null
Hygieniapassia tarvitset, kun työskentelet elintarvikehuoneistossa, käsittelet pakkaamattomia elintarvikkeita tai käsittelet helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassista on hyötyä myös vapaa-ajan harrastuksissa, esim. kahvituksia järjestäville, kesä- tai muun sesonkityön hakijalle. Koulutuksen kesto on 6 tuntia. Testin kesto ilman koulutusta on 1 h.
Koulutuksessa kerrataan elintarvikehygienian keskeisiä alueita mm. mikrobeja ja niiden elinehtoja, ruokamyrkytyksiä, elintarvikelainsäädäntöä ja omavalvontaa. Koulutuksessa kerrataan hygieniatestissä vaadittavat osa-alueet, kuten mikrobeja ja niiden elinehtoja, hygieenisia työtapoja ja henkilökohtaista hygieniaa elintarviketyössä.Koulutus valmentaa osallistujat hygieniapassitestiin. Koulutus pohjautuu Ruokaviraston -ohjeeseen.
Hygieniapassi vaaditaan useisiin elintarvikealan työtehtäviin. Hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi on vaatimus esimerkiksi elintarvikehuoneistossa työskentelevälle sekä pakkaamattomia elintarvikkeita käsittelevälle henkilölle, ja se osoittaakin elintarvikehygieenisen osaamisen. Osaamistodistuksen voi saada suorittamalla hyväksytysti Ruokaviraston hygieniaosaamistestin. Hygieniapassin hinta: 8 € (kurssimaksun lisäksi).
Kurssimateriaali:
LUPA KOKATA (ruokatieto.fi)
Ilmoittautuminen opistopalvelut.fi/sonkajarvi tai p. 040 148 4323.
Teacher: Pellikka Aija
Number of places: Maximum number of course participants 15, Registrations 8, Available places 7
Name of course location: Kirjastotalo, sali, Rutakontie 21, 74300 SONKAJÄRVIDate and time: Sa: 10.00 - 16.00
Autumn term: 21.9.2024 - 21.9.2024
Price: 32,00 €
Registration begins: 12.8.2024 7.00
Registration ends: 20.9.2024 22.55
Show other courses on the same subject