Riihimäen kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Koronarajoitukset aiheuttavat kevätlukukaudella 2021 muutoksia esimerkiksi kurssien ajankohtiin ja toteutustapoihin. Lisätietoja opiston toimistosta, nettisivuiltamme ja sosiaalisen median kanavistamme. 

TIEDOTE 1.3.2021 Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksen mukaisesti kansalaisopiston lähiopetuksen keskeytykset jatkuvat ja niissä ryhmissä, joissa etäopetus on mahdollista, etäopetus jatkuu 28.3. saakka. 

Kutomo sekä taidemaalauksen omatoimityöhuone on suljettu 28.3. saakka. 

Alle 12-vuotiaitten yksilöopetus jatkuu aiempien linjausten mukaisesti. 

Toimisto jatkaa etätyössä 28.3. asti. Asiakaspalvelu hoidetaan puhelimitse ja sähköpostitse ma-to klo 12 – 16.00, perjantaisin suljettu.

 

Otamme ilmoittautumisia puhelimitse 040 330 4657 ma-to klo 12-16

 

Huom! Opiskelijat, joilla jäi koko lukuvuoden kurssi kesken keväällä 2020, saavat 10 euron alennuksen kurssista. Ilmoita siitä osoitteeseen riihimaen.kansalaisopisto@riihimaki.fi, jos sinulta jäi kurssi kesken. Älä maksa kurssia verkossa, saat laskun kurssien alettua.

 

Edenred/ePassi/Eazybreak/Smartum-etuja emme voi palauttaa rahana, voit vaihtaa maksun toiseen kurssiin.

 

ILMOITTAUTUESSASI MENETTELE SEURAAVASTI:

 

1. ILMOITTAUTUMISAIKA kursseille alkaa ke 10.6.2020 klo 09.00. Kurssit avautuvat silloin. Voit ilmoittautua koko lukuvuoden ajan.

2. Valitse sivun vasemmasta valikosta "Kurssit" ja sen jälkeen aineryhmien kautta kurssit ostoskoriin, joille haluat ilmoittautua. Voit ilmoittautua samalla kertaa useammallekin kurssille.

3. Täytä henkilötietosi kurssien valinnan jälkeen. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta, joka tulee ilmoittaa laskutuksen vuoksi. Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Laskutusosoitetiedot-kohtaan. Muista lopuksi painaa "LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN". Kurssivahvistus tulee pelkästään sähköpostiin, muuta ilmoitusta kurssin alkamisesta ei tule. Kurssin perumisesta tulee ilmoitus tekstiviestillä.

4. Lopuksi näet koosteen lähetetystä ilmoittautumisestasi. Ota muistiin ilmoittautumisnumero myöhempää tarkistustasi varten. Koosteen alalaidassa oleva painike ohjaa kurssin maksamiseen verkkopankissa, verkkopankki on kurssien ensisijainen maksutapa. Jos et halua käyttää verkkopankissa maksamista, sinulle tulee lasku kurssin alettua. HUOM! Mikäli olet oikeutettu työttömän tai opiskelija-alennukseen, älä maksa kurssiasi verkossa, sinulle lähetetään lasku.

5.  Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille koko lukuvuodeksi ja maksamaan sen. Tutustumiskertoja kursseille ei ole.
 Laskutus alkaa kurssien alettua. Ensimmäinen erä laskutetaan syksyllä ja toinen erä tammikuussa. Maksamattomat kurssimaksut menevät kaupungin muiden laskujen tavoin perintään. Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. Toteutumattomien kurssien kurssimaksut palautetaan. Kurssimaksu ei kata mahdollisia materiaalimaksuja.
Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää!

Huom! Koko lukuvuoden kurssista voidaan perua yksi kerta lukuvuoden aikana ilman, että korvauskertaa järjestetään. Tämä ei koske lyhytkursseja.

Smartum: 

Maksa Smartum-seteleillä opiston kansliaan tai sovelluksella ENNEN kurssin alkua. Jos kurssi on jo alkanut ja haluat ilmoittautua, tuo setelit samalla, kun ilmoittaudut. Smartum-kortilla maksettaessa, ilmoita siitä opistolle ja lähetä kuitti maksusta opistolle. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa seteleillä/kortilla. Opistolla ei ole maksupäätettä.
Smartumit ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa esim. sukulaisen kursseja.

ePassi:

Maksa kurssimaksu ePassin mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa ePassilla.

Eazybreak

Voit maksaa kurssin myös Eazybreak-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Eazybreakilla.

Edenred 

Voit maksaa kurssin myös Edenred-mobiilisovelluksella/verkkosivuilla saldollasi tai Virike-seteleillä ennen kurssin alkua. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Edenredin sovelluksella/Virike-seteleillä.

Huom. Smartum Oy:n, Eazybreakin, Edenredin sekä ePassi Payments Oy:n (Sportti- ja KulttuuriPassi) maksuvälineet eivät käy 1. kotitalouskursseilla 2. kursseilla, joissa lapsi mukana, 3. materiaalihankintoihin. Otathan huomioon, että kurssin mahdollisesti peruuntuessa opisto ei pysty palauttamaan maksua. Tarvittaessa maksun voi siirtää toiseen kurssiin.

