null

Seinäjoen kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Kansalaisopiston asiakaspalvelu 

Asiakaspalvelu on auki
ma klo 9–15
ti klo 9–12
ke–pe klo 9–15

Kansalaiskampus - Kalevankatu 33, Seinäjoki
p. 06 416 2440
kansalaisopisto@seinajoki.fi

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-2023 kursseille alkaa 15.8.2022
klo 16.00 alkaen kädentaidot, tanssi ja verkkokurssit
klo 16.30 alkaen liikunta ja jooga
klo 17.00 alkaen kuvataide ja musiikki
klo 17.30 alkaen tietotekniikka, kielet, luennot ja muut aiheet
Ilmoittautuminen jatkuu ympäri vuoden, netin kautta ympäri vuorokauden.

Huomio gmail-käyttäjät!

Gmail luokittelee kansalaisopistolta (seinajoki.fi -päätteisestä sähköpostista) tulevat sähköpostit roskaposteiksi. Tarkistathan roskapostisi ja merkitse osoite luotetuksi. Lue lisää verkkosivuiltamme löytyvästä tiedotteesta.

MUISTATHAN 

Alennuksiin oikeuttavat etuudet (liikunta- ja kulttuurisetelit, työttömän todistukset) tulee esittää opiston asiakaspalvelussa ennen kurssin alkua tai viimeistään kurssin alkamispäivänä, etuudet eivät ole käytettävissä enää tämän jälkeen. Maksamatta jätetty kurssimaksu siirtyy perintätoimisto Lowellin hoidettavaksi. 

Kurssit voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä ainoastaan Sportti- ja Kulttuuripassilla sekä Smartumilla. Maksaminen onnistuu opiston asiakaspalvelussa Smartum-seteleillä (ei kortti), SmartumPay-mobiilimaksulla, RJ-tyky-kuntoseteli+:llä, Tyky-Online:lla, Eazybreak mobiilisetelillä sekä Edenred ja E-passilla (Sportti- ja Kulttuuripassi). 

Ilmoittautuessasi hyväksyt seuraavat ehdot:

1. Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun. 

2. Kurssipaikka on aina henkilökohtainen. Kurssipaikkaa ei voi myydä eteenpäin.

3. Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan suostumus kurssi-ilmoittautumiseen. Ilmoittautumiseen tarvitaan myös huoltajan henkilötiedot laskutusta varten.

4. Opiskelija voi perua kurssiosallistumisensa puhelimitse tai verkossa (verkkoperuutus toimii vain verkon kautta ilmoittautumisen tehneillä). Kurssin voi perua maksutta viimeistään 8 vrk ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi perutaan alle 8 vrk ennen kurssin alkua, laskutamme puolet kurssin hinnasta (vähintään 10€). Mikäli opiskelija ei ole perunut kurssia, laskutamme kurssimaksun kokonaan. Myös siinä tapauksessa, jos jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. 

5. Kurssilasku postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Alennuksiin oikeuttavat etuudet (liikunta- ja kulttuurisetelit, työttömän todistukset ) tulee esittää opiston asiakaspalvelussa viimeistään kurssin alkamispäivänä, etuudet eivät ole käytettävissä enää tämän jälkeen. Maksamatta jätetty kurssimaksu siirtyy perintätoimisto Lowellin hoidettavaksi.

6. Kursseja ei voi maksaa verkkoilmoittautumisen yhteydessä (poikkeus E-passi sekä Smartum). Kansalaisopiston kurssimaksuihin pystyy hyödyntämään liikunta- ja kulttuurietuja. Etuudet ovat henkilökohtaisia. Mobiilimaksun voi suorittaa soittamalla asiakaspalveluun. Paperisilla etuuksilla maksaminen on mahdollista ainoastaan henkilö¬kohtaisesti opiston asiakaspalvelussa, jossa tarkistetaan opiskelijan henkilöllisyys. Smartumilla, SmartumPay-mobiilimaksulla, RJ-tyky-kuntoseteli+:llä, Tyky-Online:lla, Eazybreak mobiilisetelillä sekä Edenred ja E-passilla (Sportti- ja Kulttuuripassi).

7. Pitkillä koko lukuvuoden kursseilla on mahdollista peruuttaa tai mahdollisesti vaihtaa kurssi vielä heti ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ottamalla yhteyttä opiston asiakaspalveluun.

8. Tärkeimmistä kurssimuutoksista ilmoitetaan kyseisen kurssin opiskelijoille tekstiviestillä. Opiskelija- ja ryhmäkohtaiseen tiedotukseen voidaan käyttää myös sähköpostia.

Varasijalle jäänyt: jos varasijalta saa varsinaisen paikan, ilmoitamme asiasta ja pyydämme sinua varmistamaan yhden vuorokauden aikana otatko paikan vastaan. Opiskelijan ei tarvitse perua varasijaa, varasijalta ei nosteta varsinaiselle paikalle ilman asiakkaan suostumusta.

Ilmoittautumisjärjestelmään voi tutustua ja kurssille ilmoittautumista ja nettiperuuttamista harjoitella maksuttomasti harjoittelukurssilla. Harjoittelukurssin numeron on 00001 ja kurssin nimi Verkkoilmoittautumisen harjoittelu. Tälle kurssille voit ilmoittautua ja perua sen ilman mitään sitoumuksia.

Etuudet kurssimaksuista

Työttömät työnhakijat

Työttömät työnhakijat voivat opiskella lv. 2022–2023 kursseilla puoleen hintaan (kurssimaksu väh. 10 €).  Etu ei koske taiteen perusopetusta, avointa yliopistoa ja tilauskoulutusta.
Etuuden saamiseksi on esitettävä Todistus työnhaun voimassaolosta ennen kurssin alkua. Lomake löytyy kirjautumalla te-palvelut.fi – sivuston kautta Oma asiointi-palveluun. Lisäksi on toimitettava opiston oma lomake työttömyysetuuden saamiseksi. Todistus työnhaun voimassaolosta  on esitettävä kansalaisopiston asiakaspalvelussa viimeistään kurssin alkamispäivänä. Voit täyttää lomakkeen kansalaisopistolla tai sähköisesti täyttettävänä pdf-lomakkeena ja palauttaa sen sähköpostitse kansalaisopisto@seinajoki.fi

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt Seinäjoen kansalaisopistolle lukuvuodelle 2022-2023 valtionavustusta työttömien työnhakijoiden, senioreiden, eläkeläisten, oppimisvaikeuksia kokevien ja maahanmuuttajien kurssimaksujen alentamiseen.  Näillä kursseilla kurssimaksu on em. kohderyhmiin kuuluville alennettu kurssikohtaisesti (tarkista maksun suuruus kurssin tiedoista). Alennukseen oikeuttavia lomakkeita on saatavana opiston asiakaspalvelusta ja opiston nettisivuilta. Voit kysyä lomaketta myös OPH-kurssin opettajalta. Palauta lomake asiakaspalveluun viimeistään kurssin alkamispäivänä, muuten kurssimaksu laskutetaan täysimääräisenä.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin tai teatteriin ja lisäksi kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kaikukorttikokeilu kestää 30.6.2022 asti.

Kaikukortti oikeuttaa kortin haltijan osallistumaan maksutta kahdelle (2) kansalaisopiston kursseille, lukuunottamatta avoimen yliopiston kursseja, taiteen perusopetusta, pätevöittäviä kursseja, yleisiä kielitutkintoja ja kurssien materiaalimaksuja. Musiikin yksilöopetukseen, tietotekniikan yksilöohjaukseen sekä kuntosalin henkilökohtaiseen ohjaukseen ja itsenäiseen harjoitteluun kuntosalilla Kaikukortilla saa 50 % alennuksen kurssimaksusta. 

Kurssipaikka tulee varata opistopalvelut.fi/seinajoki –sivustolla tai asiakaspalvelussa. Kaikukortilla pääsee kurssille sekä konsertteihin ja esityksiin vain, jos paikkoja on vapaana. Kurssille ilmoittautuessa hyväksyt yleiset peruutusehtomme. Jos ilmoittaudut kurssille, etkä peru kurssia peruutusehtojemme mukaisesti, katsomme sinun käyttäneen oikeuden maksuttomaan kurssiin ja kurssipaikkasi annetaan seuraavalle. Kaikukortti tulee esittää asiakaspalvelussa ennen kurssin alkua. Lisätietoja Kaikukortista: www.seinajoki.fi/kaikukortti


Koronaohjeistukset kansalaisopiston verkkosivuilla


Yhteystiedot:

Seinäjoen kansalaisopisto, p. 06 416 2440, kansalaisopisto(at)seinajoki.fi

Tietosuojaseloste

Tästä pääset Seinäjoen kansalaisopiston nettisivulle


Ajankohtaista

 • 00481

  Juttu-tupa - kohtaamispaikka afaattisille henkilöille

  Kurssimaksu: 80,00 €
  Opettaja: Marjo Helene Haanpää musiikkipedagogi (ylempi AMK)
  Paikka: Kansalaiskampus, C113, luokka, 1. krs, Kalevankatu 33, 60100 Seinäjoki
  Syyslukukausi: 31.8.2022 - 30.11.2022
  Kevätlukukausi: 11.1.2023 - 12.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.8.2022 17.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 30501

  Elämänkerrallinen kirjoittaminen, intensiivikurssi

  Kurssimaksu: 40,00 €
  Opettaja: Merja Mäki, tuntiopettaja
  Paikka: Kansalaiskampus, C309, luokka, 3. krs, Kalevankatu 33, 60100 Seinäjoki
  Kevätlukukausi: 8.5.2023 - 17.5.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2022 17.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 60601

  Digiohjaus / syyslukukausi

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Aino Pätsi, TVT-suunnittelijaopettaja
  Paikka: Kansalaiskampus
  Tunteja: 1,00    Syyslukukausi: 26.8.2022 - 25.11.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2022 17.30
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa