null
Hygieniapassia tarvitset, kun työskentelet elintarvikehuoneistossa, käsittelet pakkaamattomia elintarvikkeita tai käsittelet helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassista on hyötyä myös vapaa-ajan harrastuksissa, esim. kahvituksia järjestäville, kesä- tai muun sesonkityön hakijalle. Koulutuksen kesto on 6 tuntia. Testin kesto ilman koulutusta on 1 h.
Koulutuksessa kerrataan elintarvikehygienian keskeisiä alueita mm. mikrobeja ja niiden elinehtoja, ruokamyrkytyksiä, elintarvikelainsäädäntöä ja omavalvontaa. Koulutuksessa kerrataan hygieniatestissä vaadittavat osa-alueet, kuten mikrobeja ja niiden elinehtoja, hygieenisia työtapoja ja henkilökohtaista hygieniaa elintarviketyössä.Koulutus valmentaa osallistujat hygieniapassitestiin. Koulutus pohjautuu Ruokaviraston -ohjeeseen.
Hygieniapassi vaaditaan useisiin elintarvikealan työtehtäviin. Hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi on vaatimus esimerkiksi elintarvikehuoneistossa työskentelevälle sekä pakkaamattomia elintarvikkeita käsittelevälle henkilölle, ja se osoittaakin elintarvikehygieenisen osaamisen. Osaamistodistuksen voi saada suorittamalla hyväksytysti Ruokaviraston hygieniaosaamistestin. Hygieniapassin hinta: 8 € (kurssimaksun lisäksi).
Kurssimateriaali:
LUPA KOKATA (ruokatieto.fi)
Ilmoittautuminen opistopalvelut.fi/sonkajarvi tai p. 040 148 4323.
Lärare: Pellikka Aija
Antal platser: Maximalt antal platser 15, Anmälda 8, Lediga platser 7
Undervisningsställe: Kirjastotalo, sali, Rutakontie 21, 74300 SONKAJÄRVIDag och klocktid: lör.: 10.00 - 16.00
Hösttermin: 21.9.2024 - 21.9.2024
Kursavgift: 32,00 €
Anmälningstiden börjar: 12.8.2024 7.00
Anmälningstiden slutar: 20.9.2024 22.55
Visa övriga kurser inom samma ämne