null

Raseborgs Kulturinstitut — Raaseporin Kulttuuriopisto

Kielet Haku
På svenska In English

13010020 Modernia sukututkimusta

Verkkokurssilla tutustumme vanhojen käsialojen perusteisiin ja tulkintaan, sukututkimusohjelmien valintaan, netin sukupuupalveluihin sekä tutkimustulosten julkaisuun netissä ja kirjasena. Luennot nauhoitetaan ja tallenne on katsottavissa kuukauden ajan.

Modernia sukututkimusta 

Tiistaisin 12.10.-9.11.2021 (ei opetusta syyslomalla 19.10)

Klo 9.30-11.00 


Vanhojen käsialojen perusteita - Esimerkkien avulla vanhoja käsialoja tulkitsemaan. Kurssikerralla käydään läpi 1800-luvun rippikirjoissa ja vastaavissa dokumenteissa olevia kirjoitustyylejä sekä niiden tulkitsemista. Luento sopii kaikille, joille 1800-luvun käsialat tuottavat vaikeuksia. 

Sukututkimusohjelmien valinta - Erilaisia sukututkimusohjelmia on paljon. Tämä ilta kertoo suosituimpien sovellusten ominaisuuksista ja tärkeimmistä eroista. Mukana ovat Gramps, Sukujutut ja Family Tree Maker. Luento sopii heille, jotka haluavat apua omalla koneella toimivan sukututkimusohjelman valintaan. 

Netin sukupuupalvelut - Kurssi kertaa Genin, Omien Juurien ja Myheritagen ominaisuuksia. Saat tietoa siitä, mikä voisi olla nimenomaan sinun valintasi netin sukupuuohjelmaksi. Lisäksi pohdimme netin tietoturvaa ja lähteiden merkitsemistä. Luento on tarkoitettu esittelyksi em. ohjelmista sekä avuksi oman suosikin valintaan. 

Tutkimustulosten julkaisu netissä ja kirjasena - Haluaisitko jakaa keräämäsi tiedot muidenkin kanssa ja kertoa sukusi tarinan? Tällä kurssikerralla käymme napakasti läpi sukupuiden ja -tarinoiden jakamista, vaikka blogitekstinä tai kirjasena. Luento sopii jokaiselle sukututkijalle, sillä sukutarinoiden julkaiseminen on tärkeää kulttuurihistoriaa.Opettaja: Vuorela Juha

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Online - Verkossa

Päivä ja kello: Ti: 09.30 - 11.00

Syyslukukausi: 12.10.2021 - 9.11.2021

Kurssimaksu: 27,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 28.6.2021 11.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu