null

Juuan kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

Juuan kansalaisopisto on kaikkia varten. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin aikuisille, lapsille, ikäihmisille kuin erityisryhmille. Opiskelu kursseilla on pääosin ryhmäopetusta eri kokoisissa ryhmissä. Osa opetuksesta järjestetään yksilöopetuksena (musiikissa), pari-, pienryhmä- tai etäopetuksena. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan pohjakoulutuksesta, iästä ja kotikunnasta riippumatta. Opetus aloitetaan normaalisti lähiopetuksena. Tärkeää on, että sekä opiskelijat että opettajat noudattavat yhteisiä toimintaohjeita- ja tapoja turvallisuuden edistämiseksi kuten hygieniatoimia, vain terveenä osallistumista, etäisyyksistä huolehtimista ja kasvomaskisuositusta. Koronatilannetta seuraamme lukuvuoden aikana ja tarvittaessa teemme muutoksia.


Kansalaisopiston teemana tulevana lukuvuonna on Juuret Juuassa. Sitä ilmentää mm. koronapandemian käsillä tekemisen suosion kasvu. Kansalaisopiston suunnittelijaopettajaa se innoitti suunnittelemaan juukalaisille oman villapaitamallin, jonka ohje löytyy opiston esitteestä ja jonka neulontaa voi opiskella myös kuvioneulevillapaitakursseilla. Koronan vaikutuksia lieventääksemme kurssimaksuperusteisiin ei tehty korotuksia tulevalle lukuvuodelle.

Muistathan myös taiteen perusopetuksen ja lukioyhteistyökurssien tarjonnan. Tutustu opiston käytänteisiin tarkemmin nettisivuilla.Painettua opinto-ohjelmaa on noudettavissa niin kauan kuin riittää kirjastosta, Ellinkulmalta, K-Pielisherkusta ja S-marketista sekä kylätaloilta ja Ahmovaaran Monitoimitalolta, sekä Kolinportilta: Sähköisessä muodossa sitä voi lukea kansalaisopiston nettisivuilta. 

Kursseille ilmoittautuminen ilmoittautumispäivänä 25.8.2021 alkaa kello 9 verkossa ja puhelimitse 040 104 2905 klo 9-13 ja 14-17 tai henkilökohtaisesti kansalaisopistolla Rakkaudenkuja 1 samoilla kellonajoilla. 

Ilmoittautuminen jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Puhelinilmoittautumiset 26.8.2021 alkaen puh 040 104 2403 tai käymällä henkilökohtaisesti toimistossa sen aukioloaikoina.

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIIN YKSILÖOPETUKSEEN 

Lukuvuonna 2021- 2022 kansalaisopistossa musiikin yksilöopetuksessa opiskellut opiskelija: Ilmoita jatko-opiskeluhalukkuudestasi musiikinopettaja Lotta Pettinen-Diabylle viimeistään ke 25.8 tekstiviestillä p. 040 104 2412 tai sähköpostilla lotta.pettinen-diaby@juuka.fi. Vastaanotettu viesti kuitataan ”OK”. Opettajat ottavat yhteyttä puhelimitse viikon 36 aikana ja sopivat tuntiajat. Oppitunnit alkavat viikolla 37. 

Uudet opiskelijat: Kysele vapaita opiskelupaikkoja to 26.8. ja pe 27.8. musiikinopettajalta puhelimitse/tekstiviestillä/sähköpostilla p. 040 104 2412 / lotta.pettinen-diaby@juuka.fi. Lotta Pettinen-Diaby on tavattavissa opistotalolla Rakkaudenkuja 1to 26.8 klo 9.30-12 ja pe 27.8 klo 9.30-12. KAKSI OPISKELIJAA (Kurssi: Kaverin kanssa soittaen/laulaen) Kysy lisätietoa/ilmoittaudu puhelimitse Lotta Pettinen-Diabylle p. 040 104 2412. PIENRYHMÄ JA RYHMÄOPETUS Ilmoittautuminen netissä osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/juuka 


Syyslukukauden opetus käynnistyy ensimmäisten kurssien osalta 8.9.2021. Vapaita opiskelupaikkoja eri kursseilta ja mahdollisia uusia kursseja kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta. Samoin kurssitoiveita ja -tilauksia otetaan vastaan entiseen tapaan tulevaisuutta varten. 

Opiskelijat maksavat kurssin yhteydessä ilmoitetut kurssimaksut kurssikohtaisilla laskuilla eräpäivään mennessä. Koko työvuoden kestävät kurssit laskutetaan yhdessä erässä. Osa kursseista laskutetaan syys- ja osa kevätlukukauden aikana 31.7.mennessä. 

ALENNUKSET • Työttömät -50 % TE -toimiston todistuksella, joka tulee esittää opettajalle ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Todistuksen voi käydä esittämässä myös opiston toimistolla. • Sisaralennus -50 % Samassa ryhmässä opiskeleville alle 16-vuotiaille annetaan sisaralennusta • Kokoaikaiset eläkeläiset ja opiskelijat -20 % Opiskelijoiden tulee esittää opiskelijakortti. • Lapset (alle 16 v), joiden molemmat huoltajat ovat työttömiä -50 % Myös tämän alennuksen saamiseksi on esitettävä TE-toimiston todistus työttömyydestä. 

MAKSAMINEN E-Passilla 

Opiskelijat, joilla on työnantajan tarjoama ePassi käytössä, voivat maksaa kurssilaskut kirjastossa tai kunnantalon yhteispalvelupisteessä niiden aukioloaikoina. Myös Smartumin ja eazybreakin käyttöönottoa maksuvälineenä valmistellaan tälle lukuvuodelle.


Tervetuloa opiskelemaan Juuan kansalaisopistossa