Porin seudun kansalaisopisto / Porin kesäyliopisto / Osaava Satakunta

Kielet Haku
På svenska In English

40500S KOULUNKÄYNNINOHJAAJIEN KOULUTUSFOORUMI 2019

Uusi koulutus!

KOULUNKÄYNNINOHJAAJIEN KOULUTUSFOORUMI 2019

Tervetuloa jälleen koulunkäynninohjaajien omaan elokuiseen koulutuspäivään!

Seudullinen koulunkäynninohjaajien koulutusfoorumi järjestetään tänä vuonna ma 5.8. Luvialla Eurajoella. Koulutuspaikkana toimii Luvian yhtenäiskoulu. 

Päivän tavoitteena on vahvistaa omaa ammattitaitoa ja keskittyä myös omaan työhyvinvointiin. Ohjelma koostuu kaikille yhteisistä luento-osuuksista ja yhdestä valinnaisesta osiosta. Valinnaisista osuuksista lähetetään lisätietoa osallistujille myöhemmin.

Koulutus on suunnattu Osaava Satakunnan kuntien koulunkäynninohjaajille (Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Säkylä ja Ulvila).

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan! 


***

AIKA: ma 5.8.2019 klo 8.45-15

KOULUTUSPAIKKA: Luvian yhtenäiskoulu, Luvian kirkkotie 18, Eurajoki

PÄIVÄN OHJELMA: 

8.45-9.15 Aamukahvit (Osaava Satakunta tarjoaa)

9.15-9.30 Tervetuloa!
Päivän avaa Eurajoen sivistysjohtaja Vesa-Pekka Leino

9.30-11.30 Koulunkäynninohjaaja oppilaiden tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukijana.
Kouluttajana KT, erityisluokanopettaja Jaana Kiviluote

Tunnetaitoja voidaan opettaa ja oppia! Tunnetaidot ovat kaiken toimintamme perustana. Lapsen ja nuoren tunne-elämän kompetenssi vaikuttaa koko hänen myöhempään elämänkulkuunsa. Tunnetaitojen vahvistamisella ja tukemisella on suojaava merkitys mm. lapsen riskikäyttäytymisen ja syrjäytymiskehityksen ennaltaehkäisyn kannalta.
Luennolla saat tutkimuksiin perustuvaa tietoa, mitä tunnetaidot ovat, miksi niitä pitää opettaa ja mitkä ovat tunne-elämän kehittymisen riski- ja suojaavat tekijät. Lisäksi saat konkreettisia käytännön vinkkejä, miten oman työsi näkökulmasta voit tukea oppilaiden tunne-elämän kehittymistä, vahvistaa oppilaiden itsetuntoa ja opettaa väkivallan vastaista asennetta sekä toimia opettajan apuna tunnetaitojen opettamisessa.     

11.30-12.30 Lounastauko 

12.30-13.45 Valinnainen osio
Osioiden tarkemmat kuvaukset lähetetään osallistujille ennen koulutusta ja tuolloin voi varata paikan haluamaansa osioon.
Ennakkotietoja valinnaisista osioista:
-Ohjaaja erityisen tuen oppilaan tukena, kouluttajana konsultoiva erityisopettaja Sari Wallin
-Aggressiivinen lapsi koululuokassa, mikä avuksi? Kouluttajana erityisopettaja, KM, Lto Riikka Ruotsalainen
-Vuorovaikutustyöpaja, jossa lisätään vuorovaikutustaitojen ohella työn iloa, luovuutta ja pidetään hauskaa.Kouluttajana näyttelijä ja valmentaja Miia Lindström.

13.45-14.15 Iltapäiväkahvit (Osaava Satakunta tarjoaa)

14.15-15 Yhteinen päivän päätös: Stressinhallintakeinot, kiireen hallinta ja rentoutuminen
Kouluttajana sairaanhoitaja (AMK), neuropsykiatrinen valmentaja Sari Hellman


KOULUTTAJIEN ESITTELYT: 

Jaana Kiviluote on toiminut noin 30 vuoden ajan opetustehtävissä, mm. luokanopettajana, laaja-alaisena erityisopettajana sekä erityisluokanopettajana etenkin tunne-elämän ja käyttäytymisen haasteita omaavien lasten parissa. Kiviluote tutki väitöstutkimuksessaan (Hintikka, J. 2016, Turun yliopisto) oppilaiden tunne- ja itsesäätelytaitojen kehittymistä Aggression portaat -opetusohjelman avulla. Lisäksi hänellä on lähes kymmenen vuoden kokemus tunnetaitojen opettamisesta kyseisen opetusohjelman avulla. Kiviluote on kouluttanut jo pitkään eri aluehallintovirastojen, kuntien, koulujen ja yhteisöjen tilaamissa koulutuksissa sekä omissa koulutuksissaan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä.

Sari Wallin, konsultoiva erityisopettaja. Wallin on Porin Herttuan koulussa erityisluokan opettajan virassa ja hän on opettanut siellä alkuopetuksessa vuodesta 2001. Nyt vuoden 2019 alusta Wallin työskentelee hankerahoituksella konsultoivana erityisopettajana Porin kaupungissa. Hankkeen osuus työajasta on noin puolet ja toisen puoliskon muodostaa vararehtoruus Herttuan koulussa sekä tuntiopettajan työt lähinnä Herttuan yläkoulussa.

Riikka Ruotsalainen, erityisopettaja, KM, Lto

Miia Lindström on teatteritaiteen maisteri ja näyttelijä, joka opiskelee parhaillaan Gis Instituutissa (Gestalt Institute of Scandinavia) hahmoterapiaa ja valmistuu vuoden kuluttua hahmoterapeutiksi. Lisäksi hän on opiskellut Lyhytterapia-instituutissa ratkaisukeskeistä psykologiaa ja mindfulnessia, sekä hieman NLP:tä. Miialla on takanaan yli 800 tuntia erilaisia voimavara- , vuorovaikutus- ja esiintymiskoulutuksia.

Sari Hellman, sairaanhoitaja (AMK), neuropsykiatrinen valmentaja 


MATERIAALIT: Mahdolliset koulutusmateriaalit toimitetaan osallistujille sähköisesti joko etu- tai jälkikäteen.

KAHVITUKSET: Osaava Satakunta tarjoaa osallistujille aamu- ja iltapäiväkahvit. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut erityisruokavaliot (l, g, m) huomioidaan tarjoilussa.

LOUNAS: Lounasta on tarjolla koulutuspaikalla (Eurajoen kunnan ruokapalvelut). Lounaat laskutetaan kunnilta jälkikäteen ilmoittautuneiden määrän mukaisesti.

PYSÄKÖINTI JA KULJETUKSET: Osallistujakunnat vastaavat itse osallistujien kuljetuksesta koulutusfoorumiin.
Luvian yhtenäiskoululta löytyy maksutonta pysäköintitilaa ja lisää pysäköintipaikkoja on läheisen urheilukeskuksen/jäähallin alueella. Koska pysäköintipaikkoja on rajallinen määrä, kannattaa suosia yhteiskyytejä koulutukseen saapuessa. 

HINTA: Koulutus on maksuton Osaava Satakuntaan kuuluville. (Lounaat laskutetaan kunnilta erikseen.)

ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi ilmoittautumalla mukaan. Valitse kohta "ILMOITTAUDU" ja täytä tämän jälkeen yhteystietosi ostoskorissa. Kirjoita "Työpaikkasi" -kohtaan myös kunta, jossa työskentelet ja mahdolliset ruoka-aineallergiat (l, g, m). Maksajan tietoja ei täytetä (koulutus on maksuton). Muista lähettää ilmoittautuminen painamalla "Lähetä ilmoittautuminen" -painiketta.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos tapahtuma on jo täynnä, kannattaa ilmoittautua jonopaikalle. Mahdolliset peruutuspaikat täytetään jonojärjestyksessä. 

HUOM! Mainitse ilmoittautuessasi sähköpostiosoite, jota luet myös kesällä ennen tapahtuman ajankohtaa. Osallistujille lähetetään vielä ennen koulutusfoorumia infoviesti sähköpostitse.


LISÄTIETOJA: Osaava Satakunta, puh. 044 701 7077, sanna.kulha@pori.fi

 

Muutokset mahdollisia.

 

Opettaja: Vaihtuva Luennoitsija

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 230, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Luvian yhtenäiskoulu, Luvian kirkkotie 18, 29100 Eurajoki

Päivä ja kello: Ma: 08.45 - 15.00

Syyslukukausi: 5.8.2019 - 5.8.2019 (8 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 28.5.2019 11:00

Ilmoittaudu viimeistään: 15.7.2019 0:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

  • -
  • 1 Paikka
  • +