6. Kokopäiväiset opiskelijat ja työttömät saavat 40 % alennuksen/kurssi/lukuvuosi esittämällä todistuksen opinnoista tai työttömyydestä opiston kansliassa ennen kurssin alkua. Alennus ei koske erikseen mainittuja kursseja. Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettuja henkilöt, jotka saavat eläkettä enintään 1000€ (tuhat euroa) /brutto kuukaudessa. Eläkkeen suuruus on todistettava luotettavalla tositteella (esim. Kelan eläketodiste maksetusta eläkkeestä) opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Eläkeläisalennus on 40% kurssimaksusta.
Opintosetelikursseista ei saa alennuksia, niissä on valmiiksi alennettu hinta.  

7. Jos peruessasi kurssin alkuun on seitsemän päivää, ei kurssimaksua peritä. Jos perut osallistumisesi alle seitsemän päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan puolet kurssimaksusta. Jos kurssi on jo alkanut, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Ei myöskään kurssin käymättä jättäminen, muuttuneet työvuorot tms. Opettajalle tehty peruutus ei riitä. Maksamattomat laskut menevät perintään. Mikäli joudut keskeyttämään kurssin sairastumisen takia, on siitä toimitettava lääkärintodistus opiston kansliaan. Kurssipaikka on henkilökohtainen, sitä ei voi siirtää toiselle henkilölle. Otathan huomioon, että kurssin mahdollisesti peruuntuessa opisto ei pysty palauttamaan Smartum/Eazybreak/ePassi/Edenred-maksuja. Tarvittaessa maksun voi siirtää toiseen kurssiin.

8. Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Toivomme, että annat matkapuhelinnumerosi/sähköpostiosoitteesi, jotta voimme informoida mahdollisista kurssimuutoksista. Yhteystietoja ei anneta eteenpäin.

9. Omaa kurssipaikkaa ei voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kaikki ilmoittautumiset ovat henkilökohtaisia mm. vakuutusten takia.10. Mikäli opisto peruuttaa kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä noin viikkoa ennen kurssin alkua. 

11. Ilmoittaudu aina opiston kansliaan, älä opettajalle! 1-2 kerran poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Ole ystävällinen äläkä käytä hajusteita osallistuessasi kursseille koska mukana voi olla hyvin allergisia opiskelijoita ja opettajia, kiitos!

Opiston pitämät rekisterit

Oppilaitos voi henkilötietolain (523/99) 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut). Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon. Riihimäen kansalaisopiston opiskelijoita koskevat tiedot on rekisteröity Hellewi-järjestelmän henkilötietorekisteriin.

 

Kielikoulutusta yrityksille

Tarjoamme käytännönläheistä kielikoulutusta, jossa pääpaino on niissä työelämän tilanteissa, joissa tarvitaan kielen osaamista. Tavoitteena on, että osallistujat oppivat sekä yleiskieltä että omiin työtehtäviin liittyvää sanastoa. Koulutuksessa keskitytään suullisen ja kirjallisen kielitaidon kehittämiseen siten, että osallistujat saavat varmuuden ja tarvittavat taidot  käyttää oppimaansa omassa työssään.

Räätälöimme koulutukset aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

 

Ajankohtaista

 • 110471 Huom! Alkamisaika muuttunut!

  Tilkkuile ja ompele farkuista päiväkurssi etäopetuksena

  Kurssimaksu: 45,00 €
  Opettaja: Katri Eskelinen
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 16,00    Kevätlukukausi: 2.3.2021 - 11.3.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.6.2020 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 110492

  Sisusta makrameella

  Kurssimaksu: 45,00 €
  Opettaja: Leena Ruoppa, artenomi AMK, ammatillinen opettaja
  Paikka: Kalevantalon käsityöluokka, lk 411, 4. krs, Kalevankatu 5-11, 11100 Riihimäki
  Tunteja: 16,00    Kevätlukukausi: 9.4.2021 - 7.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.11.2020 9.00
  Paikkoja: 11
  kurssilla on tilaa
 • 110495

  Lasihelmiä ja pienveistoksia - jatkokurssi

  Kurssimaksu: 160,00 €
  Opettaja: Marja Hepo-aho
  Paikka: Galleria Mafka&Alakoski, Lasitehtaanaukio, 11910 Riihimäki
  Tunteja: 16,00    Kevätlukukausi: 10.4.2021 - 25.4.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.11.2020 9.00
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 110496 Huom! Alkamisaika muuttunut!

  Lasinpuhalluskurssi

  Kurssimaksu: 200,00 €
  Opettaja: Marja Hepo-Aho ja Kari Ala-Koski
  Paikka: Galleria Mafka&Alakoski, Lasitehtaanaukio, 11910 Riihimäki
  Tunteja: 30,00    Kevätlukukausi: 15.5.2021 - 30.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.11.2020 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 110523

  Afrikkalainen tanssi

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Pauliina Diallo
  Paikka: Opiston juhlasali, Puistikko 5, 11100 Riihimäki
  Tunteja: 3,00    Kevätlukukausi: 17.4.2021 - 17.4.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 20.11.2020 9.00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 800158

  Asahi-terveysliikunta sekä kehonhuolto - VERKKOKURSSI kevät

  Kurssimaksu: 45,00 €
  Opettaja: Heli Koivulahti
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 12,00    Kevätlukukausi: 8.1.2021 - 9.4.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.11.2020 11.00
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 999137

  Filosofinen keskustelu

  Opettaja: Kimmo Hämäläinen
  Paikka: Riihimäen lukio, Koulukatu 5, 11100 Riihimäki
  Tunteja: 4,00    Kevätlukukausi: 14.4.2021 - 5.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.11.2020 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa