaja tai joku muu taho maksaa kurssimaksusi, pitää laskun maksaja ilmoittaa sille varattuun kohtaan ilmoittautumislomakkeella.
 • Lähetä ilmoittautuminen.
 • Kurssimaksut laskutetaan.

Kursseille on ennakkoilmoittautuminen. Kurssit toteutetaan, mikäli ennakkoilmoittautuneita on riittävästi. Kursseille voi ilmoittautua myös ennakkoilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. 

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen musiikin yksilöopetukseen on 12.-26.8.2024 ja kuvataidekouluun 18.3.-20.8.2024. Lukuvuoden aikana voi tiedustella vapaita oppilaspaikkoja.

Ilmoita maksajan tiedot ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli osallistuja on alle 18-vuotias tai jokin muu taho maksaa kurssimaksusi.

Säännöllisesti kokoontuvilla kursseilla voi lukuvuoden aikana opistosta johtuvista syistä peruuntua kaksi opetuskertaa, joita ei korvata.

OS-lyhenne tarkoittaa alennettua kurssihintaa opintosetelin avulla.

Varaudu mahdollisiin muutoksiin ja tarkista kurssitiedot ilmoittautumishetkellä.

PERUMISEHDOT

Kurssille tulematta jääminen ei ole peruminen – peru osallistumisesi soittamalla opiston toimistoon tai sähköpostilla (kansalaisopisto@saarijarvi.fi). Ilmoittautumisen peruminen on maksutonta ennen kurssitiedoissa mainittua ilmoittautumisen päättymistä (=viimeinen ilmoittautumispäivä). Mikäli kurssille osallistumista ei ole peruttu ilmoittautumisajan loppuun mennessä kurssin osallistumismaksu laskutetaan kokonaisuudessaan. Jos olet kurssilta pois kolme kertaa peräkkäin ilmoittamatta siitä opettajalle tai toimistolle, voit menettää kurssipaikkasi mahdolliselle varasijalaiselle. Tässä tilanteessa sinulta laskutetaan kurssimaksu normaalisti. Erityisestä syystä (esim. terveydelliset syyt) rehtori voi myöntää maksuvapautuksen kirjallisen hakemuksen perusteella, timo.tikka@saarijarvi.fi. Jo maksettua kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä.

LASKUTUS

Kurssimaksut laskutetaan.

EDUT JA ALENNUKSET

• Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay-sovellus. Ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

• Epassi verkkomaksu. Ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

• Palvelualojen ammattiliitto PAMin alennusseteli

• Työttömien opintosetelit - setelin voit noutaa asiointipisteestä Saarijärven kaupungintalolta tai Kannonkosken kunnantalolta

• Saarijärven kaupungin TYKY-etu. Ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

• Välkky-etu

Setelit on palautettava kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta kansalaisopiston toimistoon Saarijärvelle/Kannonkoskelle tai kurssin opettajalle (Myös SmartumPaylla ja Epassilla suoritetut maksut). Tämä jälkeen seteleitä otetaan vastaan vain opiston toimistossa Saarijärvellä, mikäli kurssimaksuja ei ole ehditty laskuttaa. Kesken lukuvuoden alkavilla kursseilla palautus on tehtävä kahden viikon sisään kurssin alkamisesta. Laskutuksen jälkeen palautettuja seteleitä ja mobiilimaksuja emme voi ottaa huomioon.  Varmista ennen SmartumPaylla ja Epassilla maksamista, että kurssi varmasti toteutuu. Kurssin peruuntuessa kansalaisopisto ei voi palauttaa työsuhde-etuuksilla maksettuja kurssimaksuja, mutta maksu voidaan lukuvuoden aikana käyttää toisen kurssin maksamiseen.

Välkky-etu

Monille kursseillemme jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita tarjotaan maksutta toimeentulotuen piirissä oleville kuntalaisille ja heidän alaikäisille lapsilleen. Maksuttomuus koskee Saarijärvellä ja Kannonkoskella järjestettäviä kursseja lukuun ottamatta yksilöopetusta. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esimerkiksi materiaalimaksua. Välkky-seteleitä on saatavissa Saarijärven kaupungintalon asiointipisteestä (Sivulantie 11) ja Kannonkosken kunnantalon yhteispalvelupisteestä (Järvitie 1) toimeentulotukipäätöstä ja kuvallista henkilökorttia näyttämällä. Jokaista kurssia kohden tarvitaan oma seteli. Setelimäärää/henkilö ei ole rajoitettu. Vapaita paikkoja voit tiedustella kansalaisopiston toimistosta kurssitiedoissa mainitun viimeisen ennakkoilmoittautumispäivän jälkeen. Välkky-seteli tulee palauttaa ilmoittautumisen yhteydessä Saarijärven tai Kannonkosken kansalaisopiston toimistoon. Netin kautta ei voi ilmoittautua, mikäli käyttää kurssimaksuun Välkky-seteliä.

Vuorotyöläisen harrastepassi 

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinua varten on vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista. Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Käy ostamassa harrastepassi Saarijärven tai Kannonkosken toimistolta. Voit ostaa harrastepassin myös useammalle kurssille. Harrastepassi on lunastettava kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Opintosetelietuus työttömille (OS)

Jos olet työtön ja haluat osallistua Saarijärven kansalaisopiston järjestämälle kurssille, voit hakea Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa opintoseteliä. Opintosetelin voi käyttää myös perheenjäsenen kurssimaksuun. Sitä ei voi vaihtaa rahaksi. Seteleitä on jaossa rajoitettu määrä. 1 kpl / henkilö / lukukausi (yksi syyslukukaudella, yksi kevätlukukaudella). Opintosetelin voi jakaa useammalle eri kurssille. Kurssit, joihin alennus käytetään, on ilmoitettava setelin palauttamisen yhteydessä. Työttömien opintoseteleitä on jaossa Saarijärven kaupungintalolla ja Kannonkosken kunnantalolla sijaitsevissa asiointipisteissä. Opintoseteliä hakiessa opiskelijan tulee todistaa työttömyytensä joko esittämällä työttömyysturvan maksupäätös.

Kuvataidekoulu

Sosiaalisin ja taloudellisin perustein on haettavissa alennusta kevätlukukauden maksuista. Vapaamuotoiset hakemukset perusteluineen ja tulotietoineen tulee osoittaa opiston rehtorille, syyslukukaudella aloittavien osalta 31.10.2024 mennessä. Hakemuksen käsittelee sivistyslautakunta. Liitä hakemukseen tulotietosi. Kevätlukukaudella aloittavien osalta 31.1.2025 mennessä. 

TIEDOTTAMINEN

Kursseihin liittyvistä asioista (esim. kurssin peruuntuminen tai aikataulumuutokset) sekä Saarijärven kaupungin, Kannonkosken kunnan ja muista viranomaistiedotteista ilmoitamme tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tapahtumista ja lisäkursseista ilmoitamme kansalaisopiston verkkosivuilla ja Facebookissa. Lisätietoja kursseista ja muusta toiminnastamme saat myös kansalaisopiston toimistosta. 

VAKUUTUKSET

Ryhmämme ovat avoimia kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta. Saarijärven kaupungilla ja Kannonkosken kunnalla on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä. Jotta vakuutus on voimassa, sinulla tulee olla kotipaikkakunta Suomessa. Opiskelijoiden omaisuutta (esim. vaatteet / silmälasit tms.) ei ole vakuutettu.  Vakuutus on voimassa kunnan järjestämissä ja valvomissa tilaisuuksissa. Matkoilla näihin tilaisuuksiin vakuutus on voimassa vain, mikäli kunta on järjestänyt kuljetuksen. Vahingon sattuessa ole heti yhteydessä kansalaisopiston henkilökuntaan!

OPETUSTILOJEN JA VARASTOJEN KÄYTTÖ

Kansalaisopisto ei vastaa opetustiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä, eikä mahdollisista työvälineistä. Merkitse omat materiaalit ja tarvikkeet näkyvästi, jos säilytät niitä opetustilan varastoissa. Säilytä tiloissa vain ne tavarat ja tarvikkeet, joita tarvitset viikoittain (tai jokaisella kokoontumiskerralla). Vie työkauden päätteeksi tavarasi pois, jotta tiloissa voidaan tehdä vuosisiivoukset ym. huoltotoimenpiteet. 

MATERIAALIT

Opintomateriaalit (kirjat, kädentaitoryhmien tarvikkeet jne.) jokainen kustantaa itse. Joillakin kursseilla materiaali sisältyy hintaan, tästä mainitaan erikseen kurssin kohdalla.

TODISTUKSET

Opiskelija saa pyydettäessä todistuksen, joka on heti kurssin päätyttyä ilmainen, myöhemmin pyydettäessä 20 €.

HARRASTETAAN TERVEENÄ 

Tunneille ei saa tulla, jos henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita. Musiikin yksilöopetuksessa on hyvä ilmoittaa poissaolosta opettajalle.

Tietosuojaseloste, Saarijärven kansalaisopiston asiakasrekisteri


OIKEUS MUUTOKSIIN PIDETÄÄN!

Ajankohtaista

 • 110300

  Kuvataidekoulu 5-18 vuotiaille 2024-2025, ilmoittautuminen. Huom. saat ensin varasijan

  Kurssimaksu: 219,00 €
  Opettaja: Tuntiopettaja selviää myöhemmin
  Paikka: C233 kuvataide
  Syyslukukausi: 9.9.2024 - 24.11.2024
  Kevätlukukausi: 6.1.2025 - 20.4.2025
  Ilmoittautuminen alkaa: 18.3.2024 0.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 20.8.2024 23.59
  Paikkoja: 0 Ilmoittautuneita: 0 Varalla: 36
 • 110301 Uusi kurssi!

  Kuvanveiston kesäkurssi 2024

  Kurssimaksu: 57,00 €
  Opettaja: Riku Riippa
  Paikka: Hienola/Arvo Auvisen navetta, Pajupurontie 322 a, 43100 SAARIJÄRVI
  Tunteja: 30,00    Syyslukukausi: 5.8.2024 - 9.8.2024
  Ilmoittautuminen alkaa: 2.4.2024 0.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 16.6.2024 23.59
  Paikkoja: 19 Ilmoittautuneita: 19 Varalla: 1