null

Juuan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Kansalaisopisto


Juuan kansalaisopisto on kaikkia varten. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin aikuisille, lapsille, ikäihmisille kuin erityisryhmille. Opiskelu kursseilla on pääosin ryhmäopetusta eri kokoisissa ryhmissä. Osa opetuksesta järjestetään yksilöopetuksena (musiikissa), pari-, pienryhmä- tai etäopetuksena. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan pohjakoulutuksesta, iästä ja kotikunnasta riippumatta. Opetus aloitetaan normaalisti lähiopetuksena. Tärkeää on, että sekä opiskelijat että opettajat noudattavat yhteisiä toimintaohjeita- ja tapoja edelleen turvallisuuden edistämiseksi kuten hygieniatoimia, vain terveenä osallistumista ja tarpeellisista etäisyyksistä huolehtimista. Seuraamme tilannetta lukuvuoden aikana ja tarvittaessa teemme muutoksia.


Kansalaisopiston teemana tulevana lukuvuonna on Samassa veneessä. Juuan kansalaisopisto ja kuntalaiset ovat soutaneet ja huovanneet yhdessä jo 50 vuotta. Koronapandemiankin mainingeissa olemme seilanneet viime vuosina. Pysymme kuitenkin edelleen samassa veneessä. Samassa veneessä -teema näyttäytyy myös kestävän kehityksen ja materiaalien uusiokäytön edistämiseen opiston opetuksessa. Myös yhteisön ja yhteisöllisyyden tärkeys on samassa veneessä esillä ja näkyy kurssikohtaisissa opiskelijaminimeissä, jolla tuetaan kurssien alkamista ja mahdollisuutta opiskella ja harrastaa. Musiikissa yhteisöllisyyttä edistetään entisestään viemällä kursseja vanhuspalveluihin ja hoitokoteihin. Kurssi Laulu – silta yli rajojen! kutsuu suomalaisia ja maahanmuuttajia laulamaan yhdessä eri kielillä.

Muistathan myös taiteen perusopetuksen ja lukioyhteistyökurssien tarjonnan. Tutustu opiston käytänteisiin tarkemmin nettisivuilla. Painettu opinto-ohjelma jaetaan julkisena tiedotteena Juuan ja Kolin alueen talouksiin 3.8.2022, jolloin se on myös luettavissa sähköisessä muodossa kansalaisopiston nettisivuilla. 

Kursseille ilmoittautuminen ilmoittautumispäivänä 24.8.2021 alkaa kello 9 verkossa ja puhelimitse 040 104 2905 klo 9-13 ja 14-17 tai henkilökohtaisesti kansalaisopistolla Rakkaudenkuja 1 samoilla kellonajoilla. 

Ilmoittautuminen jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Puhelinilmoittautumiset 25.8.2022 alkaenma- pe klo 9-15 puh 040104 2403 ja 0401042402 tai käymällä henkilökohtaisesti toimistossa sen aukioloaikoina.

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIIN YKSILÖ OPETUKSEEN 

Lukuvuonna 2021- 2022 kansalaisopistossa musiikin yksilöopetuksessa jo opiskellut opiskelija: Ilmoittaudu jatkamaan opiskelua ma-ti 22.-23.8.2022 musiikinopettaja Anu-Kaisa Nissiselle p. 040 104 2412 tai anu-kaisa.nissinen@juuka.fi. Opettajat ottavat yhteyttä puhelimitse viikon 36 aikana ja sopivat tuntiajat. Oppitunnit alkavat viikolla 37.  

Uudet opiskelijat: Uudet opiskelijat ilmoittautuva ajalla 24.8.-2.9.2022 musiikinopettajalle puhelimitse/sähköpostilla p. 040 104 2412 / anu-kaisa.nissinen@juuka.fi. KAKSI OPISKELIJAA (Kurssi: Kaverin kanssa soittaen/laulaen) Kysy lisätietoa/ilmoittaudu puhelimitse samoin musiikinopettajalle. PIENRYHMÄ JA RYHMÄOPETUS Ilmoittautuminen netissä osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/juuka 


Syyslukukauden opetus käynnistyy ensimmäisten kurssien osalta viikolla 37. Vapaita opiskelupaikkoja eri kursseilta ja mahdollisia uusia kursseja kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta. Samoin kurssitoiveita ja -tilauksia otetaan vastaan entiseen tapaan tulevaisuutta varten. 

Opiskelijat maksavat kurssin yhteydessä ilmoitetut kurssimaksut kurssikohtaisilla laskuilla eräpäivään mennessä. Koko työvuoden kestävät kurssit laskutetaan yhdessä erässä. Osa kursseista laskutetaan syys- ja osa kevätlukukauden aikana 31.7.mennessä. 

ALENNUKSET • Työttömät -50 % TE -toimiston todistuksella, joka tulee esittää opettajalle ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Todistuksen voi käydä esittämässä myös opiston toimistolla. • Sisaralennus -50 % Samassa ryhmässä opiskeleville alle 16-vuotiaille annetaan sisaralennusta • Kokoaikaiset eläkeläiset ja opiskelijat -20 % Opiskelijoiden tulee esittää opiskelijakortti. • Lapset (alle 16 v), joiden molemmat huoltajat ovat työttömiä -50 % Myös tämän alennuksen saamiseksi on esitettävä TE-toimiston todistus työttömyydestä. 

MAKSAMINEN työsuhde- etuudella  

Opiskelijat, joilla on työnantajan tarjoama ePassi, Smartum, Tyky kulttuuri- ja liikunta tai Eazybreak käytössään, voivat maksaa tulleet kurssilaskut kirjastossa tai kunnantalon yhteispalvelupisteessä niiden aukioloaikoina.


 Opintoseteleitä, joiden kohderyhmänä ovat eläkkeellä oleva senioriväestö (yli 63 v) ja kokoaikaisesti eläkkeellä olevat, on saatavilla kirjastosta sen aukioloaikoina 24.8. alkaen. Opintosetelialennus on 25 €. Sama henkilö voi saada vain 1 setelin /lukuvuosi. Seteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan asiointijärjestyksessä. Opintoseteliä noudettaessa on esitettävä henkilötodistus. Opintosetelin käyttäjä ilmoittautuu normaalisti kurssille ja luovuttaa setelin opettajalle ensimmäisellä opintokerralla tai asioi opiston toimistossa.

Tervetuloa opiskelemaan Juuan kansalaisopistossa