Nurmijärven Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

110760K AIKUISTEN TAITEEN PERUSOPETUS

Huom! Uusi aika!

Kauden viimeinen kerta 25.4. siirtyy pidettäväksi ke 27.5. klo 17-20.  

Kaipaatko samanhenkistä harrastusryhmää ja saada palautetta visuaalisesta työskentelystäsi ja teoksistasi?  

Nurmijärven Opiston kuvataidekoulu järjestää aikuisille taideharrastajille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutus kestää noin  2,5–4 lukuvuotta ja noudattaa vuodesta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opiskelija sitoutuu viikoittaiseen opetukseen vastuuopettajan tai periodiopettajan johdolla. Opetuspäivä on lauantai klo 10.00-13.00. Perjantaisin on avoin ateljee, joka on varattu omalle työskentelylle. Opintoneuvonta ma-to 9.00-16.00 p.0409361994

7.9.2019 pidetään orientaatiokokoontuminen, jossa tutustutaan opettajiin ja ryhmään, esitellään yhteisten opintojen sisällöt,  kerrotaan materiaalihankinnoista, yhteisistä taideprojekteista ja sovitaan aikatauluista. Keväällä on yhteinen taidenäyttely. 

Opetus on jaettu periodeihin ja opintojen loppuvaiheessa toteutetaan itsenäisesti kuvataiteen päättötyö valitsemallaan menetelmällä. Lukuvuosi koostuu neljästä periodista, joista jokainen on kuvataiteen jokin oppimisalue. Periodin vetäjä on aihe-alueeseen perehtynyt opettaja. 

Lukukausimaksu on 160€, lisäksi opiskelijat hankkivat itse materiaalit yhdessä tai erikseen. Kuvataidekoulun kalusto on opiskelijoiden käytössä. Ryhmässä opiskelun lisäksi opinnot sisältävät itsenäistä visuaalista ja kirjallista työskentelyä. Opiskelunsa aikana opiskelija valitsee opintoja täydentäviä teemakursseja kansalaisopiston kursseilta (ei sisälly lukukausimaksuun).  

Aikuisten opetuksessa noudatetaan kuvataiteen yleisen oppimäärän tavoitteita ja keskeisiä sisältöjä. Opetus pohjautuu Opetushallituksen linjaamiin opetussuunnitelman perusteisiin, 300 tuntia yhteisiä opintoja ja 200 tuntia teemaopintoja. Opiskelu on tavoitteellista ja opinnoista saa todistuksen. 

Aikuisten opetuksessa huomioidaan oppijan yksilöllinen osaamis- ja kokemuspohja. Opetuksessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia taiteellista ajattelua syventäviä työskentelytapoja kuten kuvien tulkintaa, yhteistyöprojekteja, luentoja, keskusteluja ja näyttelykäyntejä.Ilm. www.nurmijarvenopisto.fi tai p. 040 936 1994.


Materiaalit hankitaan itse. Opettaja antaa listan materiaaleista ja voidaan tehdä myös yhteistilaus.

Opettaja: Menna Juha, Ryönänkoski Johanna , Pohjonen Laura

Opetuspaikka: Aitohelmi Kuvataideluokka, Klaukkalantie 72, 01800 Klaukkala

Päivä ja kello: La: 10.00 - 13.00

Kevätlukukausi: 11.1.2020 - 27.5.2020

Kurssimaksu: 160,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta