Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

40515S NUOREN MIELEN ENSIAPU -mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen

Uusi koulutus!


NUOREN MIELEN ENSIAPU 
- mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen

Aika ja paikka: Aloitus ke 31.10. klo 8.30-16, Porin seudun kansalaisopisto, Pörssi-luokka, Gallen-Kallelankatu 14, Pori.
Aloituspäivän jälkeen opiskelu jatkuu neljän viikon mittaisella verkkokurssilla.

Kouluttajat: Th Pirkko Marjamäki ja psyk. sh Elina Viljanen
Molemmat kouluttajat työskentelevät Porin kaupungin perusturvakeskuksen Psykososiaalisissa palveluissa Nuorten vastaanotolla 

Kohderyhmä: Opettajat, koulunkäynninohjaajat ja nuorisotyöntekijät, sekä muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät

Sisältö: Nuoren mielen ensiapu -koulutukseen (NMEA) kuuluu yksi lähipäivä (7 h) sekä 4 viikon verkkokurssi. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät 7–18 -vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa. NMEA-koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet. Lisäksi perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin (mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus). Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.

Keskeisenä tavoitteena on opetella ottamaan mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä puheeksi lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa.

Verkko-opiskelu: Verkko-opiskelujaksolla jokaisella viikolla on omat aihealueensa ja siihen liittyen tehtävä. Pääpaino verkko-opiskelussa on keskusteluissa, eli kulloistakin aihetta käsitellään yhdessä keskustellen verkon välityksellä. Verkko-opiskeluun on hyvä varata joka viikko aikaa noin tunnin verran.  
Verkko-oppimisympäristönä kurssilla on käytössä Moodle. Moodlen käyttöön riittävät perus tietotekniset valmiudet ja tarvittaessa Moodlen käyttöön saa ohjausta.

Koulutukseen osallistuvat saavat opiskelun tueksi maksutta Nuoren mielen ensiapu - mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen -kirjan (Maarit Lassander ja Ritva Karila-Hietala, Suomen Mielenterveysseura, 2015).

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat todistukset.

Koulutuksen hinta: Osaava Satakunta -verkostossa mukana olevien kuntien* sivistystoimialan henkilöstölle koulutus on maksuton.
Osaava Satakuntaan kuuluvat*: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Säkylä ja Ulvila

Koulutus sisältää kahvit lähiopetuspäivänä.
 

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveys kuuluu kaikille -hankkeen avulla. Hanke on mukana hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta -kärkihankkeessa.


Lisätietoja: 
Sanna Kulha, Osaava Satakunta, puh. 044 701 7077, sanna.kulha@pori.fi
Kouluttajat Pirkko Marjamäki, pirkko.marjamaki@pori.fi ja Elina Viljanen, elina.viljanen@pori.fi

 

 

Lataukset:

Opettaja: Terveydenhoitaja Pirkko Marjamäki ja psykiatrinen sairaanhoitaja Elina Viljanen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Opistotalo: Pörssi, Gallen-Kallelankatu 14, 28100 PORI

Päivä ja kello: Ke: 08.30 - 16.00

Syyslukukausi: 31.10.2018 - 3.12.2018 (7 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 19.9.2018 11:00:00

Ilmoittaudu viimeistään: 12.10.2018 0:00:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit