null

Somero-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Somero-opistoon 

Sivu päivitetty 2.2.2022

Tältä sivustolta löydät kaikki alkamassa ja toiminnassa olevat kurssit ja luennot sekä voit ilmoittautua niille.

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon puhelimitse tai internetissä yleensä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa. Poikkeuksista on maininta kurssin tiedoissa. Myöhemminkin voi tiedustella vapaita paikkoja, mutta kurssin alkaminen tai peruuntuminen ratkaistaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Kursseille ei voi pääsääntöisesti ilmoittautua verkossa sen jälkeen kun kurssi on alkanut, mutta Ilmoittautuminen on joissain tapauksissa mahdollista puhelimitse.

Perinteisille lähiopetuksena järjestettäville luennoille ei tarvitse ilmoittautua, mutta verkkoluennoille tulee ilmoittautua, kuten kursseillekin.

Kevätkauden kursseille voit ilmoittautua maanantaina 13.12.2021 klo 17.00 alkaen internetissä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Ohjeita puhelinilmoittautumiseen löytyy opiston verkkosivuilta.

Kurssipaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Internetissä ilmoittautuminen on nopeaa ja helppoa. Tutustu kuitenkin palveluun huolellisesti ja lue tämän sivun ja Ohje valikon ohjeistus tarkasti.

Ohjeita internetissä ilmoittautumiseen

Internetissä ilmoittautuessasi sinun kannattaa valita kiinnostavat kurssit jo etukäteen kotiin tulleesta opinto-oppaasta (jaetaan Someron ja Kosken koteihin torstaina 19.8.2021) tai tältä sivustolta Kurssit-valikosta.

Ilmoittautuessasi voit hakea kursseja vasemman laidan Kurssit-valikon tai ylälaidan Haku-kentän kautta. Hakukentästä voit hakea kursseja numerolla,  nimellä, osaston nimellä, opettajan nimellä, kokoontumispaikalla tai millä tahansa kurssien sisältöteksteistä löytyvällä hakusanalla.

Ilmoittautuessasi sinun tulee antaa itsestäsi (tai henkilöstä, jonka ilmoitat kurssille) seuraavat tiedot:

 • Nimi
 • Henkilötunnus (ellet voi antaa henkilötunnusta, ilmoittaudu puhelimitse)
 • Osoite
 • Puhelinnumero (ensisijassa matkapuhelinnumero, johon voimme lähettää tekstiviestitse ilmoittautumiseesi tai kurssiin liittyviä tiedotteita)
 • Sähköpostiosoite, jos on (saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisestasi ja muistutuksen ennen kurssin alkamista)
 • Kotikunta
 • Koulutustausta (perusaste, toinen aste, korkea-aste, ei tiedossa)
 • Pääasiallinen toiminta (työllinen, työtön, opiskelija/koululainen, eläkeläinen, muu)
Huom! Tässä kohdassa annettu tieto työttömyydestä ei välity ilman eri ilmoitusta laskutukseen. Katso tarkemmat tiedot alempaa, miten voit pyytää työttömän alennusta.

Kurssimaksut

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun (mikäli et ole peruuttanut kurssia alla olevien peruutusehtojen mukaisesti).

Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät Someron kaupungin perintäperiaatteiden mukaisesti Intrum Justitian perittäväksi ja ovat suoraan ulosottokelpoisia.

Koulutuskoordinaattori vastaa maksuja ja laskutusta koskeviin tiedusteluihin.

Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit sekä mobiilimaksu ja verkkomaksu

Mikäli maksat kurssin Smartumin liikunta- tai kulttuuriseteleillä tai SmartumPaylla, on koko kurssimaksu maksettava viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Setelit toimivat käteisen rahan tapaan, jolloin osa maksuista voidaan maksaa seteleillä ja osa käteisenä. 

Smartum-verkkomaksu suoritetaan ilmoittauduttaessa. Verkkomaksua käytettäessä tulee koko maksu suorittaa kerralla. 

Ota aina yhteys asiakaspalvelusuhteeriin, jos haluat maksaa kurssimaksun seteleillä tai SmartumPaylla. 

ePassi

ePassi-maksut (SporttiPassi ja Kulttuuripassi) suoritetaan pääsääntöisesti verkkomaksuna ilmoittauduttaessa. Verkkomaksua käytettäessä tulee koko maksu suorittaa kerralla.

Easybreak

Ota aina yhteys asiakaspalvelusihteeriin, jos haluat maksaa kurssimaksun Easybreakilla.

Työttömän alennus

Työttömät saavat kaikista kurssimaksuista 50 %:n alennuksen. Verkkoilmoittautumislomakkeen Toiminta-valikossa valittu "Työtön"-kohta ei välity laskutukseen. Alennuksen saadaminen edellyttää, että haet  alennusta valitsemalla verkkoilmoittautumislomakkeen  Maksutapa-valikosta  kohdan "Haen työttömän alennusta"

Mikäli alennusta ole haettu ilmoittautumisen yhteydessä, voi sitä hakea myös sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelusihteeriltä viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssi on laskutettu.

Opintosetelialennus

Opetusministeriön tukemana maahanmuuttajilla ja eläkeläisillä on mahdollisuus saada 20 euron alennus yhdestä kurssista, mikäli yhden tai useamman kurssin yhteenlasketut kurssimaksut ovat lukuvuoden 2021–2022 aikana vähintään 70 euroa.

Alennuksen saaminen edellyttää, että sitä haetaan joko

 • valitsemalla verkossa ilmoittautumisen yhteydessä Opintosetelianomus-valikosta omaan tilanteeseen sopiva vaihtoehto tai
 • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen somero-opisto@somero.fi tai soittamalla asiakaspalvelusihteerille viikon kuluessa kyseisen kurssin alkamisesta.

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssimaksu on laskutettu.

Ilmoittautumisen peruutus

Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa netin kautta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua ja sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelusihteerille viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Pitkille, kolme kertaa tai enemmän kokoontuville, kursseille voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Keskeytysilmoitus on aina tehtävä asiakaspalvelusihteerille viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Opettajalle ilmoitettu keskeytys ei riitä!

Laskutettuja kurssimaksuja ei hyvitetä vaikkei opiskelija osallistuisikaan kurssille, ellei ilmoittautumista ole peruutettu ohjeiden mukaisesti..

Mikäli opisto peruuttaa kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä ilmoittautumisaikojen umpeuduttua aikaisintaan viikkoa ennen kurssin alkua.

Lisätietoja

Tutustu opiston ilmoittautumisohjeisiin myös opiston kotisivuilla sekä vasemman laidan Ohje-valikossa.

www.somero-opisto.fi

Koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä ottaa puheluita vastaan varmimmin arkisin klo 9 -15 puhelinnumerossa 044 779 1270

Asiakaspalvelusihteeri  Santeri Aarnio ottaa puheluita kurssi-iltoina klo 15–19.30 (lomien aikaan klo 9–12) puhelinnumerossa 044 779 1271.

Suunnittelijaopettaja Anne Turkulaiselle voi soittaa puhelinnumeroon 044 779 1273. 

Jätä tarvittaessa viesti vastaajaan.

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)somero.fi

Tietosuojaseloste

Ajankohtaista

 • 0000001

  Ilmoittautumisen harjoittelu

  Opettaja: Opettaja
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Syyslukukausi: 5.9.2022 - 31.12.2022
  Kevätlukukausi: 1.1.2023 - 31.5.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2022 12.00
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa