Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Etelä-Helsingin kansalaisopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka tarjoaa opiskelu- ja harrastuskursseja Etelä-Helsingin sydämessä. Kansalaisopistojen toiminnan perustana on laki vapaasta sivistystyöstä. Toiminta on voittoa tavoittelematonta. 

HUOM. Suurin osa kursseistamme julkaistaan 20.5. ja ilmoittautuminen alkaa 25.5. klo 10. 

 ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE 

 1. Tutustu kurssitarjontaan valitsemalla vihreässä palkissa näkyvä Kurssit
 2. Voit hakea kurssia nimellä, numerolla tai opettajan nimellä suurennuslasin alta / Hae kursseja -kentästä. 
 3. Tutustu kurssiin tarkemmin painamalla Lisätietoa. Kun ilmoittaudut kurssille, paina Ilmoittaudu. 
 4. Siirry kohtaan Ostoskori, jossa näet valitsemasi kurssin. Voit kerätä useita kursseja ja maksaa ne kaikki samalla kertaa. Täytä osallistujatietosi. 
 5. Valitse Lähetä ilmoittautuminen. Saat onnistuneesta netti-ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen.  
 6. Lisäohjeita ilmoittautumisesta saat valitsemalla Ohjeet
 7. Mikäli netti-ilmoittautuminen ei onnistu, voit ilmoittautua toimiston aukioloaikoina soittamalla (09) 622 9580. Ilmoittautuminen toimistossa on mahdollista 25.5. lähtien etukäteen sopimalla torstai-iltapäivisin:

Käyntiosoite: 

(Entinen Valtion virastotalo) Albertinkatu 25 A, 7 krs. Summeri alaovella (KVS/ETKO). Esteetön kulku B-rapusta (Spaces).  Huom. Postiosoite on Bulevardi 21, 00180 Helsinki 

Ks. ohjeet maksamisesta alla.

VARAUTUMINEN POIKKEUSOLOIHIN 

Poikkeusoloissa lähes kaikki kurssimme siirretään/toteutetaan etäopetuksena. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta.  

Jotkut liikuntakurssit on varauduttu toteuttamaan sekä lähiopetuksena että samaan aikaan striimattuina (videoituina). Tieto striimattavista kursseista on merkitty kurssin kohdalle. 

Opisto antaa ohjeet ja tarjoaa opastusta, jotta osallistuminen tunneille onnistuu helposti myös etänä. Etäopetusta varten tarvitset tietokoneen ja nettiyhteyden. Kurssien aikataulut säilyvät ennallaan myös etäopetuksessa.  

Lukukauden alkaessa löydät tietoa omasta kurssistasi kurssien omilta sivuilta, ks. www.etko.fi > Kurssien sivut. Opiskelijat saavat opettajalta/toimistolta salasanan oman kurssinsa sivuille. 

RISKIRYHMIEN HUOMIOON OTTAMINEN KORONAVIRUSTILANTEEN JATKUESSA 

Opisto ei järjestä lähiopetusta riskiryhmille. Tästä syystä seniorikurssiemme ilmoittautuminen siirtyy myöhempään ajankohtaan. 

Selvitämme tapauskohtaisesti kurssin siirtämisen etäopetukseen, mikäli suurin osa opiskelijoista ilmoittaa kuuluvansa riskiryhmään.

AINOASTAAN LÄHIOPETUKSENA TOTEUTETTAVAT KURSSIT 

Opisto järjestää joitain mm. kädentaitojen kursseja, joita ei ole mahdollista toteuttaa täysipainoisesti etäopetuksessa. Osa näistä kursseista julkaistaan 20.5., mutta ilmoittautuminen siirtyy myöhemmäksi. Osa kursseista julkaistaan myöhemmin.  

Mikäli ainoastaan lähiopetuksessa toteutettava kurssi (merkitty erikseen kurssin kohdalle) keskeytyy, kurssin jatkaminen lähiopetuksessa siirtyy myöhempään ajankohtaan. 

Korvaaviin kurssin osallistumiskertoihin osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle. 

LÄHIOPETUSJÄRJESTELYT 

Olemme varotoimenpiteenä vähentäneet kurssien enimmäisosallistujamääriä. Kursseille kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä palautamme kurssipaikkoja elokuussa, mikäli tilanne sallii.  

Vapaan sivistystyön oppilaitosten toiminnassa ja opetusjärjestelyissä otetaan huomioon tartuntatilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät viranomaisten ohjeet. Lähikontakteja vältetään esimerkiksi erilaisilla tilajärjestelyillä. Opiskelijoita ohjataan hyviin hygieniakäytäntöihin. Eri opiskelijaryhmien välisiä kontakteja vältetään erilaisissa siirtymätilanteissa. Tunneille ei pidä tulla, jos on oireita/sairaana. 

KURSSIMAKSUJEN PALAUTTAMINEN YLIVOIMAISEN ESTEEN TILANTEESSA 

Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää osapuolen sopimuksen mukaisen suoritusvelvollisuuden täyttämisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua.  

Koronatilanne voi aiheuttaa ylivoimaisen esteen toteuttaa kurssi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Olemme varautuneet siirtämään opetuksen etäopetukseksi, mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta. Kun kurssi jatkuu etäopetuksena, ei kurssimaksun palautuksille ole perusteita. 

Järjestettävään etäopetukseen osallistumatta oleminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.  

MAKSAMINEN 

Ilmoittautuminen on aina sitova. Kurssimaksu tulee suorittaa 14 vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Maksamatta jäänyt kurssimaksu siirtyy perintään. Tarvittaessa ota yhteyttä toimistoon maksuajasta tai laskun maksamisesta useammassa erässä. 

Maksa kurssimaksu 

 • verkossa ilmoittautumisen yhteydessä – helppoa ja vaivatonta. 
 • pankissa tai verkkopankissa kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta. Muista tulostaa ilmoittautumisen yhteydessä saamasi lasku tai kopioi maksutiedot. Maksa kurssi tilille FI8150000120403414 /Kansanvalistusseura sr / Etelä-Helsingin kansalaisopisto. Käytä aina viitenumeroa.
 • toimiston aukioloaikoina yllä olevassa osoitteessa.

Maksuvaihtoehdot 

 • verkkopankki, luottokortti, Edenred, Smartum, ePassi, Eazybreak 
 • paikan päällä: käteinen, pankki-/luottokortti, EazyBreak, Smartum Liikunta ja kulttuuri -maksuvälineet (myös SmartumPay), Edenred, Virikeseteli ja Tyky. Voit myös maksaa ePassilla soittamalla (09) 622 9580.

Kulttuuriedulla voit maksaa kaikkia muita paitsi kielikursseja. Liikuntaedulla voit maksaa liikunnan ja tanssin kursseja. Työnantajan myöntämät edut (kuten Smartum, Edenred jne.) ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa esim. perheenjäsenten kursseja. 

ALENNUKSET 

Alennukset koskevat ryhmämuotoisia kursseja. Alennuksia ei myönnetä jälkikäteen. Alennuksia ei voi yhdistää. 

Opetushallitus tukee työttömien, eläkeläisten ja maahanmuuttajien osallistumista kansalaisopistojen kursseille myöntämällä opintosetelityyppistä avustusta. Avustuksen määrä vaihtelee vuosittain. Alennettu hinta on merkitty ao. kurssin kohdalle. Toimita alennukseen oikeuttava todistus toimistolle viimeistään kurssin alkaessa. 

Voit myös hakea vähävaraisuuden perusteella alennusta kurssihinnasta. Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä rehtorille: minna.prunnila@etko.fi.

NÄIN VOIT PERUUTTAA ILMOITTAUTUMISESI 

Maksutta viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkamista.  

Voit tehdä peruutuksen ilmoittautumisnumerollasi tai kurssin numerolla osoitteessahttps://www.opistopalvelut.fi/toimela/check_registrations.php?l=fi,jolloin saat peruutuksesta vahvistuksen sähköpostiisi.  

Muu kuin nettiperuutus on tehtävä kirjallisesti, joko sähköpostilla toimisto(a)etko.fi tai kirjeitse. Peruutusta ei voi tehdä puhelimitse. 

Vahvistamme kirjallisen peruutuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Maksamasi kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan. Muistathan ilmoittaa tiliyhteystietosi. 

Kurssilta pois jääminen ja/tai kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.Peruuttamaton kurssi laskutetaan, vaikka et olisi käynyt kurssilla. 

Jos terveydentilasi estää sinua osallistumasta, voit peruuttaa ilmoittautumisesi ja saada kurssimaksusta osan takaisin. Jäljellä olevien kertojen maksu palautetaan lääkärintodistuksen perusteella vähennettynä 10 euron toimistomaksulla. 

UUTISKIRJETILAUS 

Kun tilaat uutiskirjeen, saat tietoa ilmoittautumisesta silloinkin, kun pidät taukoa opiskelusta ja harrastuksista. Sähköpostilistalta voi erota milloin tahansa.

Kun annat tiedoteluvan, voimme lähettää sinulle tietoa nykyisistä ja uusista kursseista sekä muistuttaa ilmoittautumisajankohdista. Voit aina muuttaa tiedotelupaa ottamalla yhteyttä toimistoomme toimisto@etko.fi

EI HÄTÄÄ, VAIKKA KURSSI OLISI JO TÄYNNÄ 

Myös varasijalle kannattaa ilmoittautua, sillä kurssipaikkoja saattaa vapautua.  

Olemme keväällä 2020 varotoimenpiteenä vähentäneet kurssien enimmäisosallistujamääriä. Kursseille kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä palautamme kurssipaikkoja elokuussa, mikäli tilanne sallii. 

Järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan rinnakkaiskursseja, jos kysyntä on riittävää. Ilmoitamme vapautuneesta kurssipaikasta sähköpostiviestillä. Jos jäät varasijalle, älä maksa kurssia ennen kuin olet saanut vahvistuksen.

ILMOITTAUDUIN VÄÄRÄLLE KURSSILLE 

Kurssia on mahdollista vaihtaa vielä kurssien alettua.

JOS OPISTO PERUU KURSSIN 

Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Maksettu kurssimaksu palautetaan maksajan tilille. 

TUNTIEN PERUMINEN 

Etsimme aina sijaista, jos opettaja esim. sairastuu. Useamman kuin yhden peruutuksen sattuessa samalle lukukaudelle opisto palauttaa kurssimaksun pitämättä jääneen kurssikerran/-kertojen osalta. Yksi ryhmämuotoisen 12 viikon kurssin kurssikerta voidaan peruuttaa korvauksetta, jos emme pysty saamaan sijaista tai järjestämään rästituntia. 

Saat tiedot kurssiasi koskevista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista 1. antamaasi puhelinnumeroon tekstiviestillä tai jos puhelinnumeroa ei ole käytössämme 2. antamaasi sähköpostiosoitteeseen. 

VAKUUTUKSET 

Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta opiskelijoita varten. Huolehdithan siis, että oma vakuutuksesi on voimassa. 

Ajankohtaista

 • 120720S

  Espanjan jatko 1 (A2)

  Kurssimaksu, syyslukukausi: 78,00 €
  Opettaja: Heidi Hiltunen
  Paikka: KVS, Ullis 701A, Albertinkatu 25, 7. krs, 00180 Helsinki
  Tunteja: 24,00    Syyslukukausi: 7.9.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 110530S

  Aikuisbaletti au milieu

  Kurssimaksu: 77,00 €
  Opettaja: Ludmila Pussinen
  Paikka: Laivurin studio, Laivurinkatu 35, 00150 Helsinki
  Tunteja: 19,99    Syyslukukausi: 7.9.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 130212S

  Kirjallisuuspiiri

  Kurssimaksu: 40,00 €
  Opettaja: Anna Louhensalo
  Paikka: Helsingin normaalilyseo, luokka B117, Ratakatu 6, 00120 Helsinki
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 8.9.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 120730S

  Espanjan keskitaso 1 (B1)

  Kurssimaksu, syyslukukausi: 78,00 €
  Opettaja: Heidi Hiltunen
  Paikka: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Jussi, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki
  Tunteja: 24,00    Syyslukukausi: 8.9.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 830631S

  Power pilates

  Kurssimaksu: 67,00 €
  Opettaja: Mikko Lempiäinen
  Paikka: Helsingin normaalilyseo, Norssi Iso sali, Ratakatu 6, 00120 Helsinki
  Tunteja: 16,04    Syyslukukausi: 9.9.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 25
  kurssilla on tilaa
 • 830582S Seuraa striimiä - kurssikerrat suoratoistetaan ilmoittautuneille tarvittaessa

  Yoga and Mindfulness (ENG)

  Kurssimaksu: 92,00 €
  Opettaja: Jessica Sharry
  Paikka: Helsingin normaalilyseo, Norssi pikkusali, Ratakatu 6, 00120 Helsinki
  Tunteja: 24,00    Syyslukukausi: 9.9.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 0:00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 110680S Verkkokurssi

  Silmuja ja siemeniä - verkkokurssi runon kirjoittajille

  Kurssimaksu: 59,00 €
  Opettaja: Sirpa Kyyrönen
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 10,66    Syyslukukausi: 9.9.2020 - 7.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 830530S Seuraa striimiä - kurssikerrat suoratoistetaan ilmoittautuneille tarvittaessa

  Yin & Yang

  Kurssimaksu: 92,00 €
  Opettaja: Satu Tahvanainen
  Paikka: Laivurin studio, Laivurinkatu 35, 00150 Helsinki
  Tunteja: 24,00    Syyslukukausi: 9.9.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 110420S

  Kirjansidonta

  Kurssimaksu: 112,00 €
  Opettaja: Mari Vehkaluoto
  Paikka: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Marja, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki
  Tunteja: 33,00    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 26.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 830270S Verkkokurssi

  Terve selkä A

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Annika Kopra
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 5,00    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 8.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 24
  kurssilla on tilaa
 • 120760S

  Espanjaa edistyneille: keskustelu (B2)

  Kurssimaksu, syyslukukausi: 78,00 €
  Opettaja: Cristina Jylänki
  Paikka: KVS, Ullis 701A, Albertinkatu 25, 7. krs, 00180 Helsinki
  Tunteja: 24,00    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 3.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 110570S Seuraa striimiä - kurssikerrat suoratoistetaan ilmoittautuneille tarvittaessa

  Nia® – Liikkumisen iloa

  Kurssimaksu: 67,00 €
  Opettaja: Riikka Wallin, Nia Blue Belt -ohjaaja
  Paikka: Snellmanin ala-asteen koulu, pikkusali, Punavuorenkatu 8-10, 00120 Helsinki
  Tunteja: 16,04    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 3.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 830571S Verkkokurssi

  Mindfulness and breath (ENG)

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Jessica Sharry
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 6,65    Syyslukukausi: 10.9.2020 - 8.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 130211S

  Kulttuuri- ja taideklubi

  Kurssimaksu: 69,00 €
  Opettaja: Ina Hukki
  Paikka: Helsingin Normaalilyseo, auditorio, Ratakatu 6, 00120 Helsinki
  Tunteja: 22,00    Syyslukukausi: 14.9.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 110610S

  Luova laululyriikka

  Kurssimaksu: 116,00 €
  Opettaja: Maria Santavuori
  Paikka: KVS, Eira 701B, Albertinkatu 25, 7.krs, 00180 Helsinki
  Tunteja: 15,00    Syyslukukausi: 14.9.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 9
  kurssilla on tilaa
 • 120470S Verkkokurssi

  Saksan jatko: herättele saksasi! 1 (A2)

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Marianna Schuchmann
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 12,00    Syyslukukausi: 14.9.2020 - 26.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 110330S

  Taiteilijakirja – livre d'artiste

  Kurssimaksu: 78,00 €
  Opettaja: Inkeri Makkonen
  Paikka: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, taideluokka, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki
  Tunteja: 16,00    Syyslukukausi: 15.9.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 1103050S

  Taidekerho 5–6-vuotiaille

  Kurssimaksu: 49,00 €
  Opettaja: Heidi Huvila
  Paikka: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Marja, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 15.9.2020 - 1.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 129870S Verkkokurssi

  Latinan alkeet 1 (A0)

  Kurssimaksu, syyslukukausi: 60,00 €
  Opettaja: Tea Pelkonen
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 20,00    Syyslukukausi: 21.9.2020 - 30.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 719890S

  Sieniretki

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Tuomas Lilleberg
  Paikka: Rastilan metsä
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 11.10.2020 - 11.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2020 10:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa