null

Viitaseudun opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Kansalaisopiston ja musiikkiopisto tiedote 6.8.2021

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Kansalaisopiston ja musiikkiopiston lukuvuosi 2021–2022 alkaa lähiopetuksena. 

Opistojen opetus ja muu toiminta järjestetään OKM:n ja THL:n (5.8.2021) päivitettyjen suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Kaikessa toiminnassa panostetaan väljyyteen, tarpeettomien lähikontaktien välttämiseen sekä hyvään käsihygieniaan. Turvallisuus on yhteinen asiamme, joten suosittelemme henkilökuntaamme sekä yläkouluikäisiä ja sitä vanhempia opiskelijoitamme käyttämään kasvomaskia. Edelleen on tärkeää, että opetukseen osallistutaan vain terveenä ja testiin hakeudutaan matalalla kynnyksellä. 

Pandemiatilanteen pitkittyessä on tärkeä huolehtia niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnista. Nauttikaamme siis opistotoiminnan monista mahdollisuuksista, kurssimaistiaisista, uuden oppimisen ilosta ja yhdessä tekemisen voimasta. 

Musiikkiopistossamme on myös mahdollisuus etä- ja hybridiopiskeluun. Kysythän tätä mahdollisuutta opiston rehtorilta. 

Antoisaa lukuvuoden alkua toivottaen

Jutta Hartojoki

sivistystoimen toimialajohtaja


ILMOITTAUTUESSASI  MENETTELE SEURAAVASTI


- Valitse näiltä hakusivuilta kurssit, joille haluat ilmoittautua. Samalla kerralla voit ilmoittautua useammillekin kursseille.

- Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti. Henkilötunnus on ilmoitettava kokonaisuudessaan, koska opisto tarvitsee sen opiskelijarekisteriä ja laskutusta varten. Alle 18-v. ilmoittautuessa on annettava myös huoltajan tiedot laskutusta varten.

- Mikäli työnantaja tai joku muu taho maksaa kurssimaksusi, pitää laskun maksaja ilmoittaa sille varattuun kohtaan ilmoittautumislomakkeella.

- Anna ilmoittautuessasi myös matkapuhelinnumerosi. Käytämme ryhmätekstiviestipalvelua, jolla tiedotamme muutoksista ja muista kursseihin liittyvistä asioista. Lähetä täyttämäsi henkilötietolomake sähköisesti toimistoon.

- Opiston toimisto, p. 040 860 0767, auttaa ongelmatilanteissa.


Opintomaksusäännöt 2021-2022

1. Ilmoittautuessasi  kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun.

2. Peruuttamattomasta kurssista lähetetään aina lasku. Tämä koskee myös opiskelijoita, joilla on kausikortti. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Kts. Kurssipaikan peruuttaminen.

3. Kursseilla ei ole maksutonta tutustumiskertaa. Tosin, alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista      kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

4. Koko lukuvuoden kestäviin ryhmiin kevätkaudella tulevat opiskelijat maksavat 60 % kurssimaksusta. Syyslukukaudella koko lukuvuoden kestävässä ryhmässä aloittanut opiskelija maksaa koko vuoden kurssimaksun, vaikkei      osallistuisi opetukseen kevätlukukaudella. Poikkeus tähän tosin on: Opiskelijalta laskutetaan syyslukukaudelta 60 % kurssimaksusta siinä tapauksessa, jos opiskelija muuttaa kevätlukukaudeksi pois paikkakunnalta.

5. Rehtorilla on oikeus hyvittää tai palauttaa opintomaksua ainoastaan terveydellisten syiden perusteella. Opintomaksun hyvitys tai -palautus haetaan kirjallisestirehtorilta. Vapaamuotoiseen hakemukseen liitetään todistus      terveydentilasta. Hakemukset voi lähettää postitse osoitteella Viitaseudun opisto, Keskustie 9, 44800 Pihtipudas tai sähköpostitse: miia.kuusela@pihtipudas.fi.

6. Maksamaton  lasku aiheuttaa kurssipaikan menetyksen. Opiskelija ei voi ilmoittautua uusille kursseille ennen erääntyneiden maksujen maksamista.

7. Kertamaksun valinneen opiskelijan on ilmoitettava valinnastaan toimistoon heti ilmoittautumisen yhteydessä. Valinta on sitova.

8. Rehtorilla on oikeus lakkauttaa ryhmä, mikäli se ei täytä minimiopiskelijamäärän ehtoja. Tässä tapauksessa maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. Kts. edeltä ”Ryhmien minimiopiskelijamäärä”.


Työsuhde-edulla maksaminen

1. Opisto ottaa vastaan Smartum-, Edenred- ja Tyky-seteleitä. Maksuvälineeksi käyvät myös sähköiset Smartum- ja MyEdenred-saldot sekä ePassi. Kulttuuri- ja liikuntaeduilla voi maksaa taide- ja taitoaineiden, sana- ja teatteritaiteen, yhteiskunnallisten aineiden sekä liikunnan kursseja. Liikuntaeduilla voi maksaa vain liikunta- ja tanssikursseja. Seteleillä ei voi maksaa:

-tietotekniikan- tai kielten kursseja

-ensiapu-, hygienipassi- tai ruokakursseja

 • -materiaalimaksuja eikä kausikorttia

2. Liikunta- ja kulttuurisetelit sekä elektroniset etusaldot ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niitä voidaan käyttää ainoastaan työnantajan tukeman liikunnan tai kulttuurin maksamiseen. Seteleitä, saldoja ja ym. työsuhde-etuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä saa rahaa takaisin. Kurssin hinnasta vähennetään asiakkaan toimittamat setelit tai maksut. Vajaaksi jäävä osa laskutetaan. Emme ota rahaa vastaan.

3. Työsuhde-edulla maksavan opiskelijan tulee ilmoittaa maksutavastaan opiston toimistoon. Ilmoittaa voi puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä toimistossa. Ilmoituksen voi tehdä myös internetin kautta ilmoittautuessa. Valitse tällöin valikosta oma maksutapasi.

4. Paperisissa seteleissä tulee olla sekä opiskelijan että maksettavan kurssin nimet. 

5. Koko lukuvuoden kestävien kurssien osalta paperiset liikunta- ja kulttuurisetelit on toimitettava opiston toimistoon Pihtiputaalle tai Viitasaarelle 24.9.2021 mennessä. Sähköiset maksut on suoritettava samaan päivään mennessä. Lyhytkurssien osalta setelit ja maksut on toimitettava viikon sisällä kurssin alkamisesta. 

6. Laskutettua kurssimaksua ei voi maksaa työsuhde-edulla.

Opistossamme on useita maksuvaihtoehtoja. Tutustu niihin huolellisesti opiston omilla internet-sivuilla osoitteessa http://www.pihtipudas.fi/kansalaisopisto

Ajankohtaista

 • 1103208

  Valokuvauksen jatkokurssi

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Alpo Syvänen
  Paikka: Viitasaaren lukio, atk-luokka, Koulukuja 2, 44500 Viitasaari
  Tunteja: 3,00    Syyslukukausi: 4.12.2021 - 31.12.2021
  Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 12.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 12.11.2021 10.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 1.12.2021 23.59
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa