Soisalo-opisto

Kielet Haku
In English

6102102 Voimia eron jälkeiseen arkeen! – Suomalainen eroseminaari, Varkaus

Tämä kurssi on päättynyt

Suomalainen eroseminaari on vakiintunut eroauttamisen muoto, joka perustuu amerikkalaisen psykologin Tri Bruce Fisherin menetelmään. Se on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa osallistujat työskentelevät koulutetun vetäjän johdolla.

Erokriisissä tuntuu kuin kaikki hajoaisi alta. Vertaisryhmässä pohditaan ja puretaan eron tuomia kipeitä tunteita; surua, vihaa, luopumisen tuskaa. Samalla kootaan yhdessä palikoita, joille uusi, parempi elämänvaihe rakentuu. Hankitaan välineitä ja voimavaroja uuteen elämänvaiheeseen. Käydään läpi koettua ja kurkotamme kohti uutta. Eron käsittely antaa aikuiselle valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmenyksen, suuttumuksen ja surun keskellä. Seminaarin viimeinen tapaaminen on omistettu kokonaan lasten näkökulmaan erossa.

Työskentely perustuu alustuksiin, pienryhmäkeskusteluihin sekä kurssimateriaaleihin.

Kurssimateriaali: Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus- kun suhteesi päättyy ja/ tai Marianna Stolbowin kirjaa Erosta eteenpäin, jonka toivotaan osallistujien hankkivan työskentelyn tueksi.

Osallistujia pyydetään olemaan yhteydessä vetäjään ennen kurssin aloitusta anneli. vesamaa@pp.inet.fi tai puh. 040 7359411.

Ilmoittautuminen alkaa: 20.8.2018 0:00:00

Opettaja: Anneli Vesamaa, sosiaalityöntekijä, perheterapeutti

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12, Ilmoittautuneita 9, Vapaita paikkoja 3

Opetuspaikka: Soisalo-opistotalo, luokka 203, Taipaleentie 24, 78200 Varkaus

Päivä ja kello: Ti: 18.15.-21.00

Kevätlukukausi: 15.1.2019 - 2.4.2019 (44 oppituntia)

Kurssimaksu: 53,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit