null

Sastamalan Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1112261 Kirjansidonta / Kalanruoto-ommel

Aikuisten ryhmäopetus sisätiloissa alkaa lähiopetuksena aikaisintaan 1.2.2022. Jos ryhmäsi alkaa aikaisemmin erityisjärjestelyin, saat ohjeet sähköpostiisi.
Kalanruoto-ommel jää valmiissa kirjassa näkyviin koristamaan kirjan selkää. Kirjan voi tehdä yhtenäisin kansin tai avoselkäisenä. Kalastuspäiväkirja kalannahasta?

Tällä kurssilla opitaan kalanruoto-ompeleeksi nimetty ommel. Ensin tehdään kannet ja sivut, sitten ommellaan kaikki yhteen. Kirjan kansiksi on kaksi vaihtoehtoa: kannet voivat olla yhtenäiset tai etu- ja takakansi erikseen avoselkäisenä versiona. Yhtenäinen kansirakenne on helpompi ja selän päälle näkyviin jäävä ompelu pääsee hyvin esille tasaisella pohjalla. Avoselkäisenä versiona kirjan etu- ja takakansi ovat toisistaan erilliset ja ne voivat olla mitä vain materiaalia, johon saa tehtyä reikiä kannen kiinnitystä varten. Tukevuutta avoselkäiseen sidokseen saa lisäämällä ompeluun päätyompeleet, jolloin ommeltapa on hiukan monimutkaisempi. Kurssilla voi halutessaan tehdä molempia vaihtoehtoja. Molemmissa tapauksissa kuvion erottumista auttavat paksuhkot vihot. Tähän kirjaan sopisivat aika hauskasti kalannahkaiset kannet! Kurssiohje tarvittavista materiaaleista ja työvälineistä lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen kurssia sähköpostilla. Työvälineitä voi kurssilla myös lainata ja sopivia materiaaleja on mahdollista ostaa.

Opettaja: Tarja Rajakangas

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kirjansidontaosasto

Päivä ja kello: La: 09.30 - 16.30 Su: 09.30 - 16.30

Kevätlukukausi: 19.2.2022 - 20.2.2022

Kurssimaksu: 30,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2022 12.30

Ilmoittaudu viimeistään: 10.2.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle