Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

12072K SOMMITTELUOPIN INTENSIIVIKURSSI

Viikonlopun aikana käymme läpi sommittelun perussääntöjä yhteisin harjoituksin ja omin soveltavin aihein. Kurssi sopii sekä alkajille että jatkajille. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun. Lisätietoa ja tarvittavat materiaalit netissä. ***

Viikonlopun aikana käymme läpi sommittelun perussääntöjä yhteisin harjoituksin ja omin soveltavin aihein. Kurssi sopii sekä alkajille että jatkajille. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun.

Kurssilla tarvittavat materiaalit

Voit käyttää vapaasti valitsemiasi maalaus- ja piirustustekniikoita harjoituksissasi, joten voit ottaa mukaan materiaaleja mitä itseltäsi jo valmiiksi löytyy, uutta ei ole pakollista hankkia.

ÖLJYVÄRIMAALAUKSEEN öljyvärit, siveltimet, maalauspohja (myös gessolla molemmin puolin pohjustettu pahvi, kartonki tai kovalevy käy), paletti (kertakäyttölautaset tai avatut maitotölkit käyvät hyvin) ja palettiveitsi, maalausnesteeksi hajutonta tärpättiä sekä kylmäpuristettua tai puhdistettua pellavaöljyä (myös valmiit maalausnesteet käyvät, kuten myös dammar), pienehköjä lasisia tai metallisia kuppeja maalausnesteelle, maalausriepuja, pöytätason suoja-alusta.

AKRYYLIMAALAUKSEEN akryylivärit, siveltimet, maalauspohja tai paksua akvarellipaperia, paletti ja palettiveitsi, vesikuppeja, liimapaperia tai maalarinteippiä, maalausriepuja, pöytätason suoja-alusta.

VESIVÄRIMAALAUKSEEN (myös peitevärit tai guassivärit käyvät) vesivärit nappeina, kakkuina tai putkiloväreinä, siveltimet, hyvää akvarellipaperia, vesikuppeja, värin sekoitusastioita (esim. jääkaapin munakenno, muovikannet), pieniä luonnonsieniä, liimapaperia tai maalarinteippiä.

PASTELLILIITUPIIRUSTUKSEEN vaihtoehtoisesti pehmeitä kuivia pastelliliituja tai öljypastelleja tai vahapastelleja, paperiksi Cansonin Mi-Teintes, Ingres tai akvarellipaperi, fiksatiivia, maalarinteippiä, hiilikumi ja/tai hyvä kova pyyhekumi, pumpulipuikkoja, tärpättiä ja maalauspohjia öljy- ja vahapastelleille.

Voit käyttää myös LYIJYKYNIÄ (eri kovuuksia), HIILTÄ, erilaisia VÄRIKYNIÄ tai TUSSIA hyvälle paksuhkolle paperille.

Ota luonnostelutarvikkeet mukaan eli lyijykyniä ja hyvä pyyhekumi tai hiiltä ja säämiskä sekä luonnoslehtiö. Opistolla on isoja lattialla seisovia telineitä, mutta jos sinulla itselläsi on pöytäteline, voit ottaa sen mukaan

Opettaja: Innala Heli

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 14, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Opistotalo: Färjäämö, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI

Päivä ja kello: La: 10.15 - 15.45 Su: 09.45 - 15.45

Kevätlukukausi: 23.3.2019 - 24.3.2019 (14 oppituntia)

Kurssimaksu: 20,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 9.1.2019 9:30

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit