null

Otsolan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1082119K Kasvivärjäyksen peruskurssi

Kasvivärjäyksen peruskurssilla tutustumme kasvien sisältämiin väriaineisiin sekä opimme käytännössä värjäämään sekä villalankoja että selluloosakuituja kuten puuvillaa ja pellavaa. Erilaiset materiaalit vaativat erilaisen esikäsittelyn parhaan mahdollisen värjäystuloksen saamiseksi. 

Kurssin jälkeen osaat valita oikeat puretusaineet ja menetelmät villalle ja puuvillalle/pellavalle. Kurssilla voit värjätä sekä villalankoja ja puuvillaa ja pellavaa tai keskittyä vain toiseen. 

Kasvivärit soveltuvat kaikkiin käsitöihin ja tarjoavat ekologisen vaihtoehdon synteettisille väriaineille. Itse kerätyillä kasveilla aikaansaadut värit ovat erityisen ilahduttavia ja palkitsevia. 

Kurssilla tutustumme myös lähiluonnon värikasveihin. Kurssilta saat mukaasi useita värinäytteitä ja kirjalliset ohjeet kasvivärjäykseen proteiinikuiduille sekä selluloosakuiduille. Mukaasi kurssille tarvitset vähintään 100 g luonnonvalkoista ja/tai vaaleanharmaata villalankaa (myös vahvistettu sukkalanka käy) sekä puuvilla ja/tai pellavatilkkuja. 

Tarvikemaksu 15 € (sisältää tarvittavat pesu-, puretus- ja apuaineet proteiinikuiduille ja selluloosakuiduille) maksetaan opettajalle.Tarvikemaksu 15 € (sisältää tarvittavat pesu-, puretus- ja apuaineet proteiinikuiduille ja selluloosakuiduille) maksetaan opettajalle.

Osaamistavoitteet:

Kurssin jälkeen osaat valita oikeat puretusaineet ja menetelmät villalle ja puuvillalle/pellavalle.


Opettaja: Käsityöläinen, kasvivärjäri Ronja Kuokkanen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 8, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Otsola, lk T, Juhana Herttuan katu 16, 28100 Pori

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: La: 10.00 - 16.00 Su: 10.00 - 15.00

Kevätlukukausi: 20.5.2023 - 21.5.2023 (13.33 oppituntia)

Kurssimaksu: 19,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 3.1.2023 16.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle