null

Vaasan kansalaisopisto Alma / Vasa medborgarinstitut Alma

Kielet Haku
På svenska In English

0990206 Folksjukdomen utmattning

Det är normalt att ha perioder i livet då man känner sig stressad och perioder när ens energinivå är låg. Det finns också risk för att stress och låga energinivåer blir långvariga, eller akuta och begränsar förmågan att uträtta dagliga sysslor. Symptomen kännetecknar utmattning, som i sin mest allvarliga form leder till att personen förblir sängliggande.  En vanlig orsak till utmattning är för hög arbetsbörda, men sjukdom inom familjen utgör också en riskfaktor.


I den här föreläsningen kommer psykiatrisk sjukskötare Malin Knip att ge en utförlig beskrivning av utmattning. Du får höra om vad som händer i hjärnan när en person blir utmattad och hur symptomen för utmattning skiljer sig från depressionssymptom. Malin berättar också hur du kan ta hand om dig själv och förebygga risken för att du blir utmattad.


Föreläsningen ordnas som ett samarbete mellan FinFami Österbotten, Medborgarinstitutet Alma och Folkhälsan.  Hybridföreläsning, du är välkommen på plats men kan även delta på distans.Kom ihåg att meddela e-postadress i samband med anmälan om du ämnar delta på distans via Teams. Länken skickas samma dag som föreläsningen hålls.Opettaja: Malin Knip

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 100, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Arbis 236 + 237 Hammarström (festsalen), Kyrkoesplanaden 15,

Opetuskieli: Ruotsi

Päivä ja kello: Ke: 18.00 - 20.00

Kevätlukukausi: 15.3.2023 - 15.3.2023

Ilmoittautuminen alkaa: 15.12.2022 15.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu