Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto

Kielet Haku
In English

Tervetuloa tutustumaan Porin seudun kansalaisopiston ja Porin kesäyliopiston tarjontaan!

 • Kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua ma 21.8. klo 10 alkaen netin kautta
 • Netti-ilmoittautumisen voi tehdä 21.8. myös opistotalon tietokoneluokassa (Gallen-Kallelankatu 14, 2. krs). Henkilöstömme on paikalla opastamassa ilmoittautumisessa klo 10-13. 
 • Puhelimitse ilmoittautumisia ottaa vastaan koko opiston henkilöstö 21.8. klo 12-16 (puhelinnumerot opinto-ohjelmassa ja nettisivuilla). Ilmoittautumista ei voi tehdä tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelinvastaajaan.
 • opiston toimisto on suljettu ilmoittautumispäivänä 21.8. 
 • Joillekin kursseille ilmoittaudutaan opettajalle ensimmäisellä kerralla tai erikseen mainittuna aikana. Tästä on maininta ko. kurssin kohdalla. 
 • Kesäyliopiston koulutuksiin ilmoittautuminen on käynnissä

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet löytyvät vasemman reunan Ohjeet-kohdasta. Huom. ilmoittautumislinkki tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen alkaa. Päivitä selaimesi, jos linkkiä ei näy!

Varattu kurssipaikka on henkilökohtainen. Ilmoittautuessa tarvitaan yhteystietojen lisäksi myös henkilötunnus. Alaikäisen osalta tarvitaan myös huoltajan tiedot. Sähköpostiosoite ei ole välttämätön netti-ilmoittautumisessakaan, mutta vahvistusviesti ilmoittautumisesta lähtee vain, jos opiskelijan ilmoittautumistiedoissa on annettu sähköpostiosoite. Netti-ilmoittautumisessa voi ostoskoriin kerätä useampia kursseja. Netti-ilmoittautumista voi testata osoitteessa www.pori.fi /kansalaisopisto -> Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen kurssille. Testikurssien numerot ovat 19998S ja 19999S.

Ilmoittautuminen opiston kurssille on sitova! Muista ilmoittautua kurssille, niin varmistat osaltasi sen alkamisen. Jos kurssi on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Vapautuneista kurssipaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä ensisijaisesti tekstiviestillä. Vahvistathan paikkasi kurssilla vastaamalla viestiin tai soittamalla toimistoon.

Opistolla on oikeus jättää käynnistämättä kurssi, jos ilmoittautuneita on vähemmän kuin kymmenen henkeä. Opisto voi keskeyttää kurssin osallistujamäärän laskiessa alle kymmeneen. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta opisto ilmoittaa tekstiviestillä kaikille ilmoittautuneille. Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen tietoa. Jos et pääse paikalle ensimmäisellä kurssikerralla, ilmoitathan poissaolostasi opiston toimistoon (kansalaisopisto(@)pori.fi).

Peruminen ja keskeyttäminen

Kansalaisopisto:

Varatun kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista joko netissä tai opiston toimistoon puhelimitse tai sähköpostilla. Tämän jälkeen tehtävistä perumisista peritään 12 euroa perumismaksua. Mikäli opiskelija keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksusta ei saa vapautusta sairastumisen vuoksi. Perumista tai keskeytystä ei voi tehdä pelkästään opettajalle, vaan olethan aina yhteydessä opiston toimistoon.

Kesäyliopisto:

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua, laskutetaan 30 prosenttia maksusta. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta laskutetaan 75 prosenttia maksusta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä keskeytyksestä peritään täysi maksu. Ilmoitathan sairastumisesta aina mahdollisimman pian. Sairaustapauksissa maksua ei peritä, jos lääkärintodistus on toimitettu kesäyliopistolle viikon kuluessa koulutuksen alkamisesta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa samasta työyhteisöstä. Olethan yhteydessä kesäyliopistoon. Mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan, laskutetaan koko kurssimaksu.

Nettiperumisen tekeminen: Tarkista ilmoittautumisesi Omat tiedot -sivulla. Syötä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumisnumerosi ja kurssin numero / puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi. Jos nettiperuminen on vielä mahdollista, kurssin tietojen alla on näkyvissä Peruuta-painike. Tätä painamalla voit perua ilmoittautumisesi. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä opiston toimistoon puh. 02 621 5962, 02 621 5963 tai 02 621 5969.

Maksut ja alennukset

Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa.

Kurssimaksun voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan -linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan kurssimaksun maksaneille.

Jos maksua ei ole suoritettu verkossa, opiskelija saa laskun postitse kotiin kurssin alkamisen jälkeen. Ilmoitathan kurssin aikana muuttuneesta osoitteestasi opiston toimistoon, jotta lasku lähtee oikeaan osoitteeseen. Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee opintoseteliavustusta tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho. Täydennäthän ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutustiedot, jos työnantaja maksaa osallistumisen. Laskutuksen sujuvuuden vuoksi myös tilausviite ym. tiedot ovat välttämättömät. Voit myös ilmoittaa laskutustiedot opiston toimistoon.

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa.

Hyväksymme kansalaisopiston kurssimaksujen maksuvälineeksi Tyky-setelit (myös Tyky-online), Smartum-setelit (myös Smartum-mobiilimaksu) ja Edenredin virikesetelit. Kurssimaksu ko. seteleillä tulee suorittaa opiston toimistossa 22.9. mennessä, myöhemmin alkavien kurssien osalta maksu seteleillä viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Seteleillä tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä setelistä saa vaihtorahaa. Opistolla ei oteta vastaan käteistä. Seteleillä ei voi maksaa Porin kesäyliopiston järjestämiä koulutuksia.

Kansalaisopiston opintoseteliavustusta voivat hakea maahanmuuttajat, työttömät, senioriväestö ja eläkkeellä olevat, oppimisvaikeuksia kokevat ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Opintosetelillä voidaan alentaa tai joissain tapauksissa korvata kokonaan em. ryhmiin kuuluvien opiskelijoiden kurssimaksu. Avustuksiin käytettävä summa jaetaan kriteerit täyttävien hakijoiden kesken. Lisätietoja www.pori.fi/kansalaisopisto/maksut

Porin kaupungin hallintokunnat saavat valtaosasta kesäyliopiston ammatillisia täydennyskoulutuksia alennuksen. Mahdollisuus alennukseen on mainittu ao. koulutuksen kohdalla.

Opiskelija voi ostaa 90 euroa maksavan aktiivikortin, jolla osallistua suurimpaan osaan kansalaisopiston kursseista. Aktiivikortti ei käy tieto- ja viestintätekniikan kursseille (paitsi teemakurssit), teknisen työn kursseille, Porin kesäyliopiston järjestämiin koulutuksiin eikä erikseen määritellyille erikoiskursseille (esim. opintomatkat). Tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet. Lisätietoja www.pori.fi/kansalaisopisto/maksut.html

Opiskelija hankkii kurssilla tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet yleensä itse. Osassa kursseista lista tarvikkeista löytyy netistä "Lisätietoa kurssista" -kohdasta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Joillakin kursseilla on erikseen mainittuja materiaali- ja välinemaksuja. Jos kurssille osallistuminen edellyttää matkustamista, opiskelija vastaa matkakuluista.

Ilmoittautuessaan kurssille opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia Porin seudun kansalaisopiston ja Porin kesäyliopiston toimintaperiaatteita, ks. www.pori.fi/kansalaisopisto/opiskelijalle

Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoita, heidän omaisuuttaan tai heidän kursseilla valmistamiaan töitä. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan. Opisto ei vastaa kadonneista tavaroista tai vaatteista.

www.pori.fi/kansalaisopisto

www.porinkesayliopisto.fi

Ajankohtaista

 • 11717S

  KUVANKÄSITTELYN JATKOKURSSI: GIMP

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja:  Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, Pori
  Syyslukukausi: 27.11.2017 - 11.12.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 11765S

  WINDOWS 10 -ASETUKSET, JATKOKÄYTTÖ

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja:  Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, Pori
  Syyslukukausi: 28.11.2017 - 12.12.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 11770S

  TIETOTEKNIIKAN TERMEJÄ KANSANTAJUISESTI

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja:  Suvi Soukki-Laine
  Paikka: Opistotalo: Plakkari
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, Pori
  Syyslukukausi: 7.12.2017 - 14.12.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 12570S

  VANHOJEN VALOKUVIEN JA NEGATIIVIEN DIGITOINTI

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja:  Päivi Sundholm
  Paikka: Opistotalo: Plakkari
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, Pori
  Syyslukukausi: 25.11.2017 - 25.11.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 12579S Uusi kurssi!

  JOULUKORTTIPAJA ENCAUSTIC ART -TEKNIIKALLA, uusi ryhmä

  Kurssimaksu: 16,00 €
  Opettaja:  Anne Siltanen
  Paikka: Opistotalo: Färjäämö
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, PORI
  Syyslukukausi: 8.12.2017 - 9.12.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 14.11.2017 0:00:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 15704S Tämä kurssi on päättynyt

  OMIEN VAHVUUKSIEN LÖYTÄMINEN JA HYÖDYNTÄMINEN ESIMIESTYÖSSÄ - Porin kesäyliopiston esimiesvalmennukset

  Kurssimaksu: 103,00 €
  Opettaja:  Tia Isokorpi
  Paikka: Opistotalo: Pörssi
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, PORI
  Syyslukukausi: 17.11.2017 - 17.11.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 12.6.2017 0:00:00
  Ilmoittaudu viimeistään: 14.11.2017 0:00:00
  Paikkoja: 45
  kurssilla on tilaa
 • 15708S Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta Avoin yleisötilaisuus.

  ITALIAN 10 PAKOLLISTA NÄHTÄVYYTTÄ

  Opettaja: FT, taidehistorioitsija, matkaopas, tietokirjailija Liisa Väisänen
  Paikka: Opistotalo: Auditorio
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, PORI
  Syyslukukausi: 23.11.2017 - 23.11.2017
  Paikkoja: 100
  kurssilla on tilaa
 • 15710S Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta Avoin yleisötilaisuus.

  MATKALLA VALTIOKSI - ITSENÄISTYVÄ SUOMI JA SATAKUNTA 1917-1918

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Osoite: 
  Syyslukukausi: 26.9.2017 - 14.11.2017
  Kevätlukukausi: 23.1.2018 - 13.3.2018
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 15990S Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta Avoin yleisötilaisuus.

  SENIORISEMINAARI JA TORSTAI-AKATEMIA

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Porin Seurakuntakeskus
  Osoite: Itäpuisto 14, 28100, PORI
  Syyslukukausi: 7.9.2017 - 14.12.2017
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 17717S

  MASSAKURSSIEN HELMET JA RIIPUKSET KORUIKSI

  Kurssimaksu: 16,00 €
  Opettaja:  Kia Vähä-Jaakkola
  Paikka: Opistotalo: Trappukamari
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, Pori
  Syyslukukausi: 25.11.2017 - 26.11.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 17795S

  CHRISTMAS CRACKERS WORKSHOP - JOULUYLLÄTYKSET A

  Kurssimaksu: 12,00 €
  Opettaja:  Beverley Griffiths
  Paikka: Opistotalo: Fatipruuki
  Osoite: Gallen-Kallelankatu 14, 28100, PORI
  Syyslukukausi: 24.11.2017 - 24.11.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 21712S

  KUVAKIRJAN LAATIMINEN TIETOKONEELLA

  Kurssimaksu: 36,00 €
  Opettaja:  Veikko Silvennoinen
  Paikka: ULVILA Ulvilan lukio: Tietotekniikka
  Osoite: Lääkärinpolku 4, 28400, ULVILA
  Syyslukukausi: 25.11.2017 - 3.12.2017
  Ilmoittautuminen alkaa: 21.8.2017 10:00:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa