null

OULU-OPISTO

Languages Sök
Suomeksi In English

1103305 Metalligrafiikka: etsaus ja akvatinta II

Tehdään metalligrafiikkaa kova- ja pehmeäpohjalla sekä akvatintaa kaappi- ja pussipölytyksellä kahdella tai useammalla laatalla. Materiaalia voi ostaa opettajalta. Tiivistettynä metalligrafiikka on syväpainomenetelmä, jossa metallilaattaa, yleisemmin kuparia, käsitellään erilaisilla pohjusteilla, hartseilla, lakoilla, vahoilla ja hapoilla tai mekaanisesti suoraan laattaan piirtämällä tai maalaamalla halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Työstetty metallilaatta värjätään käsin ja vedostetaan syväpainoprässillä kostealle, paksulle painopaperille. Laatasta vedostetaan numeroitu sarja, joka signeerataan. Kurssin aikana perehdytään viivasyövytykseen (etsaus), pehmeäpohjaan sekä akvatintaan, jossa syövytysaikoja muuttamalla saadaan aikaan värisävyjä. 

Kurssilla tarvitset ns. happohanskat eli kumihanskat, jotka kestää syövyttämistä. Samoten hengityssuojan hartsin käsittelyssä sekä vedostuksessa hanskat, esim. istuvat puuvilla- tai muoviset kertakäyttöhanskat. Myös omille piirustusvälineille on käyttöä. Ota mukaan myös sisäkengät, kahvi/teemuki ja vaatteiden suojaksi esim. essu tai jokin muu suojaava vaate. Materiaalipaketin voit ostaa hintaan 35 €. Hinta sisältää mm. paperiarkin, kuparilevyn, pohjusteet (kova- ja pehmeäpohjan), hartsin, rautakloridin (happo), oksalakan, piirtimien, kalvinrautojen, värien, painopastojen, skissipaperin, liitujauhon, tarlataanin sekä eril. liuottimien (asetoni, sinoli, tärpätti, etikkaliuos) käytön.Inlärningsmål:

Kurssin myötä opiskelija osaa piirtää pohjustetulle kuparilevylle viivapiirroksen happosyövytykseen sekä tehdä akvatintapohjusteen värisävyjen aikaansaamiseksi.
Lärare: Suvi Mannonen

Antal platser: Maximalt antal platser 8, Lediga platser.

Undervisningsställe: HAUKIPUDAS, Grafiikan työpaja, Huvipolku 3 as 1, 90830 Haukipudas

Undervisningsspråk: Finska

Dag och klocktid: fre.: 17.00 - 20.15 lör.: 10.00 - 15.45 sön.: 10.00 - 15.45

Hösttermin: 25.11.2022 - 27.11.2022

Kursavgift: 74,00 €

Anmälningstiden börjar: 10.8.2022 9.00

Anmälningstiden slutar: 18.11.2022 0.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne

1
Anmäl dig