Vaasan kaupungin opistot / Vasa stads institut

Kielet Haku
På svenska In English

Löydät haluamasi kurssin, kun kirjoitat kurssin nimen hakukenttään.

Lue tämä ennen ilmoittautumista

Ilmoittaudu kurssille viimeistään viikkoa ennen kyseisen kurssin alkamista.

Merkitse kurssi kalenteriisi, sillä emme yleensä lähetä erikseen kutsua. Kurssin peruuntumisesta tai muutoksista ilmoitamme tekstiviestillä.

Kurssimaksut

Ilmoittautuminen on sitova ja samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kursseille ei voi ilmoittautua, mikäli sinulla on maksamattomia kurssimaksuja.

Henkilötietojasi käsitellään oheisen tietosuojaselosteen mukaisesti


Kurssin maksaminen

Voit maksaa kurssimaksun verkkomaksuna heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Jotta voit maksaa verkossa, pitää sinulla olla sähköpostiosoite.
Ilmoittautumisen jälkeen voit siirtyä maksamaan painikkeesta:  SIIRRY MAKSAMAAN (ilmoittautumiset on tällöin jo hyväksytty)

Jos et halua maksaa kurssimaksua verkossa,lähetämme sinulle laskun.

Voit maksaa kurssin myös Tyky+ -kuntoseteleillä/Smartum -kulttuuri- ja liikuntaseteleillä sekä Edenred -kortilla ja Smartum-korteilla (ei Smartum liikuntakortti eikä liikuntaseteli) Kansalaisinfossa Vaasassa (Kirjastokatu 13) tai Yhteispalvelupisteessä Vähässäkyrössä (Vähänkyröntie 11), kun olet saanut kurssista laskun kotiisi.

Jos ilmoittaudut kevätkaudella kurssille, joka on jo alkanut syksyllä, on kurssimaksu puolet koko lukuvuoden maksusta.

Jos olet oikeutettu työttömän tai opiskelija-alennukseen, et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Me lähetämme kurssista laskun.

Alennukset

Oletko eläkeläinen, työtön tai opiskelija? Tiesitkö, että on mahdollista hakea opintosetelialennusta kurssimaksuihin!

Opintoseteli senioreille

65-vuotta täyttäneet saavat automaattisesti 10 € alennuksen yhteen kurssiin lukukaudessa. Alennus huomioidaan ennen kurssin laskuttamista. Jos olet oikeutettu alennukseen, et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessa verkkomaksulla. kautta. Me lähetämme laskun.

Opintoseteli eläkeläisille

Eläkeläiset saavat 10 € alennuksen kurssimaksuun esittämällä eläkkeestä todistuksen Vaasa-opiston tai Vasa arbiksen infossa viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Muutoin veloitetaan koko kurssimaksu. Jos olet oikeutettu alennukseen, et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksun kautta. Me lähetämme laskun

Opintoseteli työttömille

Työttömät saavat 50% alennuksen kurssimaksuun esittämällä todistuksen KELA:n/työttömyyskassan edellisen kuukauden maksetusta etuudesta, joko lähettämällä tai toimittamalla sen Vaasa-opiston tai Vasa Arbiksen infoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Muuten laskutetaan koko kurssimaksu. Asiakaskortti ei kelpaa todistukseksi. Jos olet oikeutettu alennukseen, et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Me lähetämme laskun.

Opintoseteli kotoutumistukea saaville maahanmuuttajille

Kotoutumistukea saavan maahanmuuttajat saavat 50% alennuksen kurssimaksuun esittämällä todistuksen KELA:n/työttömyyskassan edellisen kuukauden maksetusta etuudesta, joko lähettämällä tai toimittamalla sen Vaasa-opiston tai Vasa Arbiksen infoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Muuten laskutetaan koko kurssimaksu. Asiakaskortti ei kelpaa todistukseksi. Jos olet oikeutettu alennukseen, et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Me lähetämme laskun.


Osassa kursseista on alennus huomioitu automaattisesti. Tästä maininta kurssitietojen yhteydessä.

Opiskelijat

Korkeakouluopiskelijoille annetaan 10%:n alennus kurssimaksusta. Opiskelijakortti tulee esittää Vaasa-opistin tai Vasa Arbiksen infossa viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta, muuten kurssimaksu on täysimääräinen.
Kurssimaksua ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Me lähetämme laskun.


Jos olet oikeutettu alennukseen, et voi maksaa kurssia ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Lähetämme laskun. Jos lasku on lähetetty, ei alennusta myönnetä jälkikäteen. 

Tositteen esittäminen etuuden piiriin kuulumisesta: 

Tosite tulee esittää viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta:

 1. Liittämällä tositteen "sähköinen asiointi" -linkin avulla: https://asiointi.vaasa.fi/web/guest/lomake_kurssimaksunalennuspyyntö
 2. Tositteen voi myös lähettää sähköpostitse: opistot.laskutus@edu.vaasa.fi
 3. Vaasa-opiston Vaasan tai Laihian toimistossa tai Arbiksen toimistossa


Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

 

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Esteen sattuessa peruuta ilmoittautuminen viimeistään 4 arkipäivää ennen kurssin alkua. Muussa tapauksessa perimme 20 euron maksun (tai kurssin hinnan, jos se on alle 20 euroa).

Jos peruutat osallistumisen sen jälkeen, kun kurssi on jo alkanut tai et peruuta osallistumista ollenkaan, laskutamme koko kurssimaksun

Voit tehdä peruutuksen kohdasta *omat tiedot* tai soittaa Vaasa-opiston palvelupisteeseen Vaasassa puh. 06 325 3496 ja Laihialla 040 635 3391 tai Arbiksen kansliaan 06 324 3501.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksettu kurssimaksu palautetaan kurssin peruuttamistilanteessa vain mikäli yllämainitut ehdot täyttyvät! Ota yhteyttä maksun palauttamiseksi opistot.laskutus@edu.vaasa.fi tai opiston toimistoon, puh 040 6353391 (Riitta Leskinen).  Muissa tapauksissa maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.


Voit harjoitella ilmoittautumista etukäteen alla olevasta linkistä. 

Testikurssi 999999 on harjoittelukurssi

 

http://www.vaasa.fi/vaasa-opisto

https://www.vaasa.fi/sv/arbis

Ajankohtaista

 • 0100101

  Lahjakortti Vaasa-opisto

  Opettaja: Nimeä ei löytynyt Opettaja avoin
  Paikka: A Vaasa-opisto, Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa
  Syyslukukausi: 1.8.2020 - 31.12.2020
  Kevätlukukausi: 1.1.2021 - 25.6.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 29.5.2020 0:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 0100201

  Presentkort Vasa Arbis

  Opettaja: Nimeä ei löytynyt Opettaja avoin
  Paikka: Arbis, Kyrkoesplanaden 15, 65100 Vasa
  Syyslukukausi: 1.8.2020 - 31.12.2020
  Kevätlukukausi: 1.1.2021 - 31.7.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 7:00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 999999

  Testikurssi 2020-2021 Testkurs

  Opettaja: Opettaja Tuntiopettaja
  Paikka: Etätyö
  Tunteja: 1,00    Syyslukukausi: 1.8.2020 - 31.12.2020
  Tunteja: 1,00    Kevätlukukausi: 1.1.2021 - 30.6.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 11.5.2019 0:00
  Paikkoja: 1001
  kurssilla on tilaa