null

Otsolan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa ilmoittautumaan Otsolan kansalaisopiston kevätlukukauden 2023 opintoryhmiin!

Kevätlukukausi alkaa pe 13.1.2023 ja päättyy ma 24.4.2023. Opetusta ei järjestetä talvilomalla ma 20.2. - su 26.2. eikä pääsiäislomalla pe 7.4. - ma 10.4., ellei ryhmäkohtaisesti toisin sovita. Joitakin lyhytkursseja järjestetään myös varsinaisen opetuskauden ulkopuolella.

Opetusohjelmaesite jaetaan koteihin ke 28.12.2022 alkaen. Jakelu koskee myös mainoskieltotalouksia, joten mikäli esite ei tule kotiin pe 30.12.2022 mennessä, voi asiasta ilmoittaa Otsolan toimiston sähköpostiin toimisto@otsola.net

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautuminen alkaa ti 3.1. klo 16. 

Voit ilmoittautua seuraavin tavoin:

 1. Netissä tältä sivulta (ohjeet löytyvät Otsolan kotisivulta Ilmoittautuminen-otsikon alta)
 2. Toimistolle PUHELIMITSE ti 3.1. klo 16-18 ja tämän jälkeen toimiston aukioloaikoina 
 3. Suoraan opettajalle jos ryhmän esittelytekstissä niin mainitaan

Netissä ilmoittautumispainike avautuu ilmoittautumispäivänä vasta tasan klo 16. Muista päivittää selain!

Otsolan toimitalon tietokoneluokassa (2. krs) voi tarvittaessa saada apua netti-ilmoittautumiseen ti 3.1. klo 15.30-16.30 

Huomioithan seuraavan poikkeusehdon ilmoittautuessasi: On mahdollista, että koronapandemiatilanteen vuoksi opetus siirretään kesken kauden lähiopetuksesta etäopetukseen. Mikäli opintoryhmä siirtyy etäopetukseen, se ei oikeuta maksuttomaan opiskelupaikan perumiseen.

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen opintoryhmän alkamista. Voit ilmoittautua opintoryhmään myös myöhemmin, jos se on käynnissä ja sillä on tilaa.

Opintoryhmä käynnistyy, jos ilmoittautuneita on vähintään minimimäärä viikkoa ennen ryhmän alkamista.

Opintoryhmä peruutetaan 5–7 päivää ennen sen alkamista, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Saat ilmoituksen tekstiviestillä, joten pidä yhteystietosi ajan tasalla! Opintoryhmän alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Jos ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon.

PERUUTUSEHDOT

Maksuton peruuttaminen

Ilmoittautumisen kurssille voi peruuttaa maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista tai koko kauden kestävissä opintoryhmissä viikon kuluessa ryhmän ensimmäisestä kokoontumiskerrasta.

Miten peruutetaan?

Toimistoon puh. 02-630 1500 tai sähköpostiosoitteeseen toimisto@otsola.net, jolloin saat vahvistusvastauksen sähköpostiisi. PERUUTUSTA EI VOI TEHDÄ OPETTAJALLE.

Mikäli opiskelupaikka peruutetaan vastoin edellä selostettuja sääntöjä tai jätetään kokonaan peruuttamatta, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut, vaikkei hän saapuisikaan paikalle! Maksamatta jätetyt laskut toimitetaan perintään.

OPINTOMAKSUT

Ilmoittautumalla opintoryhmään opiskelija sitoutuu maksamaan ryhmän opintomaksun seuraavasti:

 • Opintomaksu suoritetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. 
 • Niille opiskelijoille, jotka eivät suorita maksua verkkopankissa, lähetetään pdf-lasku sähköpostilla opetuksen alkamisen jälkeen. Mikäli opiskelijalla ei ole sähköpostiosoitetta, lähetetään lasku postitse.
 • Opintomaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on kausikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa tai jos opintomaksun maksaa työnantaja tai muu taho.
 • Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruuttaessa ilmoittautumisensa määrättyjen aikojen puitteissa opintomaksu palautetaan. Ilmoitathan nimesi, tilinumerosi sekä ko. kurssin nimen ja numeron toimisto@otsola.net maksun palautusta varten.
 • Opintomaksusta ei saa vapautusta mahdollisen sairastumisen perusteella.
 • Mahdollisen huomautuslaskun summaan lisätään huomautuskulut 5 €. Maksamatta jätetyt laskut toimitetaan perintään.

Mahdollisuus maksuttomaan kokeilukertaan

Koko opetuskauden kokoontuvissa opintoryhmissä opintopaikan saaneella opiskelijalla on mahdollisuus käydä ensimmäisellä kokoontumiskerralla maksutta tutustumassa opintoryhmään seuraavin ehdoin:

Opintoryhmään tulee ilmoittautua ennen kokeilukertaa. Jos opintoryhmä ei sovi sinulle, tulee opiskelupaikka peruuttaa viimeistään viikon kuluessa opintoryhmän ensimmäisestä kokoontumiskerrasta! Muussa tapauksessa opintomaksu laskutetaan.

Materiaalimaksut

Opiskelija kustantaa käyttämänsä oppimateriaalit ja raaka-aineet. Joissain opintoryhmissä tehdään yhteishankintoja, jolloin materiaalimaksu on mainittu esitteessä tai siitä sovitaan yhteisesti opetuksen alussa. Tällöin opiskelija sitoutuu lunastamaan oppimateriaalit ja raaka-aineet itselleen.

Päätoimiset opiskelijat ja työttömät

Päätoiminen opiskelija tai työtön työnhakija voi saada opintomaksuista 20 % alennuksen sekä kausikortin alennettuun hintaan 75 €.

Alennusten saamiseksi tulee esittää toimistolle joko voimassaoleva opiskelijakortti tai Kelan tai työttömyyskassan päätös työttömyysturvan myöntämisestä. Opiskelijakortti tai työttömyyskassan päätös tulee toimittaa kunkin opetuskauden alettua.

Kulttuuri- ja liikuntasetelit

Kansalaisopistossa voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä seuraavien opetusalojen opintomaksuihin: musiikki, näyttämöilmaisu, tanssi, kuvataiteet, kädentaidot, liikunta ja jooga.

Setelit ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa perheenjäsenten osallistumista.

Käyviä seteleitä ovat Smartum Oy:n liikuntaseteli tai kulttuuriseteli sekä Smartum Saldo (myös verkkomaksu), Edenred Oy:n virikeseteli tai mobiilimaksu sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+, ePassi ja Eazybreak.

Jos setelillä maksettu opintoryhmä tai lyhytkurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, voidaan opintomaksu palauttaa opiskelijalle tai siirtää jonkin toisen opintoryhmän opintomaksuun.

Kulttuuri- tai liikuntasetelillä ei voi suorittaa materiaalimaksuja.

Kausikortti kevät 2023                                                

Netistä (kurssinumerolla 9999000K) tai toimistosta voi ostaa 95 € maksavan kausikortin, joka on myynnissä 3.1.-3.2.2023 seuraavin ehdoin:

Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan kaikissa varsinaisena opetuskautena 13.1.-24.4.2023 toimivissa opintoryhmissä, lukuun ottamatta tietotekniikan ja ruokakulttuurin kursseja, musiikin henkilökohtaista opetusta, kulttuuriretkiä sekä opintoryhmiä, joiden esittelytekstissä se on erikseen mainittu. 

Kausikortilla ei voi suorittaa materiaalimaksuja. 

Kausikorttia ei voi peruuttaa. 

Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua opintoryhmiin ja esteen sattuessa peruuttaa osallistumisensa samoilla ehdoilla kuin muidenkin opiskelijoiden. Jos opiskelupaikkaa opintoryhmään ei peruuteta edellä selostettujen ohjeiden mukaan, asianomaiselta laskutetaan opinto- ja materiaalimaksut kausikortista huolimatta! 

Kansalaisopisto pidättää oikeuden opetusohjelman muutoksiin. Kokoontumiskertojen muutoksista tiedoitetan tekstiviesteillä. Pitkäkestoisissa ryhmissä opiston puolesta max 2 opetuskerran peruutus lukukaudessa ilman hyvitystä. 

Lisätietoja 

Otsolan kansalaisopiston toiminnasta voi saada Otsolan kotisivuilta www.otsola.net tai soittamalla Otsolan toimistoon puh. 02-630 1500.

 

Ajankohtaista

 • 9999001K

  Netti-ilmoittautumisen harjoittelukurssi A

  Opettaja: Nimeä ei löytynyt Nimeä ei löytynyt
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Kevätlukukausi: 16.1.2023 - 24.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 16.12.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 15.4.2023 16.00
  Paikkoja: 300
  kurssilla on tilaa
 • 9999002K

  Netti-ilmoittautumisen harjoittelukurssi B

  Opettaja: Nimeä ei löytynyt Nimeä ei löytynyt
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Kevätlukukausi: 16.1.2023 - 24.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 16.12.2022 12.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 15.4.2023 16.00
  Paikkoja: 300
  kurssilla on tilaa