null

Sastamalan Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

1112231 Kirjansidonta / Nappisidos (Huom. uusi aika huhtikuussa!)

Aikuisten ryhmäopetus sisätiloissa alkaa lähiopetuksena aikaisintaan 1.2.2022. Jos ryhmäsi alkaa aikaisemmin erityisjärjestelyin, saat ohjeet sähköpostiisi.
Liimaton kirjamalli, jossa kirjan selkäompeluun liitetään pieniä nappeja koristeeksi. Vanhat paidan napit jemmasta käyttöön! Muistojen kirjaksi tai juhlien vieraskirjaksi. Huom. aikataulumuutos.

Nappisidos on liimaton sidos, jossa sivut ja kannet kootaan yhteen napit kiinnittävän ompelun avulla. Idea syntyi ns. kirjotuista kirjoista, mutta ompelutekniikassa on kuitenkin omanlaisiaan piirteitä. Parhaiten selkäompeluun liitettäväksi sopivat pienet paidan napit tai vastaavat. Niitä pitää olla useita samanlaisia tai ainakin aika lailla samankokoisia. Napeissa voi olla kaksi tai neljä reikää. Parhaita ovat napit, joissa reiät ovat mahdollisimman kaukana toisistaan, eivätkä sumpussa napin keskellä, se tekee ompelusta hankalaa. Myös pienehköt isoreikäiset helmet sopivat ompeluun. Tekniikalla voi toteuttaa melko ohuita kirjoja: yhden, kahden tai kolmen vihon sidoksia. Paksummatkin ovat toisaalta mahdollisia, kun lisätään nappien määrää selän sivusuunnassa. Sivut voivat olla ohutta paperia tai kartonkia ja vihot voivat olla melko paksuja, napin koko vaikuttaa asiaan. Kannet voivat olla taipuisat ohuesta pahvista tai kovat paksusta pahvista. Päällystys kirjansidontakluutilla tai puuvillakankaalla – teemaan sopien vaikkapa vanhalla kauluspaidalla! Kurssiohje tarvittavista materiaaleista ja työvälineistä lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen kurssia sähköpostilla. Työvälineitä voi kurssilla myös lainata ja sopivia materiaaleja on mahdollista ostaa.

Opettaja: Tarja Rajakangas

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kirjansidontaosasto

Päivä ja kello: La: 09.30 - 16.30 Su: 09.30 - 16.30

Kevätlukukausi: 9.4.2022 - 10.4.2022

Kurssimaksu: 30,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2022 12.30

Ilmoittaudu viimeistään: 31.3.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle