null

Porin seudun kansalaisopisto, Osaava Satakunta, Porin kaupungin henkilöstökoulutus

Kielet Haku
På svenska In English

12305K Näin valmistat luonnonväreistä pigmenttijauheita ja vesivärejä

Kuvassa koivunoksa sekä paperi jossa värimallit koivunlehdistä tehdyistä väreistä kahdessa eri sävyssä. Värit purkeissa värimallien vieressä.
Kurssi alkaa etäopetuksena, saat linkin sähköpostiisi
Huom. Kurssi pidetään etänä!

Opit valmistamaan luonnonväreistä kuten lähiluonnon kasvien sisältämistä väriaineista pigmenttijauheita ja vesivärejä sekä luonnollista mustetta. Valmistamalla kasviväriliemestä pigmenttijauheita voit säilöä kasvukauden värit hyllyysi myöhempään käyttöön. Talvella vesivärejä voi myös valmistaa keittiön tähteistä ja ostettavista luonnonvärijauheista ja uutteista. Valmistamme vesivärejä kasviväreistä kahdella eri menetelmällä, joista toinen soveltuu myös pienempien lasten kanssa kokeiltavaksi. Opimme muuttamaan värien sävyjä pH:n ja metallisuolojen avulla. Valmistamme myös luonnollista mustetta.Lisätietoa netissä.Lähiluonnon kasvit ja sienet sisältävät paljon kiehtovia väriaineita, joita voi käyttää käsitöissä ja taiteessa monella tavalla. Kasviväreillä voi tehdä paljon muutakin kuin värjätä lankoja. Aluksi opettaja näyttää, miten voit kotona valmistaa pigmenttijauheita kasviväriliemestä.

Saat vinkkejä siihen, miten monella eri tavalla voit käyttää pigmenttejä värjäykseen ja maalaamiseen.

Osallistujat saavat itselleen työpajan reseptit ja valmistamansa vesivärit ja musteen. Mukaan työpajaan tarvitset kannellisia, tiiviitä lasipurkkeja, esim. pilttipurkkeja, valmistamillesi vesiväreille ja musteelle (vähintään 3 kpl). Opettajalta on mahdollista ostaa tarvikkeita pigmenttien ja vesivärien valmistamiseen kotona. Työpaja sopii kaikille luonnonväreistä kiinnostuneille. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita. Materiaalimaksu 5 euroa maksetaan opettajalle.


Lataukset:

Opettaja: Kuokkanen Ronja

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Etäopetus

Päivä ja kello: La: 10.00 - 15.30

kevätkausi: 29.1.2022 - 29.1.2022 (7 oppituntia)

Kurssimaksu: 16,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.1.2022 9.30

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle