Raisio-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

114444 TUUNAUKSEN TIETOTAITO: SASHIKO, KUKKAKIRJONTA, BLING BLING, TUFTAUS- ELI KIRJONTANEULA, Masku

Tietotaitoa tuunaukseen: yksityiskohtien hahmotteleminen vaatteeseen, internetin hakusanat ja kanavat, joista löytää tuunausohjeita, tapoja siirtää mallit netistä omaan työhön tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Käymme läpi erilaisia tapoja, joilla voit uudistaa vanhoja vaatteita, laukkuja tai muita tekstiilejä: kirjomalla, ompelemalla kiinni nauhoja tai muita yksityiskohtia.

1. kerta: Sashiko. Sashiko on japanilainen kirjontatekniikka, jossa kaksi kangasta yhdistetään toisiinsa lyhyillä etupistoilla, kuvioita muodostaen. Käytämme ideaa esim. farkkutakin, -tunikan tai -laukun koristeluun. Mukaan ruutupaperia, kynä, silmäneula, erivärisiä kirjontalankoja sekä farkut, farkkitakki tms. Sopii kaikille vasta-alkajista ideoiden etsijöihin.

2. kerta: Kedolta Kassiin - kukkien kirjominen. Kirjotaan eri tyylein kukkia vaatteeseen/laukkuun tai kirjontakehykseen. Älä stressaa: tällä kertaa lanka voi olla miten paksua tahansa ja tekijä miten taitamaton tai taitava tahansa! Mukaan silmäneula, kangasta ja lankaa, joka käy kirjomiseen. Käymme myös nopeasti läpi hakusanoja, joilla löydät internetistä ohjeita.

3. kerta: BlingBlingiä arkeen! Onko virkkuukoukun mallinen kirjontaneula tuttu? Opimme nopean tavan lisätä helmiä tai paljetteja kankaisiin. Mukaan tarvitset kirjontakehyksen, vahvaa ompelulankaa, helmiä ja/tai paljetteja ja kangasta joko vaatteena tai palana. Jos haluat toteuttaa vaatteeseen ommeltavan kuvan kirjontakehyksessä niin napakkaa tylliä mukaan. Tarvikemaksu 15 € (sis. puuvartisen kirjontatyökalun ja kolme eri kokoista koukkupäätä). Sopii kaikille, jotka pystyvät pitämään kädessään kynää.

4.-5. kerrat: Kiireisen kirjontaa - tuftaus- eli kirjontaneula. Tökimme vapaalla tyylillä kankaaseen kuvioita, joita voit käyttää ryijymäisesti tai sileänä kirjontana. Tässä kirjonnassa ihaninta on nopeus ja vaivattomuus, joten sopii kärsimättömämmillekin. Mukaan kangasta (mielellään napakkaa), lyijykynän tai merkkauskynän, kirjontakehyksen ja helmilankaa. Sopii alkajasta edistyneempään. Tarvikemaksu 5 € (sis. tuftausneula). Kehyksen voi tilata opettajalta n. viikkoa ennen kurssikertaa.

Ohjaajan sivut: madeinnummila.fi

Opettaja: Laihonaho Pia

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Hemmingin koulu, lk 202 Tekstiilityö, Myllymäentie 127, 21250 MASKU

Päivä ja kello: Ke: 17.00 - 19.15

Syyslukukausi: 5.2.2020 - 11.3.2020 (15 oppituntia)

Kurssimaksu: 28,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 17.6.2019 9:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit