Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Languages Sök
Suomeksi In English

Tervetuloa tutustumaan Porin seudun kansalaisopiston, Porin kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan tarjontaan!

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet löytyvät vasemman reunan Ohjeet-kohdasta. Netti-ilmoittautumisessa voi ilmoittautua samalla kerralla monelle kurssille. Kurssit kerätään ostoskoriin ja lopuksi täydennetään yhteystiedot. Huom. Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen alkaa. Päivitä selaimesi, jos linkkiä ei näy! 

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä:

 • to 27.8. kello 9.30 Ihminen, yhteiskunta ja luonto; Kielet; Kuvataide; Käsityö
 • to 27.8. kello 11.30 Liikunta ja hyvinvointi; Musiikki; Tieto- ja viestintätekniikka
 • Puhelinilmoittautuminen alkaa samaan aikaan kuin netti-ilmoittautuminen
 • Opistotalon remontin vuoksi paikan päällä ei voi ilmoittautua eikä opastusta järjestetä tietokoneluokassa
 • Ilmoittautumista ei voi tehdä tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelinvastaajaan.
 • Asiakaspalvelu on suljettu ilmoittautumispäivänä to 27.8.
 • Ilmoittautuminen  jatkuu ilmoittautumispäivän jälkeen kunkin kurssin alkamiseen saakka.  Puhelinilmoittautumiset ma-pe kello 10-16 asiakaspalveluun puh. 02 621  5963. Netissä voi ilmoittautua ympäri vuorokauden.
 • Joillekin  kursseille ilmoittaudutaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai  erikseen mainittuna aikana. Tästä on maininta ko. kurssin kohdalla.

Kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan koulutuksiin ilmoittautuminen on käynnissä.

Huom. Ilmoittautumisen vahvistusviestin toimituksessa voi olla sähköpostioperaattorista johtuen viivettä.

Tutustu ilmoittautumis- ja perumisehtoihin: 

Ilmoittautuminen opiston kurssille on sitova. Varattu kurssipaikka on henkilökohtainen. Jos kurssi on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Vapautuneista kurssipaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä ensisijaisesti tekstiviestillä. Vahvistathan tarjotun paikan vastaamalla viestiin tai soittamalla asiakaspalveluun 02 621 5963. Samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen tietoa. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta opisto ilmoittaa tekstiviestillä kaikille ilmoittautuneille. Jos et pääse paikalle ensimmäisellä kurssikerralla, ilmoitathan poissaolostasi opiston asiakaspalveluun (puh. 02 621 5963 tai kansalaisopisto(@)pori.fi).

Peruminen ja keskeyttäminen

Nettiperumisen tekeminen: Tarkista ilmoittautumisesi Omat tiedot -sivulla. Syötä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumisnumerosi ja kurssin numero / puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi. Jos nettiperuminen on vielä mahdollista, kurssin tietojen alla on näkyvissä Peruuta-painike. Tätä painamalla voit perua ilmoittautumisesi, jos kurssin alkuun on enemmän kuin 7 päivää. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiston toimistoon puh. 02 621 5963.

Kansalaisopisto:

Varatun kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista joko netissä tai asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään 12 euroa perumismaksua. Mikäli opiskelija keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksusta ei saa vapautusta sairastumisen vuoksi. Perumista tai keskeytystä ei voi tehdä pelkästään opettajalle, vaan olethan aina yhteydessä asiakaspalveluun. Joillakin kursseilla perumisaika päättyy aiemmin, tästä on maininta ko. kurssin kohdalla (esim. opintomatkat).

Kesäyliopisto:

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua tai viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta laskutetaan 40 prosenttia maksusta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä keskeytyksestä peritään täysi maksu. Ilmoitathan sairastumisesta aina mahdollisimman pian. Sairaustapauksissa maksua ei peritä, jos lääkärintodistus tai työnantajan todistus sairauslomasta on toimitettu kesäyliopistolle viikon kuluessa koulutuksen alkamisesta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa samasta työyhteisöstä. Olethan yhteydessä kesäyliopistoon. Mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan, laskutetaan koko kurssimaksu. 

Maksut ja alennukset

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssille osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi. Opistolla on oikeus periä kurssimaksu kaikilta kurssille osallistuvilta. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen.

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan -linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Huomaathan, että maksu on suoritettava heti ilmoittautumisen jälkeen, eikä maksusivulle voi palata myöhemmin. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Kurssimaksun palautusta varten olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Palautus on minimissään 10 e.

Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee työttömän, maahanmuuttajan, oppimisvaikeuksia kokevan tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavan opintoseteliavustusta erikseen määritellyillä kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse kussin alkamisen jälkeen. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen. Täydennäthän ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutustiedot, jos työnantaja maksaa osallistumisen. Laskutuksen sujuvuuden vuoksi myös tilausviite ym. tiedot ovat välttämättömät. Voit myös ilmoittaa laskutustiedot asiakaspalveluun. 

Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä laskussa olevaan numeroon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta. 

Kansalaisopiston kurssimaksuja voi maksaa työnantajan tarjoamilla  verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla, poikkeuksena kielten, merenkulun ja ruokakulttuurin kurssit. Kurssimaksu tulee suorittaa viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Lisätietoja näistä maksuista: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opintoseteliavustuksesta ja aktiivikortista löytyy tietoa opiston sivuilla: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Ilmoittautuessaan kurssille opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia Porin seudun kansalaisopiston ja Porin kesäyliopiston toimintaperiaatteita: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/opiskelu

Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, heidän omaisuuttaan tai heidän kursseilla valmistamiaan töitä. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan. Opisto ei vastaa kadonneista tavaroista tai vaatteista.

Aktuellt

 • 11500S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Unkari-aiheinen luentosarja

  Lärare: Luennoitsija Vaihtuva
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 4,00    Hösttermin: 16.9.2020 - 18.11.2020
  Antal platser: 75
  Lediga platser
 • 11502S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Yksityistieilta

  Lärare: Petri Lähteenmäki
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 4,00    Hösttermin: 30.9.2020 - 30.9.2020
  Antal platser: 75
  Lediga platser
 • 11505S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Taidetiistai

  Lärare: . Opettaja avoin
  Plats: Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14, 28100 Pori
  Lektioner : 4,00    Hösttermin: 27.10.2020 - 27.10.2020
  Antal platser: 75
  Lediga platser
 • 11508S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Öljystä uusiutuviin -infoilta

  Lärare: . Opettaja avoin
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 3,33    Hösttermin: 28.10.2020 - 28.10.2020
  Antal platser: 130
  Lediga platser
 • 11510S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Taiteen rajamailla - valtakunnallinen erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaari

  Lärare: Ari Impola
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 4,00    Hösttermin: 1.12.2020 - 1.12.2020
  Antal platser: 75
  Lediga platser
 • 12527TS Tähtikurssi!

  Sarjakuvakurssi

  Kursavgift: 42,00 €
  Lärare: Vesa Vitikainen
  Plats: Opistotalo: Pörssi, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 16,00    Hösttermin: 10.10.2020 - 11.10.2020
  Anmälningstiden börjar: 27.8.2020 9:30
  Antal platser: 9
  Lediga platser
 • 12646S

  Karkkeja ja eläimiä massasta

  Kursavgift: 32,00 €
  Lärare: Riikka Santonen
  Plats: Opistotalo: Vinttikamari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 20,00    Hösttermin: 9.10.2020 - 11.10.2020
  Anmälningstiden börjar: 27.8.2020 9:30
  Antal platser: 10
  Lediga platser
 • 12835S

  Kestävät tekstiilivalinnat -luento

  Kursavgift: 12,00 €
  Lärare: Silja Fager
  Plats: Opistotalo: Huusholli, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 2,00    Hösttermin: 10.10.2020 - 10.10.2020
  Anmälningstiden börjar: 27.8.2020 9:30
  Antal platser: 14
  Lediga platser
 • 12856TS Tähtikurssi!

  Ompele käsin kauniit nahkakäsineet

  Kursavgift: 42,00 €
  Lärare: Merja Latvala
  Plats: Opistotalo: Förmaaki, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 17,00    Hösttermin: 9.10.2020 - 10.10.2020
  Anmälningstiden börjar: 27.8.2020 9:30
  Antal platser: 7
  Lediga platser
 • 13477S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Lempilauluhetki

  Lärare: Minna Liettyä-Tyni
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 2,00    Hösttermin: 6.10.2020 - 6.10.2020
  Antal platser: 35
  Lediga platser
 • 15575S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Pääkirjaston digituokiot (kansalaisopiston auditoriossa)

  Lärare: Suvi Soukki-Laine
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 4,00    Hösttermin: 10.9.2020 - 3.12.2020
  Antal platser: 50
  Lediga platser
 • 15700S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Kansalaisen digitaitopaja

  Lärare: Suvi Soukki-Laine
  Plats: Opistotalo: Plakkari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Lektioner : 2,00    Hösttermin: 8.10.2020 - 8.10.2020
  Antal platser: 12
  Lediga platser
 • 16120S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

  Lärare: . Opettaja avoin
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 10,00    Hösttermin: 9.9.2020 - 9.12.2020
  Antal platser: 1000
  Lediga platser
 • 30300S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Uskonnollisia liikkeitä ja ilmiöitä -luentosarja

  Lärare: . Opettaja avoin
  Plats: Satakunnan Museo, Hallituskatu 11, 28100 Pori
  Lektioner : 8,00    Hösttermin: 9.9.2020 - 28.10.2020
  Antal platser: 1000
  Lediga platser
 • 30310S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Fellini 100 vuotta

  Lärare: Liisa Väisänen
  Plats: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Lektioner : 2,00    Hösttermin: 9.12.2020 - 9.12.2020
  Antal platser: 100
  Lediga platser
 • 35900S Avoin yleisötilaisuus. Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov,

  Senioriseminaari ja Torstai-Akatemia

  Lärare: Nimeämätön Opettaja
  Plats: Porin Seurakuntakeskus, Itäpuisto 14, 28100 PORI
  Lektioner : 9,00    Hösttermin: 3.9.2020 - 10.12.2020
  Antal platser: 1000
  Lediga platser