Pirkan opisto

Kielet Haku
På svenska In English

8302022NK LUENTOSARJA PIENTEN LASTEN VANHEMMILLE JA LÄHEISILLE

Tämä kurssi on päättynyt

Luentosarja on maksuton, mutta varmistat paikkasi luennoilla ilmoittautumalla ennakkoon: https://www.pirkanopisto.fi/kansalaisopisto/luennot-ja-seminaarit/ilmoittaudu-luennolle/
Luentosarjaa voit seurata ja kommentoida myös verkossa, http://www.pirkanopisto.fi/verkkoluennot

su 20.1. klo 15-16.30 Kohti ensiaskeleita: Vauvojen (0-12 kk) motoriikka  
Fysioterapeutti YAMK Maarit Valkeejärvi  
Milloin vauva alkaa kohdistaa katsettaan tai tarttua leluihin? Entä milloin kuuluisi kääntyä selinmakuulta vatsamakuulle tai pystyä istumaan syöttötuolissa? Pitäisikö oppia kävelemään ennen ensimmäistä ikävuotta? Odottaville äideille ja alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille ja hoitajille suunnatulla luennolla käydään läpi tärkeimmät motorisen kehityksen vaiheet 0-12kk iässä ja niiden viitteellinen aikataulu sekä keinoja, miten vanhemmat voivat tukea vauvan motoristen taitojen kehittymistä arjessa oikeaoppisella käsittelyllä.  

su 27.1. klo 15-16.30 Oma keho haltuun: Synnytyksestä palautuminen ja vatsalihaserkauman kuntouttaminen
Liikunnanohjaaja Reija Laitinen
Moni nainen kokee, että oma keho tuntuu vieraalta synnytyksen jälkeen. Miten ja millaisilla liikuntaharjoitteilla keho palautuu synnytyksen jälkeen? Onko minullakin vatsalihaserkauma? Odottaville äideille ja joskus (jopa vuosia tai vuosikymmeniä sitten) synnyttäneille naisille suunnatulla luennolla käydään läpi raskauden ja synnytyksen vaikutuksia kehoon sekä turvallisia ja tehokkaita tapoja kuntouttaa lantionpohjaa ja vatsalihaksia.  

su 10.2. klo 15-16.30 Minä opin ja onnistun: Alle kouluikäisten (1-6 v) lasten motoriikka
Fysioterapeutti YAMK Maarit Valkeejärvi  
Miten tukea päiväkoti-ikäisen lapsen motorista kehitystä arjessa? Mikä on w-istumisen vaikutus lapsen motorisiin taitoihin ja alaraajojen linjaukseen? Alle kouluikäisten lasten vanhemmille, läheisille ja hoitajille suunnatulla luennolla käydään läpi 1-6-vuotiaan lapsen normaalin motorisen kehityksen etenemistä sekä yleisimpiä poikkeavuuksia (w-istuminen, varvistaminen, alaraajojen linjauksen ongelmat, lattajalkaisuus). 

Opettaja: Fysioterapeutti Maarit Valkeejärvi ja liikunnanohjaaja Reija Laitinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Opistoasema, luokka Estradi, Nokianvaltatie 25 A, 37100 Nokia

Päivä ja kello: Su: 15.00 - 16.30

Kevätlukukausi: 20.1.2019 - 10.2.2019

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit