Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

40523S TUNNE- JA TURVATAITOJA LAPSILLE -KOULUTUS C, alakoulujen opetus- ja ohjaushenkilöstölle


TUNNE- JA TURVATAITOJA LAPSILLE -KOULUTUS C, alakoulujen opetus- ja ohjaushenkilöstölle


Aika: Pe 6.9.2019 klo 9.30-13

Paikka: Palmgren-konservatorion auditorio, Rautatienpuistokatu 7, Pori (4. krs)

Kouluttajat: Erityisluokanopettajat Minna Andell ja Mirja Ylenius-Lehtonen

Kohderyhmä: perusopetuksen henkilöstö

Sisältö: Koulutuksessa perehdytään tunne- ja turvataitokasvatukseen ja tutustutaan Tunne- ja turvataitoja lapsille -materiaaliin (THL).

Tunne- ja turvataitokasvatus on lasten omien voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistamista. Sen avulla edistetään lasten itsearvostusta, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyviä kaverisuhteita. 

Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua ehkäistään vahvistamalla lasten omia taitoja puolustaa itseään ja pitää huolta rajoistaan kiusaamisen, väkivallan, houkuttelun ja ahdistelun tilanteissa yhdessä luotettavien ja turvallisten aikuisten kanssa.

Tunne- ja turvataitoja lapsille on uudistettu oppimateriaali 5-12-vuotiaille, varhaiskasvatuksesta alakouluun. Oppimateriaalin tavoitteet ja sisällöt tukevat uutta opetussuunnitelmaa. Tunne-ja turvataitokasvatus on THL:n julkaisu ja sen tekemisessä on ollut mukana opettajia, psykologeja ja kasvattajia. Oppimateriaali on hyväksytty opetushallituksen OPS 2016 tukimateriaaleihin (www.oph.fi).

Kouluttajat Minna Andell ja Mirja Ylenius-Lehtonen ovat olleet 2000-luvun alusta lähtien mukana valtakunnallisessa turvataitokasvatuksen kehittämistyössä, opettaneet turvataitoja lapsille ja nuorille sekä kouluttaneet ammattilaisia. He ovat olleet myös kirjoittamassa Tunne- ja turvataitoja lapsille -oppimateriaalia.


*** 

Koulutuksen hinta: Osaava Satakunta -verkostoon kuuluvien kuntien sivistystoimialan henkilöstölle koulutus on maksuton. Muiden kuntien sekä yksityisten palveluntuottajien henkilöstölle koulutus on maksullista. Muille osallistujille koulutuksen hinta on 100 e (sis. kahvitarjoilun). Laskutus tapahtuu koulutuksen jälkeen. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä laskutustiedot.
Osaava Satakuntaan kuuluvat: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Säkylä ja Ulvila


Koulutukseen kuuluu kahvitarjoilu.


Lisätietoja: Sanna Kulha, Osaava Satakunta, puh. 044 701 7077, sanna.kulha@pori.fi, osaava.satakunta@pori.fi

 Opettaja: Andell Minna, Ylenius-Lehtonen Mirja

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 80, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Palmgren-konservatorio: Auditorio, Rautatienpuistokatu 7, 28100 Pori

Päivä ja kello: Pe: 09.30 - 13.00

Syyslukukausi: 6.9.2019 - 6.9.2019 (3.50 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 12.8.2019 10:00

Ilmoittaudu viimeistään: 26.8.2019 0:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit