Sastamalan Opisto

Kielet Haku

3401161 Linux – avoin ja ilmainen käyttöjärjestelmä

Mitäpä jos käyttöjärjestelmä ja tehokkaat ohjelmat olisivatkin ilmaisia? Nehän ovat. Kurssilla tutustutaan helppokäyttöiseen ja tehokkaaseen Linux Mintiin. Lue kurssin lisätiedot nettisivultamme. Lisätietoa kurssista

Linux on avoimeen lähdekoodin perustuva käyttöjärjestelmä, joka on tunnettu mm. palvelinkäytössä ja myös Android-puhelimesi käyttöjärjestelmä pohjautuu siihen. Avoimen lähdekoodin ohjelmat ovat ilmaisia ja vapaasti levitettäviä. Ne eivät silti sisällä mainoksia eivätkä ole lainkaan huonoja sillä niitä kehittää iso yhteisö.

Kurssilla tutustutaan Linux Mint -järjestelmän ominaisuuksiin, käydään läpi asioita, jotka ovat erilaisia tai erinimisiä verrattuna Windows-järjestelmään. Tutustumme myös ohjelmiin, joilla voit työskennellä tehokkaasti niin grafiikan, tekstinkäsittelyn kuin taulukkolaskennankin parissa.

Kurssi sopii erinomaisesti tietokoneen peruskäytön osaavalle, mutta Windowsiin kyllästyneelle. Tämä on myös hyvä tapa elvyttää se vanha ja hylätty kone varastosta.

Oma kone mukaan, Linux tuo uutta eloa myös vanhaan koneeseen, jossa on esimerkiksi vanha Windows (XP,Vista), jota ei enää tueta tai jos haluat koneeseesi turvallisen ja kevyen järjestelmän. Kurssilla ei edellytetä käyttöjärjestelmän korvaamista toisella, vaan sitä voi kokeilla ns. Live-versiolla.

 


Ilmoittautuminen alkaa: 3.1.2018 12:30:00

Ilmoittaudu viimeistään: 15.1.2018 0:00:00

Opettaja: Leino Niskanen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Sastamalan pääkirjasto, Lizelius-sali, Sillankorvankatu 1, 38210 SASTAMALA

Päivä ja kello: Pe: 17:30-19:45

Kevätlukukausi: 19.1.2018 - 23.2.2018 (18 oppituntia)

Kurssimaksu: 32,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit