null

Suonenjoen kaupunki, Sisä-Savon kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA OPISKELEMAAN SISÄ-SAVON KANSALAISOPISTOON!

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen kurssille on aina sitova.

Alle 18-vuotiaan ilmoittautumisen yhteydessä huoltaja täyttää laskutusosoitekohdan ja ilmoittaa siinä omat laskutus- ja yhteystietonsa.

Voit ilmoittautua joko internetissä yllä olevasta linkistä tai soittamalla opiston toimistolle numeroon 017 513 3256. Ilmoittautuessa valmistaudu antamaan:

  • kurssinumero ja kurssin nimi
  • nimi ja henkilötunnus
  • yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • koulutustausta ja työllisyystilanne (tilastokeskusta varten)
  • mahdollinen työttömyysalennus (todistus työvoimatoimistosta)

Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varasijan saaneelle ilmoitetaan opiston toimistolta, jos paikka kurssille vapautuu. Ilmoitus tapahtuu varausjärjestyksessä.


Opetukseen liittyvistä mahdollisista muutoksista ilmoitamme heti, kun muutoksiin on aihetta.

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan kaupunginhallituksessa vuosittain.
Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 74 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 74 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Laskutusasioissa (kurssilaskun eräpäivään mennessä) voit ottaa yhteyttä opiston toimistoon puh. 017 513 3256. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Voit maksaa kurssimaksun joko laskulla tai verkkomaksuna Internet-ilmoittautumisen yhteydessä! Käytettävissäsi on verkkopankki, yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä MobilePay. 


Maksuvälineenä käy myös ePassi (liikunta- ja kulttuurikurssit). ePassilla maksavien on suoritettava kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksu voidaan veloittaa ePassilta joko kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Huom. Passi on henkilökohtainen; sillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksua. Lisätietoja osoitteesta www.epassi.fi ja Henkilökuntaedut verotuksessa - vero.fi

KAUSIKORTTI

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 194 € / lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta puhelimitse 017 513 3256 tai sähköpostilla; kansalaisopisto@suonenjoki.fi syyskuun loppuun mennessä. Voit ilmoittautua kursseille internetissä normaalisti, mutta muista ottaa yhteyttä opiston toimistoon, niin merkitsemme maksutavaksi kausikortin.

Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ’Ei kausikortilla!’. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOMAA, KAUSIKORTIN HALTIJA!
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Ilmoittaudu vain niin monelle kurssille, joilla ehdit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.

KURSSIN PERUMINEN
Jos joudut perumaan kurssipaikkasi, tee se Internetin kautta ilmoittautumisnumerolla tai soittamalla toimiston numeroon 017 513 3256. Kurssipaikkaa ei voi perua opettajan kautta.

PERUUTUSMAKSUT
  • Peruutus ilmoittautumisajan aikana - Ei maksua!
  • Peruutus ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkua - Puolet kurssimaksusta!
  • Peruutus kurssin alettua - Koko kurssimaksu!
Mikäli olet epävarma kurssin soveltuvuudesta, kysy neuvoa ainealueen suunnittelevalta opettajalta, sillä opiskelijan taitotasoon soveltumattoman kurssin keskeyttäminen ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

KURSSIN PERUUNTUMINEN

Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, tiedotamme siitä kurssipaikan varanneille opiskelijoille henkilökohtaisesti. Perumme kurssit ensisijaisesti matkapuhelimen ryhmätekstiviestillä. Varmista, että opistolla on aina oikea matkapuhelinnumero tiedossa.

KURSSIN KESKEYTTÄMINEN

Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, jota laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta.

YLEISTÄ
Kansalaisopiston toimisto Suonenjoella on muuttanut, meidät löydät nykyisin torin laidalta osoitteesta Keskuskatu 3.

Opinto-oppaassa kurssien sisältötiedot on esitetty tiiviisti. Lisätietoja saa päätoimisilta opettajilta, opiston Internet-sivuilta https://www.peda.net/suonenjoki/kansalaisopisto, missä on myös kuvagallerioita kursseilla
tehdyistä töistä. Ilmoittautuessasi kurssille, hyväksyt sen, että sinua tai töitäsi voidaan kuvata ja kuvia julkaista opiston nettisivuilla, Facebookissa ja opintooppaassa.
Mikäli et halua kuvaasi julkaistavaksi, pidä itse huoli, että et päädy kuviin.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Musiikin yksilöopetuksessa opetuskerta on n. 20 tai 30 minuuttia. Kolmen oppitunnin ja sitä pidempiin kokoontumiskertoihin on laskettu kellonaikoihin mukaan myös taukoja oppituntien lisäksi.

Opistosta johtuvista syistä kurssin yksi opetuskerta voidaan perua lukukauden aikana korvaamatta sitä opiskelijoille, koskee myös yksilöopetusta.

Syyskausi käynnistyy viikolla 37 ja kestää 11 opetusviikkoa.
Kevätkausi alkaa viikolla 2 ja kestää 12 opetusviikkoa.
Lyhytkurssit alkavat ja päättyvät opintooppaassa ilmoitetun mukaisesti.

Opetusta ei pääsääntöisesti järjestetä näinä lomaaikoina tai pyhäpäivinä:
Syysloma 18.10.-24.10.2021
Joululoma 6.12.2021-9.1.2022
Talviloma 7.3.-13.3.2022
Pääsiäinen 15.4.-18.4.2022

Koronarajoitusten vuoksi muutoksia ohjelmaan saattaa tulla, ja esim. osa opetuksesta saatetaan pitää verkko-opetuksena. Rajoitusten ja ohjeistusten osalta noudatamme aina kulloinkin voimassa olevia
viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia sekä Suonenjoen kaupungin yhteistä toimintalinjaa. Riskiryhmiin kuuluvien osalta velvoitamme aikuisia itse harkitsemaan, voivatko he osallistua ryhmä- tai
lähiopetukseen. Alaikäisen riskiryhmäläisen osalta päätöksen tekee huoltaja.

OPPAASSA KÄYTETYT LYHENTEET JA MERKIT
t oppitunti
ilm. ilmoittautuminen
jtv joka toinen viikko
SL syyslukukausi
KL kevätlukukausi

OPISTO PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN OHJELMAN MUUTOKSIIN. OPISTO EI VASTAA OPISTOSTA RIIPPUMATTOMISTA SYISTÄ JOHTUVISTA PERUUNTUMISISTA.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kansalaisopiston tietosuojaseloste https://www.suonenjoki.fi/tietosuoja