null

Vanajaveden Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1104122 Ompele tekstiilit uusiksi: kodintekstiilit, kankaat ja vaatteet; opintopistekurssi (1,5 op)

Hyödynnä olemassa olevaa materiaalia.

Luo uutta, uudista, korjaa, tuunaa vanhoja kankaita, kodin tekstiilejä, vaatteita. Ideoimme yhdessä tekstiilien muokkausmahdollisuuksia ja materiaalien uusiokäyttöä. Ompele, kirjo, paikkaa tai korjaa, teemme persoonallisia tekstiilejä ja vaatteita. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

 #annavaatteellearvo #EkoVOPKurssilla on käytössä opiston ompelukoneita, saumureita (ja saumurilangat), kaavalehtiä ja paljon ideoita! Ommeltavaan työhön sopivat ompelukoneen langat pitää hankkia itse, samoin kirjontaan tai neuleeseen sopivat langat. Kuvia aiheesta löydät Instagramista @tekstiilituusiks. Kurssilla on mahdollisuus suorittaa 1,5 opintopistettä, joka viedään Oma Opintopolku -palveluun. Suoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen. Arviointi suoritetaan hyväksytty / hylätty -maininnalla opintosuorituksen haluaville.

Kurssi kokoontuu tiistaisin 7.2., 14.2., 7.3., 14.3., 11.4., 18.4. ja 2.5.Osaamistavoitteet:

- Osaat tehdä valintoja ideointi- ja suunnitteluvaiheessa. - Hyödynnät omaa osaamistasi työtapojen valinnassa. - Tutustut helppoihin ja nopeisiin ompeluratkaisuihin. - Tunnistat villa- ja puuvillakuidun muista kuiduista. - Ymmärrät laadukkaan ja kestävän materiaalin hyödyntämisen merkityksen. - Rohkaistut hyödyntämään olemassa olevaa tekstiilimateriaalia ompelutöissäsi.

Arviointikriteerit:

Opiskelija osaa -tehdä valintoja ideointi- ja suunnitteluvaiheessa. -ohjatusti valita taitotasolleen sopivat työtavat ja ompeluratkaisut. -kuvailla villa- ja puuvillakuidun eroja muista kuiduista. -kertoa miksi laadukkaan ja kestävän materiaalin hyödyntäminen on merkityksellistä. -hyödyntää olemassa olevaa tekstiilimateriaalia ompelutyössään.

Opettaja arvioi osaamistavoitteiden toteutumista havainnoimalla ja keskustelemalla.

Opettaja: Marjo Ritamäki

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Tavastia, B-rak. lk. B1022, Hattelmalantie 8, 13100 Hämeenlinna

Opetuskieli: suomi

Päivä ja kello: Ti: 17.45 - 20.45

Kevätlukukausi: 7.2.2023 - 2.5.2023 (28 oppituntia)

Kurssimaksu: 60,00 €

Opintopisteet: 1.50

Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu