null

Juuan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English


ILOLLA uuteen lukuvuoteen 2023-2024 

Tulevan lukuvuoden teemaksi nousi ILO, joka oli myös Juuan kivenveistokilpailujen teema ja aihe 2023. Meillä kaikilla tarve ja oikeus kokea iloa jokapäiväisessä elämässä, sillä ilo auttaa meitä jaksamaan arjen haasteissa ja maailman myllertäessä ympärillämme.

Wikipedian mukaan ” Ilo on myönteinen tunne. Passiivinen ilo tarkoittaa rauhallista oloa ja tyytyväisyyttä asioiden nykytilaan. Aktiiviseen iloon liittyy halu jakaa oma ilo muiden kanssa. Iloinen ihminen ilmaisee iloaan usein hymyilemällä tai nauramalla

Iloisuus kiihdyttää sykettä ja verenkiertoa, ja joidenkin tutkimusten mukaan se parantaa myös ongelmanratkaisukykyä ja siihen liittyy myös  itseluottamuksen ja itsetunnon voimistuminen, sekä energisyys. Ilon on arveltu jouduttavan ihmisen toipumista sairauksista, stressistä tai kielteisistä tunteista, lisäävän ihmisen hyvinvointia sekä suojelevan vastoinkäymisten vaikutuksiltaIlo voimistaa myös kiintymyksen tunteita, ja ihmiset ovat iloisina ystävällisempiä ja lämpimämpiä toisia kohtaan. 

Ilon ilmaukset viestittävät halukkuutta viestintään ja vuorovaikutukseen. Iloisuus saa ihmisen haluamaan jakaa tunteensa toisten ihmisten kanssa”

Yhteisö ja yhteisöllisyys olivat yksi opiston strategiatyössä esiin nousseista arvoista. Tulevaan lukuvuoteen suuntaamme ilolla ja uutta oppimalla. Ryhmissä kohtaamme erilaisia ihmisiä, teemme ja koemme asioita yhdessä, Iloitsemme ja voimaannumme yhdessä. 

Ilo on myös tunne, joka liitetään onnellisuuteen, oman elämän tyytyväisyyteen ja subjektiiviseen hyvinvointiin. Osa onnellisuudesta on omissa käsissämme. Oma käytös, asenne ja valinnat vaikuttavat kaikki yhdessä siihen, kuinka onnellisiksi itsemme ja oman elämämme koemme.

Fyysisen aktiivisuuden nousu on yhdistetty onnellisuuden tunteeseen. Samaan aikaan kun treeni vaikuttaa lihaksiin, endorfiinikeskushermostossamme saavat aikaan hyvän olon tunteen.

Ystävien kesken vietetyllä ajalla voi olla suuri vaikutus sekä sinun että ystäviesi onnellisuudelle. Kannattaa myös pysähtyä hetkeksi, havainnoida, elää tässä ja nyt. Ne, jotka hidastavat pohtimaan ympärillä olevia hyviä asioita ovat tyytyväisimpiä ja onnellisimpia elämäänsä.

Se että meillä on tarve ja oikeus kokea iloa, on meillä myös velvollisuus tuottaa sitä toinen toisillemme. Moni tutkimus on tullut siihen tulokseen, että hyviä tekoja tekevät tuntevat olonsa keskivertoa onnellisimmiksi. 

Juuan kansalaisopiston väki toivottaakin kaikki iloisesti oppimaan uutta ja vanhaa
 Päivi , Joona,  Marja, Tuija, Heidi, Zuzana , sekä tuntiopettajat 


 ILOLLA uuteen lukuvuoteen 2023-2023

 Juuan kansalaisopiston avajaiset

Torstai 24.8 klo 17.00  

Juuan kunnantalon valtuustosali ja kahvila 

Klo 17.00              PULLAKAHVIT 

Klo 18.00              OHJELMA

                        Tervetulotoivotus Lukion- ja Kansalaisopiston rehtori Joona Leinonen

Vuokonjärven kesäteatteri ja näyttämömusiikki esittävät pätkiä ohjelmistoistaan. 

Opettajien esittäytyminen ja mahdollisuus keskustella kursseista

Aulatiloissa esillä kansalaisopiston opiskelijoiden taidetta -ILOLLA


   ILMOITTAUTUMISOHJEET

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA 17.8.2023 KLO 9.00
Voit ilmoittautua kursseille

* Internetissä www.opistopalvelut.fi/juuka
* Puhelimitse 17.8. klo 9-13 ja 14-17, sekä 
jatkossa ma - pe 9.00 - 15.00
- toimisto 040 104 2403 ja 040 104 2402
- suunnittelijaopettajalle 040 104 2410
- musiikinopettajalle 040 104 2412


* Henkilökohtaisesti kansalaisopistolla klo 9-15   
Rakkaudenkuja 1


TERVETULOA KURSSEILLE!
Kansalaisopiston opetustarjonta on internetissä: www.opistopalvelut.fi/juuka ja näköisversio painetusta opinto-oppaasta sekä yhteistoimintakurssit lukion kanssa löytyvät: https://www.juuka.fi/web/guest/kansalaisopisto
Lukion yhteiskursseja voit opiskella mahdollisuuksien mukaan lähiopetuksena, virtuaaliopetuksessa verkossa tai katsoa tuntitallenteet. Tiedustelut lukion rehtorilta 040 104 2461.
Syyslukukausi 4.9.-18.12.2023. syysloma vk 42
Kevätlukukausi 8.1.-30.4.2024, talviloma vk 10
Kesälukukausi 2.5.-30.6.2024
Syyskauden opetus alkaa pääosin vk 36-38.


Ilmoittautumisaika päättyy pääsääntöisesti viikkoa ennen opintojen alkamista. Tarkista se kunkin kurssin kohdalta netistä.
Ilmoittautua ei voi sähköpostiin eikä puhelinvastaajaan. Ilmoittautuminen opetusryhmiin on henkilökohtainen ja sitova.
MUSIIKIN RYHMÄOPETUKSEEN ilmoittautuminen tapahtuu kuten kansalaisopiston muihin ryhmiin.
MUSIIKIN yksilö- ja kaksi opiskelijaa -opetukseen katso ilmoittautumisohjeet musiikin kurssien kohdalla.

ILMOITTAUTUMISESSA TARVITTAVAT TIEDOT


- yhteystiedot: nimi, puhelin, sähköposti, osoite, henkilötunnus
- mahdollinen tieto osallistumisesta vain toiselle lukukaudelle koko lukuvuoden kurssilla
Jos et mahdu kurssille, ilmoittaudu jonoon. Kun paikkoja vapautuu, siitä ilmoitetaan. Jos alkaneilla kursseilla on vapaita paikkoja, voit ilmoittautua myös kesken lukuvuoden toimistoon tai vastuuopettajalle.


OPISKELUN ALOITTAMINEN
Emme lähetä erillistä kutsua kurssille. Jos kurssi peruuntuu opiskelijamäärän vähäisyyden vuoksi tai saat opiskelupaikan jonosta, otamme sinuun yhteyttä. Opintoryhmän koko on kurssikohtainen, mutta normaalissa ryhmäopetuksessa vähintään 5-7 ja liikuntaryhmissä 7-10.


KURSSIPAIKAN PERUMINEN
Ilmoittautumisen voit perua maksutta viimeistään 5 arkipäivää ennen kurssin alkua klo 15 mennessä. Sähköisesti ilmoittautuessasi saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen, jossa mukana myös ohjeet kurssi-ilmoittautumisen perumiseen sähköisesti.
Mikäli perut ilmoittautumisesti puhelimitse tai sähköpostitse, ilmoita perumasi kurssin nimi ja yhteystietosi kansalaisopiston toimistoon puh. 040 104 2403 tai kansalaisopisto@juuka.fi. Jos teet perumisen tätä myöhemmin tai jätät sen kokonaan tekemättä, opisto laskuttaa koko kurssimaksun. Ilmoittautumista ei voi perua opettajalle. Poissaolot kursseilta eivät alenna maksua. Vain sairastapauksissa lääkärintodistuksella voidaan palauttaa osa kurssimaksusta.
Mikäli et halua jatkaa syksyllä aloittamaasi koko lukuvuoden kurssia keväällä, peru kevään osallistuminen viimeistään 13.10.2023, jolloin syksyn hinta määräytyy syyslukukauden tuntimäärän perusteella.


KURSSIMAKSUT


Kurssihinnoittelu on tuntipohjaista, jossa tunnin hinta laskee tuntimäärän noustessa.
Pienryhmäopetuksessa hintakerroin on korkeampi ja erikoiskursseilla hinnoittelu määritellään kurssikohtaisesti.
Lukion ja kansalaisopiston yhteistyökursseilla lukion aineopiskelussa 1 kurssin (n. 38 t) hinta on 50 €.
Musiikin yksilö- ja kaksi opiskelijaa -opetuksen hinta määräytyy omilla hintakertoimillaan.
Kurssimaksut laskutetaan osa syys- ja osa kevätlukukauden aikana ja kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Joidenkin kurssien hintaan on lisätty kulukorvaus laitteiden huoltojen ja yhteisten materiaalien osalta. Nämä maksut on merkitty kurssikohtaisesti esitteessä ja netissä. Opettaja kertoo kurssin alussa, kerätäänkö maksu käteisellä vai lisätäänkö se laskutuksessa kurssin hintaan. Henkilökohtaiset materiaaliostot ja muut lisämaksut opettaja perii kurssilaisilta suoraan.

ALENNUKSET


Kokoaikaiset eläkeläiset ja opiskelijat ja työttömät -20 %
Opiskelijoiden tulee esittää opiskelijakortti /todistus tai -TE -toimiston todistus opettajalle tai toimistolla
Opintoseteli
Tätä iloa on nyt jaossa useammalle, mutta aiempaa pienempi summa. Kohderyhminä ovat eläkkeellä oleva senioriväestö (yli 63 v) ja kokoaikaisesti eläkkeellä olevat. Opintosetelialennus on 20 €. Sama henkilö voi saada vain 1 setelin /lukuvuosi. Seteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan asiointijärjestyksessä kirjastosta sen aukioloaikoina 24.8. alkaen. Ethän hae seteliä, jos et ole varma sen käyttämisestä. Opintoseteliä noudettaessa on esitettävä henkilötodistus. Opintosetelin käyttäjä ilmoittautuu normaalisti kurssille ja luovuttaa setelin opettajalle ensimmäisellä opintokerralla tai asioi opiston toimistossa.
Maksaminen työsuhde-etuudella
Vain henkilökohtaisia kurssimaksuja voi maksaa ePassi,
Smartum, Tyky kulttuuri- ja liikunta sekä Eazybreak -väli- neillä. Kurssilaskuja voi maksaa kirjastossa tai kunnanta- lon yhteispalvelupisteessä niiden aukioloaikoina. Työsuh- de-etuuksilla maksettuja kurssimaksuja ei voida palauttaa,
mutta maksu voidaan lukuvuoden aikana käyttää toisen
kurssin maksamiseen

MUUTA HUOMIOITAVAA


Kulunvalvonta ja kulkutunnistimen lunastus
Kulttuuri- ja liikuntahallin, kuntosalin ja liikuntatalon tiloissa järjes- tettäville kursseille ja kudontaan tarvitset kulkutunnistimen. Ilman sitä ei pääse sisään! Kulkutunnistimen voit lunastaa ilmoittautumisen jälkeen ennen kurssia arkisin kirjastosta aukioloaikoina. Lisätietoja antaa Ismo Naakka 040 104 2469 ja kirjasto 040 104 2904.
Kurssiaikainen tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti kurssinsisäisesti ja tekstiviestein. Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.
Päivitetyt tiedot kursseista ja muutokset löytyvät osoitteesta
www.opistopalvelut.fi/juuka/
Todistukset ja vakuutukset
Säännöllinen opiskelija voi pyytää todistuksen opistossa opiskelustaan. Kuluvan lukuvuoden todistus maksaa 10 euroa, sitä vanhemmat kunnan asiakirjahinnoittelun mukaan. Opiston ylläpitäjä on vakuuttanut kaikki opiskelijat oppituntien aikana.
Valokuvaaminen ja videointi
Henkilöstö voi kuvata opetusryhmien toimintaa, opiston tapahtumia ja opiskelijatöitä. Kuvia julkaistaan opiston internet- ja facebook-sivuilla ja esitteessä opistoa markkinoitaessa.
Opintoneuvonta
Opintoneuvonnasta vastaavat päätoimiset opettajat lähinnä omilta ainealueiltaan. Opintoihin liittyvää yleistä ohjausta saa myös toimistosta.
Korvaavuudet
Kansalaisopiston kursseista ei voi hakea korvaavuutta. Toisella asteella opiskelevat (lukio, ammatillinen koulutus) voivat mahdollisesti käyttää kursseja korvaavina osasuorituksina. Päätös korvaavuudesta on aina kyseisellä toisen asteen oppilaitokselta.


Yhteystiedot


Hallintosihteeri
Tuija Gröhn
040 104 2403


Hallintosihteeri
Marja Ruokolainen
040 104 2402


Toimistosihteeri-tilavastaava
Ismo Naakka
040 104 2469


Suunnittelijaopettaja
Kädentaidot ja taideaineet
Päivi Pennala
040 104 2410


Musiikinopettaja
Heidi Karhunen
040 104 2412


Liikunnanopettaja
Zuzana Pinterova
040 104 2735
zuzana.pinterova@edu.juuka.fi


Kansalaisopiston toimisto
Poikolantie 1 (kunnantalo, 2. krs)
83900 Juuka
puh. 040 104 2403
e-mail: kansalaisopisto@juuka.fi
Avoinna ma-pe klo 9-11, 12-15


päätoimisten sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@juuka.fi
Nettisivut: www.juuka.fi/kansalaisopisto
Facebook: Juukako - Juuan kansalaisopisto