Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

12060K ELÄINSYMBOLIIKKA

Tutustutaan eläinten ja värien symboliikkaan sekä symbolismi-tyylisuuntaan yhteisin ja omin harjoituksin vapaavalinnaisella välineellä, esim. öljyväri, akryyliväri, vesiväri, pastelli tai värikynä. Kurssi sopii sekä alkajille että jatkajille. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun. Lisätietoa ja tarvittavat materiaalit netissä. ***


Kurssilla tutustutaan eläinten ja värien symboliikkaan sekä symbolismi-tyylisuuntaan yhteisin ja omin harjoituksin vapaavalinnaisella välineellä, esim. öljyväri, akryyliväri, vesiväri, pastelli tai värikynä. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun. Voit miettiä valmiiksi kuvaideoita itsellesi, mutta tarjolla on myös joitain kuvamalleja ja ideoita.

Kurssilla tarvittavat materiaalit:

Voit käyttää ja myös yhdistellä vapaasti valitsemiasi piirustus- ja maalaustekniikoita töissäsi, joten voit ottaa mukaan niitä materiaaleja mitä itseltäsi jo valmiiksi löytyy, uutta ei ole pakollista hankkia.
 
PASTELLILIIDUT: vaihtoehtoisesti pehmeitä tai kovia kuivapastelliliituja tai öljypastelleja tai vahapastelleja, paperiksi esim. Cansonin Mi-Teintes, Ingres tai akvarellipaperi valkoisena tai sävypaperina, fiksatiivia, maalarinteippiä, hiilikumi ja/tai hyvä kova pyyhekumi, pumpulipuikkoja, tärpättiä  ja maalauspohjia öljy- ja vahapastelleille.

LYIJYKYNÄ: eri kovuuksia (H=kova, B=pehmeä), 2B-8B hyviä varjostukseen, valo-varjomassoihin, HB luonnosteluun ja ääriviivapiirustukseen, hyvä pyyhekumi, teroitin, fiksatiivia, hyvää piirustuspaperia, grafiittikynä tavallisena, sävyllisenä tai vesiliukoisena käy myös.

HIILI: erivahvuisina, kapeina tai paksuina, myös hiilikynät (puukuoressa) käyvät, hiilikyniä saatavana myös sävyillä, hiilikumi ja säämiskä, fiksatiivia ja hyvää piirustuspaperia.

VÄRIKYNÄT: saatavilla valmiina lajitelmina tai yksittäiskappaleina, värikyniä myös vesiliukoisina, metallisävyisinä, pehmeinä ja kovina, hyvää piirustuspaperia valkoisena tai sävypaperia, hyvä pyyhekumi, teroitin.

TUSSI / MUSTE: mustana tai värillisinä, nestemäisenä tai piirtimenä, tussipiirtimet eri kärjillä, hyvää paksuhkoa paperia tai akvarellipaperia, siveltimiä, vesikuppeja.

Piirustustekniikoita voit myös yhdistää joihinkin maalaustekniikoihin, esim. akryyliväriin ja vesiväriin.

ÖLJYVÄRIT: vähintään perusvärit, erikokoisia ja -muotoisia siveltimiä, hajutonta tärpättiä (ranskalainen tärpätti paras), kylmäpuristettua tai puhdistettua pellavaöljyä tai valmista maalausnestettä, dammaria, maalausnestekuppeja, palettiveitsi, paletti, valmis puinen tai repäisypaletti tai esim. kertakäyttölautanen tai avattu maito- tai mehutölkki, maalauspohjia, maalausrättejä

Öljyväreillä maalataan kertamaalaus eli alla prima –tekniikalla (märkää märälle). Varaa useita eri kokoisia maalauspohjia itsellesi.

AKRYYLIVÄRIT: akryyliväreistä perusvärit, siveltimet, maalauspohjia tai paksua akvarellipaperia, paletti ja palettiveitsi, vesikuppeja, liimapaperia tai maalarinteippiä, maalausriepuja, oman maun mukaan erilaisia lisämaalausaineita.

VESIVÄRIT: (myös peitevärit tai guassivärit käyvät) vesivärit nappeina, kakkuina tai putkiloväreinä, siveltimet, hyvää akvarellipaperia, vesikuppeja, värin sekoitusastioita (esim. jääkaapin munakenno, muovikannet), pieniä luonnonsieniä, liimapaperia ja mattopuukko tai maalarinteippiä.

 Ota luonnostelutarvikkeet mukaan eli lyijykyniä ja hyvä pyyhekumi tai hiiltä ja säämiskä sekä luonnoslehtiö ja maalarinteippiä.


Opettaja: Innala Heli

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 14, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Opistotalo: Färjäämö, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI

Päivä ja kello: Pe: 16.45 - 19.45 La: 10.15 - 15.45 Su: 09.45 - 15.45

Kevätlukukausi: 1.3.2019 - 3.3.2019 (18 oppituntia)

Kurssimaksu: 25,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 9.1.2019 9:30:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit