null

Sastamalan Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

11012I02K Äetsän kansanmusiikkitapahtuma: Lauantaikonsertti

Tämä kurssi on päättynyt

Äetsän kansanmusiikkitapahtumaa tähdittää legendaarinen kaustislainen Tallari, joka on yksi maamme merkittävimmistä kansamusiikkiyhtyeistä. Tallarilla on Suomessa erityistehtävä pitää pelimanniperinnettä yllä ammattilaismuusikoista koostuvan erittäin taitavan yhtyeen voimin. Vuonna 2023 Äetsässä juhlistetaan suomalaista aineetonta kulttuuriperintöä. Unesco nimesi kaustislaisen viulunsoittoperinteen ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa 2021 ja Äetsässä juhlitaan tätä mahtavaa kunnianosoitusta sukeltamalla syvälle kaustislaisen Tallarin musiikkiin ja ohjelmistoon.

Tallari on v.1986 Kaustisella perustettu päätoiminen kansanmusiikkiyhtye, jonka tärkeimpänä tehtävänä on tuoda Suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi. Entisajan pelimannien tapaan Tallari esiintyy siellä, missä musiikille vain on tarvetta niin kouluissa kuin konserttilavoillakin.
Nelihenkisen peruskokoonpanonsa lisäksi Tallaria kuulee usein yhteistyöprojekteissa vierailevien muusikoiden kanssa ja toisinaan myös supistetulla koonpanolla. Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa 2023 Tallari esiintyy triokokoonpanolla, jossa musisoivat Arto Järvelä, Katri Haukilahti ja Sampo Korva. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus kansanlauluja ja perinneinstrumentaaleja yhtyeen kotipaikkakunnalta Kaustiselta ja muualta Suomesta.

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.Opettaja: Arto Järvelä, Katri Haukilahti ja Sampo Korva

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 30, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kinnalan Koukku, , Haapaniementie 21, 38300 SASTAMALA

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: La: 18.00 - 00.00

Kevätlukukausi: 4.2.2023 - 4.2.2023 (1 oppituntia)

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit