Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa tutustumaan Porin seudun kansalaisopiston, Porin kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan tarjontaan!

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet löytyvät vasemman reunan Ohjeet-kohdasta. Netti-ilmoittautumisessa voi ilmoittautua samalla kerralla monelle kurssille. Kurssit kerätään ostoskoriin ja lopuksi täydennetään yhteystiedot. Huom. Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen alkaa. Päivitä selaimesi, jos linkkiä ei näy! 

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Netti-ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä:

 • ke 8.1. kello 9.30 Käsityö, Kuvataide, Kielet, Ihminen, yhteiskunta ja luonto
 • ke 8.1. kello 11.30 Liikunta ja hyvinvointi, Tieto- ja viestintätekniikka, Musiikki
 • Netti-ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmissa voi soittaa ke 8.1. kello 9-13 välisenä aikana numeroon 044 701 8259 
 • Netti-ilmoittautumisen voi tehdä myös opistotalon tietokoneluokassa ke 8.1. kello 9.30-11 ja kello 11.30-14. Henkilöstömme on paikalla opastamalla ilmoittautumisessa.
 • Puhelimitse voi ilmoittautua ke 8.1. kello 13-16 puh. 02 621 5963. Ilmoittautumista ei voi tehdä tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelinvastaajaan. 
 • Asiakaspalvelu on suljettu ilmoittautumispäivänä 8.1. 
 • Ilmoittautumispäivän jälkeen puhelinilmoittautumiset ma-pe kello 10-16 asiakaspalveluun puh. 02 621 5963. Netissä voi ilmoittautua ympäri vuorokauden.
 • Joillekin kursseille ilmoittaudutaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai erikseen mainittuna aikana. Tästä on maininta ko. kurssin kohdalla.

Kesäyliopiston ja Osaava Satakunnan koulutuksiin ilmoittautuminen on käynnissä.

Huom. Ilmoittautumisen vahvistusviestin toimituksessa voi olla sähköpostioperaattorista johtuen viivettä.

Tutustu ilmoittautumis- ja perumisehtoihin: 

Ilmoittautuminen opiston kurssille on sitova. Varattu kurssipaikka on henkilökohtainen. Jos kurssi on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Vapautuneista kurssipaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä ensisijaisesti tekstiviestillä. Vahvistathan tarjotun paikan vastaamalla viestiin tai soittamalla asiakaspalveluun 02 621 5963. Samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen tietoa. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta opisto ilmoittaa tekstiviestillä kaikille ilmoittautuneille. Jos et pääse paikalle ensimmäisellä kurssikerralla, ilmoitathan poissaolostasi opiston asiakaspalveluun (puh. 02 621 5963 tai kansalaisopisto(@)pori.fi).

Peruminen ja keskeyttäminen

Nettiperumisen tekeminen: Tarkista ilmoittautumisesi Omat tiedot -sivulla. Syötä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumisnumerosi ja kurssin numero / puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi. Jos nettiperuminen on vielä mahdollista, kurssin tietojen alla on näkyvissä Peruuta-painike. Tätä painamalla voit perua ilmoittautumisesi, jos kurssin alkuun on enemmän kuin 7 päivää. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiston toimistoon puh. 02 621 5963.

Kansalaisopisto:

Varatun kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista joko netissä tai asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään 12 euroa perumismaksua. Mikäli opiskelija keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksusta ei saa vapautusta sairastumisen vuoksi. Perumista tai keskeytystä ei voi tehdä pelkästään opettajalle, vaan olethan aina yhteydessä asiakaspalveluun. Joillakin kursseilla perumisaika päättyy aiemmin, tästä on maininta ko. kurssin kohdalla (esim. opintomatkat).

Kesäyliopisto:

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua tai viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta laskutetaan 40 prosenttia maksusta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä keskeytyksestä peritään täysi maksu. Ilmoitathan sairastumisesta aina mahdollisimman pian. Sairaustapauksissa maksua ei peritä, jos lääkärintodistus tai työnantajan todistus sairauslomasta on toimitettu kesäyliopistolle viikon kuluessa koulutuksen alkamisesta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa samasta työyhteisöstä. Olethan yhteydessä kesäyliopistoon. Mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan, laskutetaan koko kurssimaksu. 

Maksut ja alennukset

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kurssille osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi. Opistolla on oikeus periä kurssimaksu kaikilta kurssille osallistuvilta. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa. Yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta korvaavaan kertaan tai kurssimaksun alennukseen.

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan -linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Huomaathan, että maksu on suoritettava heti ilmoittautumisen jälkeen, eikä maksusivulle voi palata myöhemmin. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan verkossa maksaneille. Ilmoitathan tilinumerosi asiakaspalveluun maksun palautusta varten. Palautettavan maksun tulee olla vähintään viisi euroa.

Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee työttömän, maahanmuuttajan, oppimisvaikeuksia kokevan tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavan opintoseteliavustusta erikseen määritellyillä kursseilla tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Tällöin lasku lähetetään postitse kussin alkamisen jälkeen. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi asiakaspalveluun, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen. Täydennäthän ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutustiedot, jos työnantaja maksaa osallistumisen. Laskutuksen sujuvuuden vuoksi myös tilausviite ym. tiedot ovat välttämättömät. Voit myös ilmoittaa laskutustiedot asiakaspalveluun. 

Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä laskussa olevaan numeroon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa tai haluat sopia maksuajasta. 

Kansalaisopiston kurssimaksuja voi maksaa työnantajan tarjoamilla  verovapailla liikunta- ja kulttuurieduilla, poikkeuksena kielten, merenkulun ja ruokakulttuurin kurssit. Kurssimaksu tulee suorittaa viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Lisätietoja näistä maksuista: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opintoseteliavustuksesta ja aktiivikortista löytyy tietoa opiston sivuilla: https://www.pori.fi/kansalaisopiston_maksut

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy ilmoittautumisjärjestelmässä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Tarvikelistan voi myös pyytää asiakaspalvelusta. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Näistä löytyy tieto ilmoittautumisjärjestelmässä. Aiempien materiaalimaksujen laiminlyöminen johtaa materiaalitilausten epäämiseen. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Ilmoittautuessaan kurssille opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia Porin seudun kansalaisopiston ja Porin kesäyliopiston toimintaperiaatteita: https://www.pori.fi/kasvatus-ja-koulutus/porin-seudun-kansalaisopisto/opiskelu

Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, heidän omaisuuttaan tai heidän kursseilla valmistamiaan töitä. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan. Opisto ei vastaa kadonneista tavaroista tai vaatteista.

Ajankohtaista

 • 12000E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  VANHAA KAUNOA VERKOSSA

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Sarikka Vuorenoja
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 9,00    Kevätlukukausi: 14.4.2020 - 29.4.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12004E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  HELMET NEULEESSA NETISSÄ

  Kurssimaksu: 21,00 €
  Opettaja: Mari Kuusisto-Lahti
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 15,00    Kevätlukukausi: 15.4.2020 - 18.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 12006E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  OMPELUA VERKOSSA

  Kurssimaksu: 21,00 €
  Opettaja: Mervi Koskinen
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 15,00    Kevätlukukausi: 16.4.2020 - 19.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 12010E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  LUONNONVÄRIAINEILLA VÄRJÄYSTÄ ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Silja Fager
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 5,00    Kevätlukukausi: 26.5.2020 - 9.6.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 13166E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  ENGLANNIN KIELIOPPIA VERKOSSA

  Kurssimaksu: 9,00 €
  Opettaja: Kirsti Ahola
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 4,00    Kevätlukukausi: 21.4.2020 - 5.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 13167E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  ENGLANNIN KESKUSTELU VERKOSSA - English Conversation

  Kurssimaksu: 9,00 €
  Opettaja: Christine Hart-Merimaa
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 4,00    Kevätlukukausi: 23.4.2020 - 14.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 13168E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  ESPANJAA ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Jesús Villagrasa Sanz
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 5,33    Kevätlukukausi: 22.4.2020 - 13.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 13169E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  ITALIAA MATKAILIJOILLE ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja: Satu Männistö-Luomanen
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 6,00    Kevätlukukausi: 20.4.2020 - 6.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 13300E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  TOIVELAULUTUOKIO VERKOSSA

  Kurssimaksu: 9,00 €
  Opettaja: Elisa Nordström
  Paikka: Etäopetus
  Kevätlukukausi: 22.4.2020 - 6.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 14006E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  KUNTOBALETTI

  Kurssimaksu: 9,00 €
  Opettaja: Hanna Tuomela
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 2,00    Kevätlukukausi: 20.4.2020 - 27.4.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.4.2020 12:00
  Paikkoja: 40
  kurssilla on tilaa
 • 15131E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  VERKKOLAITTEET KOTIKÄYTÖSSÄ ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 18,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 22.4.2020 - 13.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 15155E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  TABLETTIKURSSI ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 18,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 17.4.2020 - 15.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 15181K Avoin yleisötilaisuus. Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  DIGIKLINIKKA

  Kurssimaksu: 5,00 €
  Opettaja: Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori
  Tunteja: 17,00    Kevätlukukausi: 14.1.2020 - 12.5.2020
  Paikkoja: 70
  kurssilla on tilaa
 • 15209E Kurssimaksua alennettu opintoseteliavustuksella

  KUVAKIRJAN LAATIMINEN TIETOKONEELLA ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 18,00 €
  Opettaja: Veikko Silvennoinen
  Paikka: Etäopetus
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 17.4.2020 - 15.5.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2020 0:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa