Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

120178K Asiatekstit kuntoon!

Verkkokurssi
Uusi kurssi!

Tervetuloa mukaan neljän viikon mittaiselle kirjoituskurssille, jossa keskitytään lyhyiden asiatekstien kirjoittamiseen suomen kielellä. Opiskelu koostuu viikkomoduuleista. Viikon aluksi saat vinkkejä tietyn tekstilajin asiatekstin kirjoittamiseen sekä kielen että tekstilajin piirteiden näkökulmasta. Harjoittelun jälkeen kirjoitat oman tekstisi sinua kiinnostavasta aihepiiristä ja seuraavalla viikolla saat tekstistäsi henkilökohtaista, kannustavaa palautetta. Kurssin tekstilajeissa korostuvat työelämän tekstit ja mielipidetekstit.

Kurssin jälkeen osaat kirjoittaa eheitä (tai loogisia) tekstikappaleita eri asiatekstien tyylillä (esim. sähköpostiviesti, mielipidekirjoitus) ja tiedät, millaisiin kirjoitetun yleiskielen seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota suomenkielisiä asiatekstejä kirjoittaessa.

Asiatekstit kuntoon -kurssi sopii suomenkieliselle tai kaksikieliselle opiskelijalle, jolla suomen kielellä kirjoittamisen taito on päässyt ruostumaan tai joka käyttää työkielenään muuta kuin suomen kieltä. Herätellään omia kirjoittamisen taitoja ja valitaan kiinnostavaa kirjoitettavaa suomeksi!

Kurssin opettaja on Kati, jolla on vuosien kokemus suomen kielen ja kirjallisuuden aineenopettajuudesta ja pitkä tausta myös Etelä-Helsingin kansalaisopistossa opettamisesta. Katille on tärkeää, että kurssi mukautuu opiskelijoiden elämään sopivaksi ja vuorovaikutteiseksi. Siksi myös omien kirjoitusaiheiden valitseminen ja henkilökohtainen palaute ovat olennainen osa kurssia.

Kurssilla ei ole reaaliaikaisia tapaamisia ja osallistujat voivat työstää tekstejä oman aikataulunsa mukaan.  Kurssi toteutetaan Canvas-oppimisalustalla. Tarvitset oman sähköpostiosoitteen, tietokoneen sekä yleiset tietokoneen käyttötaidot. 

Kurssi alkaa 1.3.2021.

Suomi-Seuran jäsenet saavat kurssihinnasta 20 % alennuksen. Saadaksesi alennuksen laita viestiä toimistoon ilmoittautumisen jälkeen (toimisto@etko.fi).Opettaja: Kati Suomela

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 8, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Verkko

Päivä ja kello: Ma: 10.00 - 11.30

Kevätlukukausi: 1.3.2021 - 22.3.2021 (8 oppituntia)

Kurssimaksu: 100,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 12.1.2021 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit