null

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

810200T Villiyrtit ja -vihannekset maastoretki

Uusi kurssi!
Tämä kurssi on päättynyt

Haluatko oppia keräilemään ja hyödyntämään villiyrttejä ja -vihanneksia? Villiyrttikurssilla seikkaillaan lähiluonnossa ja uppoudutaan yrttien hoitaviin vaikutuksiin ja kiehtoviin makuihin. Kurssi on oiva tapa oppia yrttien ravitsemuksellisista tekijöistä, rohdosvaikutuksista ja biologiasta. Lisäksi tällä kurssilla saat kuulla kiehtovia tarinoita kansanperinteistä ja millaisia taianomaisia vaikutuksia kasveilla on uskottu olevan. Kurssin aikana oivallat, kunka luonnonvaraisia kasveja voi helposti käyttää kotikokkailussa, taikoa niistä kotikosmetiikka ja hyödyntää muissa arjen askareissa. Kurssin jälkeen osaat tunnistaa, kerätä luontoa kunnioittaen ja hyödyntää yleisimpiä luonnonkasveja. Jotta voit jatkaa opiskelua lähiluonnossasi, saat sähköpostiisi tunnistusohjeita ja reseptejä sisältävän villiyrttitietopaketin. 

Kurssin opettajana toimii biologi ja keruutuoteneuvoja Anna Nyman. Anna opiskelee myös yrttilääkinnän ammattilaiseksi eli yrttihoitajaksi ja valmistuu vuonna 2022. 

Kokoontuminen klo 10.00 Seurasaaren sillan edustalla, parkkipaikan kupeessa. Mukaan tarvitset säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja -kengät, keruukorin tai paperikassin, pienempiä paperipusseja eri kasvilajeille (esim. vanhat paperiset leipä- tai jauhopussit sopivat hyvin), sakset, hanskat ja vesipullon ja pientä evästä, jos uskot, että pikkunälkä voi yllättää.Opettaja: Anna Nyman

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Luonto, katutila

Päivä ja kello: La: 10.00 - 12.45

Kevätlukukausi: 21.5.2022 - 21.5.2022 (3.67 oppituntia)

Kurssimaksu: 25,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 8.11.2021 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit