null

Suonenjoen kaupunki, Sisä-Savon kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA OPISKELEMAAN SISÄ-SAVON KANSALAISOPISTOON!

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE ALKAA INTERNETISSÄ su 16.8.2020 KLO 14:00 JA PUHELIMITSE ma 17.8.2020 KLO 9.00 puh. 017 513 3256

Jos ilmoittautuminen ei onnistu, ota yhteys opiston asiakaspalveluun p. 017 513 3256

Tämän numeron voit laittaa myös muistiin omaan puhelimeesi, koska ilmoitamme esim. mahdollisesti vapautuneesta kurssipaikasta Sinulle puhelimitse.

Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.


Koronaepidemiatilanne vaikuttaa Sisä-Savon kansalaisopiston toimintaan tulevana lukuvuonna. Kansalaisopisto noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Ohjeet on laadittu tartunnantorjunnan näkökulmasta, jotta lähiopetusta voidaan toteuttaa. Ohjeita noudattamalla varmistat sekä oman että kanssaihmisten turvallisuuden. Opiskelijoiden ja opettajien terveysturvallisuus on etusijalla. 

Tähän liittyen pyydämme kursseille tulevia noudattamaan seuraavia ohjeita:
 1. Pidä 1–2 metrin turvaväli toisiin kurssilaisiin ja opettajaan. Vältä turhia lähikontakteja.
 2. Huolehdi käsihygieniasta: pese tai desinfioi kätesi tullessasi kurssipaikalle ja lähtiessäsi kotiin.
 3. Yski ja aivastele puhtaaseen paperiliinaan tai jos sellaista ei ole, hihaasi. Pese kätesi sen jälkeen.
 4. Älä tule sairaana kurssille. Älä tule kurssille myöskään siinä tapauksessa, että olet vastikään matkustanut ulkomailla. Suosittelemme oppitunnilta poisjääntiä siinäkin tapauksessa, että jollakin samassa taloudessa asuvalla on hengitysinfektio-oireita.
 5. Noudata kurssin opettajan antamia tilanteeseen liittyviä ohjeita: hygieniasta, turvaväleistä, kurssipaikalle saapumisesta ja sieltä lähtemisestä jne. Varaudu tulemaan oppitunnille hyvissä ajoin, jotta eri ryhmien vaihdot sujuvat turvallisesti.
 6. Mikäli tarvitset opiskelussa välineitä, tuo omasi, jos se suinkin on mahdollista. Käytettyäsi yhteisiä välineitä, puhdista väline käytön jälkeen ennen kuin se siirtyy seuraavalle. Opettajalla on tarkoitukseen varattua puhdistusainetta ja liinoja.
 7. Kurssilla suositellaan maskin käyttöä.
 8. Esimerkiksi paritanssissa, jossa ei voi välttää lähikontaktia, suositellaan, että tulet kurssille oman parin kanssa. Tanssiessa pareja ei vaihdeta.
Jos opiskelijalla ilmenee oppitunnilla hengitysinfektio-oireita, opettaja voi lähettää hänet kotiin. Opettaja harkitsee, jatkaako ryhmä oppituntia.
Jos sinulla on hengitysinfektio-oireita, ota yhteyttä terveydenhuoltoon. Jos olet saanut tartunnan, ilmoita siitä kansalaisopistolle soittamalla ma-to klo 9–15 puh. 017 5133256,           pe klo 9–15 puh. 040 5146421.

Opetukseen liittyvistä mahdollisista muutoksista ilmoitamme heti, kun muutoksiin on aihetta.

Maksukäytännöt ja alennukset


KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan kaupunginhallituksessa vuosittain.
Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 72 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 72 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Laskutusasioissa (kurssilaskun eräpäivään mennessä) voit ottaa yhteyttä opiston toimistoon puh. 017 513 3256. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Voit maksaa kurssimaksun joko laskulla tai verkkomaksuna Internet-ilmoittautumisen yhteydessä! Käytettävissäsi on verkkopankki, yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä MobilePay. 


Maksuvälineenä käy myös ePassi (liikunta- ja kulttuurikurssit). ePassilla maksavien on suoritettava kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksu voidaan veloittaa ePassilta joko kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Huom. Passi on henkilökohtainen; sillä ei voi maksaa esim. perheenjäsenten kurssimaksua.

OPINTOSETELI (Opetushallituksen myöntämä rahoitus)
Opintoseteli tarkoittaa oikeutta osallistua yhdelle kurssille lukuvuodessa 50% alennuksella. Opintoseteliä käyttävien on ilmoittauduttava kursseille syyskuun loppuun mennessä ja kurssin tulee alkaa syyslukukaudella.
Opintosetelikurssietuuteen oikeutettuja erityisryhmiä ovat: maahanmuuttajat, työttömät, oppimisvaikeuksista kärsivät, henkilöt, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta tai jatkokoulutuspaikkaa, eläkkeellä olevat ja yli 63–vuotiaat. 
Opintosetelirahaa on rajoitettu määrä ja se jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Setelietuus myönnetään erillisellä hakemuksella, ja etuutta hakevan täytyy osoittaa kuuluvansa johonkin edellä määritellyistä kohderyhmistä.

Toimi näin:
1. Ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
2. Tee syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yhteystietosi, mille kurssille ilmoittauduit ja mihin erityisryhmään kuulut. Kerro, että haet opintoseteliä. Lähetä sähköposti osoitteeseen kansalaisopisto@suonenjoki.fi. Toimita todistus erityisryhmään kuulumisesta opiston toimistolle viimeistään syyskuun loppuun mennessä joko tuomalla, postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä.

KAUSIKORTTI

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 190 € / lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta puhelimitse 017 513 3256 tai sähköpostilla; kansalaisopisto@suonenjoki.fi syyskuun loppuun mennessä. Voit ilmoittautua kursseille internetissä normaalisti, mutta muista ottaa yhteyttä opiston toimistoon, niin merkitsemme maksutavaksi kausikortin.

Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ’Ei kausikortilla!’. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOMAA, KAUSIKORTIN HALTIJA!
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Ilmoittaudu vain niin monelle kurssille, joilla ehdit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.
 

 

Peruminen

Jos joudut perumaan kurssipaikkasi, tee se Internetin kautta ilmoittautumisnumerolla tai soittamalla toimiston numeroon 017 513 3256. Kurssipaikkaa ei voi perua opettajan kautta.

PERUUTUSMAKSUT
 • Peruutus ilmoittautumisajan aikana - Ei maksua!
 • Peruutus ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkua - Puolet kurssimaksusta!
 • Peruutus kurssin alettua - Koko kurssimaksu!
Mikäli olet epävarma kurssin soveltuvuudesta, kysy neuvoa ainealueen suunnittelevalta opettajalta, sillä opiskelijan taitotasoon soveltumattoman kurssin keskeyttäminen ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

KURSSIN PERUUNTUMINEN

Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, tiedotamme siitä kurssipaikan varanneille opiskelijoille henkilökohtaisesti. Perumme kurssit ensisijaisesti matkapuhelimen ryhmätekstiviestillä. Varmista, että opistolla on aina oikea matkapuhelinnumero tiedossa.

KURSSIN KESKEYTTÄMINEN

Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, jota laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä toimistoon 017 513 3256 vuoden loppuun mennessä. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta.
OPISTO PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN OHJELMAN MUUTOKSIIN.
 

 

 

 

 

 

 

 

<!--/-->

 

Kansalaisopiston tietosuojaseloste https://www.suonenjoki.fi/tietosuoja

Ajankohtaista

 • 0098002

  Järjestyksenvalvojakurssi Leppävirta

  Kurssimaksu: 110,00 €
  Opettaja: Juha Kankkunen
  Paikka: Koskentupa, Sorsakoskentie 17, 79130 Sorsakoski
  Tunteja: 41,00    Kevätlukukausi: 6.5.2021 - 15.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 9.4.2021 15.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 29.4.2021 15.00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 810201

  Villiyrtit tutuiksi - tehokurssi

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja: Maija Ruotsalainen
  Paikka: Suonenjoen Yhtenäiskoulu, kieliluokka 95 (E), Koulukatu 21, 77600 Suonenjoki
  Tunteja: 10,00    Kevätlukukausi: 22.5.2021 - 23.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 16.8.2020 14.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 17.5.2021 15.00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa