Viitaseudun opisto

Kielet Haku
På svenska

Tiedote 16.3.2020 Koronavirustilanteen vuoksi kaikki ryhmämuotoinen opetus Viitaseudun opistossa keskeytetään loppukevään osalta. Myös kaikki yleisötapahtumat perutaan tältä keväältä. Tiedotamme tilanteesta tarpeen mukaan. Kiitos ymmärryksestä!

ILMOITTAUTUESSASI  MENETTELE SEURAAVASTI

- Valitse näiltä hakusivuilta kurssit, joille haluat ilmoittautua. Samalla kerralla voit ilmoittautua useammillekin kursseille.

- Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti. Henkilötunnus on ilmoitettava kokonaisuudessaan, koska opisto tarvitsee sen opiskelijarekisteriä ja laskutusta varten. Alle 18-v. ilmoittautuessa on annettava myös huoltajan tiedot laskutusta varten.

- Mikäli työnantaja tai joku muu taho maksaa kurssimaksusi, pitää laskun maksaja ilmoittaa sille varattuun kohtaan ilmoittautumislomakkeella.

- Anna ilmoittautuessasi myös matkapuhelinnumerosi. Käytämme ryhmätekstiviestipalvelua, jolla tiedotamme muutoksista ja muista kursseihin liittyvistä asioista. Lähetä täyttämäsi henkilötietolomake sähköisesti toimistoon.

OPINTOMAKSUSÄÄNNÖT 2019-2020

1. Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun.

2. Peruuttamattomasta kurssista lähetetään aina lasku. Tämä koskee myös opiskelijoita, joilla on kausikortti. Kurssille tulematta jättäminen tai maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Kts. Kurssipaikan peruuttaminen.

3. Kursseilla ei ole maksutonta tutustumiskertaa. Tosin, alle 10-vuotiailla lapsilla on koko lukuvuoden kestävissä ryhmissä oikeus yhteen tutustumiskertaan. Huoltajan tulee tehdä kurssiperuutus ennen ryhmän toista kokoontumiskertaa, jollei lapsi jatka ryhmässä. Kurssi laskutetaan, jos peruutus ei tule ajoissa.

4. Koko lukuvuoden kestäviin ryhmiin kevätkaudella tulevat opiskelijat maksavat 60 % kurssimaksusta. Syyslukukaudella koko lukuvuoden kestävässä ryhmässä aloittanut opiskelija maksaa koko vuoden kurssimaksun, vaikkei osallistuisi opetukseen kevätlukukaudella. Poikkeus tähän tosin on: Opiskelijalta laskutetaan syyslukukaudelta 60 % kurssimaksusta siinä tapauksessa, jos opiskelija muuttaa kevätlukukaudeksi pois paikkakunnalta.

5. Rehtorilla on oikeus hyvittää tai palauttaa opintomaksua ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella. Muiden syiden perusteella hakemus on osoitettava sivistyslautakunnalle.

6. Maksamaton lasku aiheuttaa kurssipaikan menetyksen. Opiskelija ei voi ilmoittautua uusille kursseille ennen erääntyneiden maksujen maksamista.

7. Kertamaksun valinneen opiskelijan on ilmoitettava valinnastaan toimistoon heti ilmoittautumisen yhteydessä. Valinta on sitova.

8. Rehtorilla on oikeus lakkauttaa ryhmä, mikäli se ei täytä minimiopiskelijamäärän ehtoja. Tässä tapauksessa maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. Kts. edeltä ”Opiston ryhmien minimiopiskelijamäärä”.

LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELIEN SÄÄNNÖT

1. Opisto ottaa vastaan Smartum-, Edenred- ja Tyky-seteleitä. Maksuvälineeksi käy myös sähköinen Smartum-saldo. Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit ja sähköinen saldo, Tyky-Kuntosetelit+ sekä Edenredin kulttuuri- ja liikuntasetelit käyvät Viitaseudun opiston taide- ja taitoaineiden, sana- ja teatteritaiteen, yhteiskunnallisten aineiden, kausikortin sekä liikuntakurssien maksuvälineeksi. Liikuntaseteleillä voi maksaa vain liikunta- ja tanssikurssien kurssimaksuja. Seteleillä ei voi maksaa tutkintotavoitteista koulutusta, tietotekniikan- tai kielten kursseja, ruokakursseja eikä materiaalimaksuja.

2. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niitä voidaan käyttää ainoastaan työnantajan tukeman liikunnan tai kulttuurin maksamiseen. Seteleitä ei vaihdeta rahaksi eikä niistä saa rahaa takaisin. Seteleitä voidaan käyttää kerralla useampia. Kurssin hinnasta vähennetään asiakkaan toimittamat setelit. Vajaaksi jäävä osa laskutetaan. Emme ota rahaa vastaan.

3. Liikunta- tai kulttuuriseteleillä maksavan opiskelijan tulee ilmoittaa kurssivalinnan tehtyään opiston toimistoon maksavansa kurssin ko. seteleillä. Ilmoittaa voi puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä toimistossa. Ilmoituksen voi tehdä myös internetin kautta ilmoittautuessa. Valitse tällöin maksutavaksi setelimaksu.

4. Asiakas allekirjoittaa paperiset setelit ja merkitsee ensimmäisen setelin nurkkaan kurssin nimen, jonka hän maksaa seteleillä.

5. Paperiset liikunta- ja kulttuurisetelit on toimitettava opiston toimistoon Pihtiputaalle tai Viitasaarelle 22.9.2019 mennessä. Sähköinen Smartum-maksu on suoritettava samaan päivään mennessä.

6. Laskutettua kurssimaksua ei voi maksaa kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Opistossamme on useita maksuvaihtoehtoja. Tutustu niihin huolellisesti opiston omilla internet-sivuilla osoitteessa http://www.pihtipudas.fi/kansalaisopisto