null

Sastamalan Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1112271 Kirjansidonta / Nahkakantinen avoselkäinen kirja

Aikuisten ryhmäopetus sisätiloissa alkaa lähiopetuksena aikaisintaan 1.2.2022. Jos ryhmäsi alkaa aikaisemmin erityisjärjestelyin, saat ohjeet sähköpostiisi.
Avoselkäinen ketjupistosidos etiopialaisella koptiompeleella usealla neulalla. Nahkaiset kannet voi tehdä kaikenlaisista uusista ja kierrätetyistä nahoista.

Kurssilla opitaan tekemään historiallinen ketjupisto-ommel, etiopialainen koptisidos, joka ommellaan usealla taivutetulla neulalla. Selkäommelta voidaan täydentää käsin ommellulla päänauhalla. Avoselkäisissä kirjansidoksissa vihkojen selät ja ompeleet jäävät selässä kauniisti näkyviin. Kirjat avautuvat erityisen hyvin, koska selkää ei liimata. Etu- ja takakansi ovat erilliset kappaleet ja ne voidaan tehdä ihan kaikenlaisista nahoista. Kauniisti kuluneet kierrätysnahat käytöstä poistetuista nahkavaatteista ja laukuista sopivat oikein hyvin. Paksu jäykkä nahka käy sellaisenaan kanneksi, rennompia nahkoja liimataan kerroksittain taipuisaksi laminaatiksi. Aivan ohuet nahat voidaan tukea pahvilla. Kirjaa voi koristaa erilaisilla nauhoilla ja litteillä napeilla, jotka samalla pitävät kirjan suljettuna. Kurssiohje tarvittavista materiaaleista ja työvälineistä lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen kurssia sähköpostilla. Työvälineitä voi kurssilla myös lainata ja sopivia materiaaleja on mahdollista ostaa.

Opettaja: Tarja Rajakangas

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kirjansidontaosasto

Päivä ja kello: La: 09.30 - 16.30 Su: 09.30 - 16.30

Kevätlukukausi: 12.3.2022 - 13.3.2022

Kurssimaksu: 30,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2022 12.30

Ilmoittaudu viimeistään: 3.3.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle