Wellamo-opisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

01130243 Sukellus Saksaan - luentosarja kevät

Syksyn luentosarja sisältää kolme luentoa Saksasta. Luennot pidetään suomeksi 6.2., 13.3. ja 3.4.

6.2.. Saksa – lomaparatiisi?

Saksa on tietysti tunnettu lomamaa, mutta mitä se todellisuudessa tarkoittaa? Miksi kannattaa lomailla juuri siellä? Luostarit, linnat, mielenkiintoiset kaupungit, vaellusreitit (sekä kävely- että pyöräilyreitit) sekä alueelliset kohokohdat. Tällä luennolla tarkastelemme mitä kaikkea Saksa tarjoaa lomailijalle.

13.3.. DDR – (n)ostalgiaako?

Saksojen välinen muuri ja raja poistettiin vuonna 1989. DDR ja BRD yhdistyivät vuotta myöhemmin. Yhdistymisen yhteydessä sovittiin, että Länsi-Saksan järjestelmät otetaan käyttöön myös Itä-Saksassa, ja käytännössä mitään, mitä DDR:ssä oli, ei säilynyt. Nyt 30 vuotta myöhemmin huomataan, että monet ihmiset (varsinkin Itä-Saksassa) kaipaavat sitä "vanhaa aikaa" ja jonkinlainen (n)ostalgia on syntynyt. Mistä tämä johtuu? Eikö DDR:ssä kaikki ollutkaan niin huonosti kuin monesti korostetaan? Tällä luennolla yritämme saada vastauksia tähän kysymykseen.

3.4.. Holokausti ja uusnatsismi - rotuviha ennen ja tänään

Rotuviha ei ole uusi asia. Sitä oli jo kauan ennen kuin Saksan natsit tulivat valtaan, mutta kolmannen valtakunnan aikana rotuviha (erityisesti juutalaisia kohtaan) eli valitettavasti pahinta kukoistusaikaansa. Saksojen yhdistymisen jälkeen tämä rotuviha tuli takaisin, ja sitä kutsuttiin uusinatsismiksi. Tällä luennolla katsomme, miten ns. holokausti syntyi, mitä se tarkoitti ihmisten elämälle ja minkälainen se on nykyään Saksassa.Teacher: Schulze Hans-Joachim

Number of places: Maximum number of course participants 36, Registrations 32, Available places 4

Name of course location: Terijoenkatu 7, B-324 yleisluokka, Terijoenkatu 7 b, 3. krs, 15140 Lahti

Language: Finnish

Date and time: Mo: 18.30 - 20.00

Spring term: 6.2.2023 - 3.4.2023 (6 Lessons)

Price: 15,00 €

Registration begins: 9.8.2022 10.00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject

1
Register