Mäntsälän kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

831145 TANSSILAUANTAI - Lyyrinen arabitanssi

Kansalaisopiston syksyn Tanssilauantait aloittaa Lyyrinen arabitanssi. 

Tanssi merkitsee arabeille iloa, hyvinvointia ja kommunikaatiota. Se on halukkuutta jakaa ja juhlia, olla yhdessä läsnä tässä hetkessä. Lyyrisen arabialaisen tanssin intensiivikurssi sopii kaiken tasoisille tanssijoille, myös vasta-alkajille. Fyysiset ja energeettiset tanssiharjoitukset on suunniteltu pidentämään ja vahvistamaan kehoa ja kehon keskustaa. Pilatesta, joogaa tai muita itämaisia lajeja harrastaneet löytävät tanssista tuttuja kehonhallintaan liittyviä elementtejä. Tanssin tekniikassa hyödynnetään kehotietoisuutta ja emootion tunnistamista itsessä ja toisessa ilmaisevan tiedostamisen välineinä. Arabimentaliteetilla tanssia lähestytään improvisaation kautta. Fyysinen tekniikka on juurevaa jalkatyöskentelystä resonoivaa leikittelyä: sitkeyden, rentouden ja terävyyden merkityksen yhdistymistä reaktioon. Arabitanssissa on myös persoonallisuus ja henkilökohtaisuus kuuluvat tekniikan käsitteeseen.

Kirsi Keskihannu aloitti itämaisen tanssin opettamisen vuonna 1999. Kirsin tutkimukset tanssin parissa johtivat hänet Lyyriseen arabialaiseen tanssiin, jonka perustana on kokonaisvaltainen, luonnollinen, holistinen kehonkäyttötekniikka. Tämä tekniikka auttaa korostamaan ilmaisua ja antaa tanssin emotionaaliselle puolelle enemmän painoarvoa.

Kurssille kannattaa varata mukavat vaatteet, huivi lantiolle, juotavaa ja vaikkapa kevyttä purtavaa. Pidämme pienen tauon session puolivälin tienoilla. Taukoa ja alkuveryttelyn ensihetkiä varten lämpimät vaatteet ja sukat voivat tulla tarpeeseen. Tanssikenkiä ei käytetä, mutta esimerkiksi liukuestesukat sopivat.

Opettaja: Keskihannu Kirsi

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 40, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Mäntsälän seurojentalo, Huvitie 3, 04600 Mäntsälä

Päivä ja kello: La: 13.00 - 16.00

Syyslukukausi: 7.9.2019 - 7.9.2019

Kurssimaksu: 25,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 3.6.2019 9:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit