null

Porin seudun kansalaisopisto, Osaava Satakunta, Porin kaupungin henkilöstökoulutus

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa tutustumaan Porin seudun kansalaisopiston, Osaava Satakunnan ja Porin kaupungin henkilöstökoulutustarjontaan!

Voit tutustua uuteen ilmoittautumisjärjestelmään täällä: https://uusi.opistopalvelut.fi/pori

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet löytyvät vasemman reunan Ohjeet-kohdasta. Netti-ilmoittautumisessa voi ilmoittautua samalla kerralla monelle kurssille. Kurssit kerätään ostoskoriin ja lopuksi täydennetään yhteystiedot. Huom. Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen alkaa. Päivitä selaimesi, jos linkkiä ei näy! 

Palvelun saavutettavuusselosteeseen pääset tästä: Palvelun saavutettavuusseloste

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Ilmoittautuminen kevään kursseilla alkaa keskiviikkona 4.1.2023 netissä ja puhelimitse 02 621 5963:

 • kello 17.30 Liikunta ja hyvinvointi; Musiikki; Tieto- ja viestintätekniikka
 • kello 18.30 Ihminen yhteiskunta ja luonto; Kielet; Kuvataide; Käsityö

Ilmoittautuminen  jatkuu ilmoittautumispäivän jälkeen kunkin kurssin alkamiseen saakka. Puhelinilmoittautumiset ma-pe kello 10-16 asiakaspalveluun puh. 02 621  5963. Netissä voi ilmoittautua ympäri vuorokauden.

 • Joillekin kursseille ilmoittaudutaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai erikseen mainittuna aikana. Tästä on maininta ko. kurssin kohdalla.

Huom. Ilmoittautumisen vahvistusviestin toimituksessa voi olla sähköpostioperaattorista johtuen viivettä.

Tutustu ilmoittautumis- ja perumisehtoihin: 

Ilmoittautuminen opiston kurssille on sitova. Varattu kurssipaikka on henkilökohtainen. Jos kurssi on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Vapautuneista kurssipaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä ensisijaisesti tekstiviestillä. Vahvistathan tarjotun paikan vastaamalla viestiin tai soittamalla asiakaspalveluun 02 621 5963. Samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen tietoa. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta opisto ilmoittaa tekstiviestillä kaikille ilmoittautuneille. Jos et pääse paikalle ensimmäisellä kurssikerralla, ilmoitathan poissaolostasi opiston asiakaspalveluun (puh. 02 621 5963 tai kansalaisopisto(@)pori.fi).

Peruminen ja keskeyttäminen

Nettiperumisen tekeminen: Tarkista ilmoittautumisesi Omat tiedot -sivulla. Syötä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumisnumerosi ja kurssin numero / puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi. Jos nettiperuminen on vielä mahdollista, kurssin tietojen alla on näkyvissä Peruuta-painike. Tätä painamalla voit perua ilmoittautumisesi, jos kurssin alkuun on enemmän kuin 7 päivää. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiston toimistoon puh. 02 621 5963.

Kansalaisopiston kurssipaikan peruminen: Varatun paikan voi perua maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista joko netissä tai asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään 12 euroa perumismaksua. Avoimen yliopiston opinnoissa perumisaika on mainittu kunkin kurssin tiedoissa ja perumismaksu on 30 e. Mikäli opiskelija keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksusta ei saa vapautusta sairastumisen vuoksi. Perumista tai keskeytystä ei voi tehdä pelkästään opettajalle, vaan olethan aina yhteydessä asiakaspalveluun. Joillakin kursseilla perumisaika päättyy aiemmin, tästä on maininta ko. kurssin kohdalla (esim. opintomatkat).

Maksut ja alennukset

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssille osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi. Opistolla on oikeus periä kurssimaksu kaikilta kurssille osallistuvilta. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen. Jos opisto ei pysty järjestämään opetusta ylivoimaisen esteen vuoksi (esim. epidemia), kurssimaksuja ei palauteta.

Kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä tai vahvistussähköpostissa olevan linkin kautta. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Kurssin alkamisen jälkeen sähköpostitse lähetetään uudestaan maksulinkki kustakin kurssista. Jos verkkomaksu ei onnistu, kurssista lähetetään lasku.

Maksaminen verkossa: Seuraa Siirry maksamaan -linkkiä. Valitse maksupalveluksi Ceepos, jos haluat maksaa kurssimaksusi verkkopankissa. Maksu ohjautuu Paytrail-palveluun. Älä kopioi esimerkiksi tilinumeroa verkkopankkiisi, sillä tilinumeron on Paytrailin eikä Porin kaupungin. Verkkomaksusta tulee vahvistus annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

Kurssimaksua ei makseta verkossa ilmoittautumisen yhteydessä, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee työttömän, maahanmuuttajan, oppimisvaikeuksia kokevan ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavan opintoseteliavustusta erikseen määritellyillä kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Mahdollinen alennus huomioidaan kurssin alkamisen jälkeen lähetettävässä sähköpostissa tai laskussa. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen.

Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä laskussa olevaan numeroon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta. 

Kansalaisopiston kurssimaksuja voi maksaa työnantajan tarjoamilla verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla. Etu on henkilökohtainen. Edulla maksamisesta tulee ilmoittaa viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan eduilla ei voi maksaa materiaalihankintoja eikä esim. avoimen yliopiston opintoja, merenkulun kursseja sekä kielikursseja. Käytä tarvittaessa viitteenä kurssinumeroa. Jos kurssi on ehditty laskuttaa, ei maksua enää oteta vastaan. Liikunta- ja kulttuuriedulla tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä siitä saa vaihtorahaa. Maksua ei palauteta kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa. Lisätietoja näistä maksuista: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/maksut-ja-alennukset/

Opintoseteliavustuksesta ja aktiivikortista löytyy tietoa opiston sivuilla: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/maksut-ja-alennukset/

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Jos kurssilla kerätään muita maksuja kuin ilmoittautumistiedoissa mainitut, olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Ilmoittautuessaan kurssille opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia Porin seudun kansalaisopiston toimintaperiaatteita: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/opiskelu_kansalaisopistossa/

Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, heidän omaisuuttaan tai heidän kursseilla valmistamiaan töitä. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan. Opisto ei vastaa kadonneista tavaroista tai vaatteista.

Porin seudun kansalaisopisto pidättää oikeuden opinto-ohjelman muutoksiin. Opistolla on oikeus muuttaa kurssin aikataulua esim. opettajan sairastumisen vuoksi.

Ajankohtaista

 • 11010K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Osallisuus-teatteri 5 vuotta -juhlakonsertti

  Opettaja: Ari Impola
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 2,00    kevätkausi: 4.4.2023 - 4.4.2023
  Paikkoja: 75
  kurssilla on tilaa
 • 11015K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Menny ulos - lähiretkeilyalueet Porissa ja lähistöllä

  Opettaja: Marjo Kekki
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 3,00    kevätkausi: 19.4.2023 - 19.4.2023
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 12036L Kesäkurssi!

  Alusasuja perheelle, monimuoto-opetus

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Mervi Koskinen
  Paikka: Käsityökeskus: Ompeluluokka, Valtakatu 20, 28100 PORI
  Tunteja: 14,00    kevätkausi: 5.4.2023 - 28.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12114K

  Kankaan kuviointi kasviväreillä – puretepainanta ja luonnontanniinit kankaan kuviointimenetelmänä

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Ronja Kuokkanen
  Paikka: Opistotalo: Fatipruuki, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 14,00    kevätkausi: 22.4.2023 - 23.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12184K

  Pääsiäiskranssi

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Sari Heino
  Paikka: Opistotalo: Färjäämö, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 4,00    kevätkausi: 30.3.2023 - 30.3.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12420K

  Yö kaatopaikalla -otuspaja

  Kurssimaksu: 43,00 €
  Opettaja: Merja Ala-Olla
  Paikka: Opistotalo: Färjäämö, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 6,00    kevätkausi: 15.4.2023 - 15.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 13114L Kesäkurssi!

  Englannin matkailukurssi

  Kurssimaksu: 37,00 €
  Opettaja: Kirsti Ahola
  Paikka: Opistotalo: Kortteeri, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 20,00    kevätkausi: 18.4.2023 - 27.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 13196K Aikataulu muuttunut oppaan ilmestymisen jälkeen

  Vamos a hablar! Vamos al hotel

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Soila Kiviluoto
  Paikka: Opistotalo: Bärsoosi, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 3,00    kevätkausi: 12.4.2023 - 12.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 15205L Kesäkurssi!

  Kuvien ja videoiden käsittely Laviassa

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: LAVIA: Riuttala-Mustajoen kylätalo, Kullaantie 302, 38600 Lavia
  Tunteja: 12,00    kevätkausi: 18.4.2023 - 9.5.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 17.30
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 15207K Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Digiklinikka

  Kurssimaksu: 5,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 24,00    kevätkausi: 3.2.2023 - 12.5.2023
  Paikkoja: 40
  kurssilla on tilaa
 • 15209K Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Digikahvila

  Kurssimaksu: 5,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 12,00    kevätkausi: 3.2.2023 - 12.5.2023
  Paikkoja: 40
  kurssilla on tilaa
 • 15233K

  Sosiaalisen median perusteet

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 6,00    kevätkausi: 13.4.2023 - 20.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 17.30
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 15270K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Digituokiot

  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Kirjasto: Seminaarihuone 2. (2. krs), Gallen-Kallelankatu 12, 28100 PORI
  Tunteja: 4,00    kevätkausi: 2.2.2023 - 4.5.2023
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 16000K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Torstai-Akatemia

  Opettaja: Vaihtuvia luennoitsijoita
  Paikka: Porin Seurakuntakeskus, Itäpuisto 14, 28100 PORI
  Tunteja: 7,99    kevätkausi: 12.1.2023 - 4.5.2023
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 16005K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot

  Opettaja: Vaihtuvia luennoitsijoita
  Paikka: Opistotalo: Auditorio, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  kevätkausi: 18.1.2023 - 3.5.2023
  Paikkoja: 250
  kurssilla on tilaa
 • 16252TL Kesäkurssi ja tähtikurssi!

  Arkeologinen yleisökaivaus Harjavallassa - arkipäivisin

  Kurssimaksu: 54,00 €
  Opettaja: Arkeologit Teemu Väisänen ja Janne Soisalo
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 30,00    kevätkausi: 18.4.2023 - 28.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.1.2023 18.30
  Paikkoja: 22
  kurssilla on tilaa
 • 16738L

  Proosan kirjoittaminen 5 op, Turun yliopisto

  Kurssimaksu: 170,00 €
  Opettaja: VTM, FM Rita Dahl
  Paikka: Opistotalo: Pörssi, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI
  Tunteja: 24,00    kevätkausi: 15.4.2023 - 28.5.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 28.11.2022 0.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 31.3.2023 14.00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa