null

Vuolle-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Vuolteen kesä - täynnä aktiivista tekemistä!

Vuolteen Opiston kesäkaudella on tarjolla kivaa ja aktiivista tekemistä! Tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!

Vasemmalla vihreästä palkista, kohdasta Kurssit löydät kurssitarjontamme. Oikealla Ajankohtaista -osiossa on vain joitakin poimintoja kesäkauden (touko-elokuu) kursseistamme. 

Vuolteen uusi osoite on Pikku-Iikan katu 6, Heinäpäässä.  Tervetuloa!

Opintotoimiston aukioloajat:

 • 16.-31.5. ma 12-19, ti-pe 11-18
 • suljettu pe 27.5.
 • Kesä- heinäkuun aukioloajat ilmoitamme toukokuussa.

Tutustuthan ohjeisiin huolella!

Tarkemmat ohjeet löydät tästä.

Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, informoimme asiasta kotivuillamme ja Facebookissa.


ILMOITTAUTUMINEN JA KURSSIMAKSUN MAKSAMINEN

Ilmoittaudu kursseille netissä! Kurssiesittelyn kautta pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen sekä maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja edellyttää kurssimaksun maksamista. Maksa kurssimaksu välittömästi ilmoittautumisen aikana siirtymällä ruutuun tulevan pankkitunnuksen kautta omaan verkkopankkiisi. Maksa maksu kokonaisuudessaan. HUOM! Smartum Saldo- ja ePassi-verkkomaksuille on oma maksupainike.

Epäselvissä tilanteissa (esim. maksutapahtuman keskeytyminen, ilmoittautumisen peruuttaminen), ota yhteys opintotoimistoon, puh. 08 555 4060. 

Kurssimaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja järjestämiskustannusten mukaan. Maksuun ei sisälly oppikirjaa tai muuta erikseen hankittavaa oppimateriaalia. Poissaoloista ei hyvitetä.

Varasijalle ilmoittauduttaessa kurssimaksua ei makseta heti, vaan vasta opiskelupaikan varmistuttua. 

KURSSI-INFO

Olet tervetullut kurssille ilmoittauduttuasi. Emme lähetä erillistä vahvistusta tai ennakkotiedotetta kurssin alkamisesta. Opistolta otetaan yhteyttä vain, jos 1) varasijalle ilmoittauduttuasi olet saanut peruutuspaikan kurssilta, 2) kurssijärjestelyissä on tapahtunut muutoksia tai 3) kurssi peruutetaan.

Kurssi järjestetään, jos sille on ilmoittautunut riittävästi osallistujia viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Muista siis ilmoittautua ajoissa. HUOM! Osassa liikunnan ja tanssin kursseja poikkeavat ilmoittautumisjat (ks. kurssiesittely).

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeenkin kursseilla voi olla tilaa. Kannattaa siis kokeilla verkkoilmoittautumista tai kysyä opintotoimistosta lisätietoja.

Toimintamme on suunnattu pääosin 16 vuotta täyttäneille. Kurssiesittelyssä on erillinen maininta, mikäli kurssi on suunnattu lapsille ja nuorille. 

ALENNUKSET KURSSIMAKSUISTA 

TYÖTTÖMÄN TYÖNHAKIJAN ETUUS KURSSIMAKSUSTA. Työttömät saavat lukukauden aikana kevään/kesän 2022 kursseista 50% alennuksen YHDEN itse valitun kurssin kurssimaksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta, liikunnan SYM-maksua ja laskutettavia kursseja. Verkkoilmoittautumisessa maksetaan ensin koko kurssimaksu. Hyvityksen saa jälkikäteen (kurssin aikana) opintotoimistosta esittämällä voimassa olevan todisteen työttömyydestä (todisteessa koodi 02= työtön tai 03=lomautettu). Opetushallituksen myöntämää avustusta työttömien alennuksiin on käytössä rajallinen määrä, ja alennusta annetaan siinä järjestyksessä, kun sitä opintotoimistosta haetaan. Haethan alennuksen siis mahdollisimman pian ilmoittautumisesi jälkeen. Alennus on henkilökohtainen, eikä sitä anneta takautuvasti kurssin jälkeen.

JÄSENALENNUS JÄSENYHTEISÖILLE. Setlementin jäsenalennus Vuolle Setlementti ry:n jäsenyritysten/ jäsenyhteisöjen henkilöstölle on 3 euroa yhdestä kurssimaksusta lukukauden aikana. Alennuksen saa opintotoimistosta esittämällä yrityksen henkilöstökortin. Alennus on henkilökohtainen. 

ERITYISET MAKSUVÄLINEET 

SmartumPay, ePassi, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Tyky-kuntoseteli, Edenred ja Eazybreak liikunta- ja kulttuurietu käyvät maksuvälineinä verohallinnon ohjeen mukaisesti liikunta-, tanssi-, taito- ja taideaineiden, musiikin ja kielten kursseilla. Smartum ja ePassi käyvät verkkomaksuvälineenä myös netti-ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin kirjaudutaan ko. palveluihin. Huom! ePassi -painike ilmaantuu näkyviin verkkomaksussa siinä tapauksessa, että ostoskoriin on valittu ainoastaan liikunnan kursseja. Edut ovat henkilökohtaisia.

Jos haluat hyödyntää SmartumPay- mobiilimaksua, Smartum-/Tyky-seteleitä, Edenred mobiili-/korttimaksuja tai Eazybreak mobiilimaksuja kurssimaksussa, ilmoittaudu ja suorita maksu opintotoimistossa. Liikunta- ja kulttuuriseteleillä voi maksaa opetuksen osuuden, niitä ei palauteta tai vaihdeta rahaksi. Edellä mainituilla maksuvälineillä maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa. Opiston peruessa kurssin, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin. ePassilla maksettu kurssimaksu voidaan palauttaa saman kalenterivuoden aikana epassitilille.

KURSSIEN PERUUTUSEHDOT

1. Jos kurssi ei pääse alkamaan, palautamme maksun kokonaisuudessaan.

2. Mikäli kurssi on alkanut, mutta se joudutaan keskeyttämään säännöllisen kävijämäärän jäädessä alle minimin (7), kurssimaksua ei palauteta.

3. Jos opiskelija on lunastanut paikan kurssille, eikä pääse osallistumaan, hänen tulee ilmoittaa siitä opintotoimistoon ennen kurssin alkua. Peruutuksia ei voi tehdä ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

4. Force majeure -tilanteessa, kurssimaksuja ei palauteta

5. Opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa kurssimaksu palautetaan seuraavin perustein: 

a) kurssin alkuun on aikaa enemmän kuin viikko: kurssimaksu palautetaan, mutta siitä pidätetään toimistokuluina 20 % (enintään 10 euroa),

b) jos peruuttaminen tapahtuu viimeisellä viikolla ennen kurssin alkua, kurssimaksusta pidätetään ensin toimistomaksu 10 euroa ja loppuosasta palautetaan 50 %.

c) kurssin alkamispäivänä tai sen jälkeen tapahtuneen peruuttamisen vuoksi kurssimaksua ei palauteta.


KURSSIMAKSUPALAUTUKSET FORCE MAJEURE- TILANTEESSA

Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa sellaista osapuolelle ilmaantunutta yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää sopimuksenmukaisen suorituksen tekemisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi sota, kulkutauti, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto tai määräys.

Koronatilanne voi aiheuttaa edellä kuvatun kaltaisen force majeure -tilanteen. Koronapandemian aikana Vuolteen opisto noudattaa terveysviranomaisten sekä AVI:n ohjeistuksia lähiopetuksen järjestämisessä. Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, voidaan opetus siirtää etäopetukseksi.Mikäli kurssi jatkuu etäopetuksena, ei kurssimaksun palautuksille ole perusteita.

Mikäli kurssia ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta, jos koronatilanteen vuoksi kurssin tunneista jäi pitämättä puolet tai enemmän. Palautuksen suuruus on 50 % maksetusta kurssimaksusta. Minimipalautus on 30€/ kurssi. Yksilöopetuksesta palautamme pitämättä jääneiden tuntien kurssimaksuosuuden kokonaisuudessaan. Järjestettävään etäopetukseen osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.

Kurssimaksun palautusta varten opiskelijan on oltava yhteydessä opintotoimistoon ja toimitettava tarvittavat pankkiyhteystiedot palautusta varten.

RISKIRYHMIIN KUULUVAT

Kansalaisopistotoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen, ja osallistujat määrittävät osallistumisensa omista lähtökohdistaan. Kurssille osallistujan tulee itse arvioida mahdollinen riskiryhmään kuulumisensa ja rajoittaa osallistumistaan sen mukaan.

KORONAOHJEISTUS ASIAKKAILLE

Noudatamme erityisen huolellisesti viranomaisten antamia väljyys- ja hygieniaohjeita.Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla:

Jos haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Vuolteen opisto toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj (entinen Suomen Verkkomaksut Oy). Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja. Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä Puhelin: 0207 181830 Verkkopankit. Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.
Ajankohtaista

 • 13028

  AIKUISTEN PIANONSOITON KESÄKURSSI

  Kurssimaksu: 110,00 €
  Opettaja: Saila Mauchauffée
  Paikka: Vuolle HAVINA, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 3,35    Kevätlukukausi: 1.6.2022 - 10.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 27.5.2022 0.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 21060

  KIRJOITTAMISEN WORKSHOP TUNTURISSA

  Kurssimaksu: 360,00 €
  Opettaja: Essi Kummu
  Paikka: PIKKU-SYÖTE, Syötekeskuksentie 126, 93280 SYÖTE
  Tunteja: 19,00    Kevätlukukausi: 4.7.2022 - 6.7.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 19.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 2.6.2022 22.55
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 22040

  PAPERIVEISTÄJÄN ELÄINTARHA - paperimassakurssi 7-12 vuotiaille

  Kurssimaksu: 27,00 €
  Opettaja: Anna Filist-Bazia
  Paikka: Vuolle lk 201, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 7.6.2022 - 14.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 31.5.2022 22.55
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 22085

  VÄRIKYLPY Viikareille (3-4 v.)

  Kurssimaksu: 10,00 €
  Opettaja: Maiju Marttinen
  Paikka: Vuolle lk 201, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 1,33    Kevätlukukausi: 8.6.2022 - 8.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 1.6.2022 22.55
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 22088

  PUHDISTAVA KESÄSADE - VÄRIKYLPY AIKUISILLE

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Maiju Marttinen
  Paikka: Vuolle PYÖRRE-sali (peili), Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 2,67    Kevätlukukausi: 5.6.2022 - 5.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 29.5.2022 22.55
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 22130 Opintosetelikurssi!

  KESÄINEN TAIDEMAALAUS SENIOREILLE

  Kurssimaksu: 68,00 €
  Opettaja: Anna Filist-Bazia
  Paikka: Vuolle lk 201, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 24,00    Kevätlukukausi: 27.5.2022 - 13.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.5.2022 22.55
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 22250 Uusi kurssi!

  ACRYLIC POURING- valuva värimaailma

  Kurssimaksu: 16,00 €
  Opettaja: Anna Filist-Bazia
  Paikka: Pikku-Iikankatu 6
  Tunteja: 5,00    Kevätlukukausi: 28.5.2022 - 28.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2021 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 23.5.2022 22.55
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 22255

  AKVARELLIMAALAUKSEN VIIKONLOPPU

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Päivi Pussila
  Paikka: Vuolle lk 201, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 12,00    Kevätlukukausi: 17.6.2022 - 18.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 9.6.2022 22.55
  Paikkoja: 13
  kurssilla on tilaa
 • 74124 Myös kertamaksu!

  YINJOOGA - kesä

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Katja Karppinen
  Paikka: VUOLLE-sali, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 8,35    Kevätlukukausi: 24.5.2022 - 21.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.6.2022 12.00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 74213 Myös kertamaksu!

  KAHVAKUULA -kesä

  Kurssimaksu: 52,00 €
  Opettaja: Minna Takkunen
  Paikka: Vuolle Nurmialue, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 18,62    Kevätlukukausi: 19.5.2022 - 25.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.6.2022 12.00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 74670

  PARITANSSIN ALKEET -kesä

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Sonja Nuottila
  Paikka: Vuolle PYÖRRE-sali (peili), Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 7,98    Kevätlukukausi: 18.5.2022 - 29.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.6.2022 12.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 74680 Myös kertamaksu!

  ZUMBA® -kesä

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Yoim Herrera de Sankala
  Paikka: VUOLLE-sali, Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 7,98    Kevätlukukausi: 16.5.2022 - 20.6.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.6.2022 12.00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 74715

  LATTARIVIIKONLOPPU AIKUISILLE

  Kurssimaksu: 55,00 €
  Opettaja: Sonja Nuottila
  Paikka: Vuolle PYÖRRE-sali (peili), Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Syyslukukausi: 13.8.2022 - 14.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 8.8.2022 12.00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 79118

  ELÄVÄ SELKÄRANKA -JOOGAVIIKONLOPPU

  Kurssimaksu: 82,00 €
  Opettaja: Hanna Kuosmanen
  Paikka: Vuolle PYÖRRE-sali (peili), Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu
  Tunteja: 15,00    Kevätlukukausi: 26.8.2022 - 28.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.4.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.8.2022 12.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa