LAPUAN KANSALAISOPISTO

Kielet Haku
På svenska In English

320303 Suomalainen eroseminaari®

Kurssi ei sisälly opintopassiin
Tämä kurssi on peruttu

Haluatko mukaan Suomalaiseen eroseminaariryhmään®?

Oletko miettinyt eron jälkeisen elämän uudelleenrakentumista? Jauhatko paikallaan eronjälkeisessä jumissa ja katkeruus kaivertaa? Tunnetko syvää vihaa ja pettymystä eikä eronjälkeinen ahdistuneisuus laannu millään? Vai oletko kenties ajautunut satunnaisten suhteiden syövereihin vain näyttääksesi pärjäämisesi tai kostaaksesi entiselle kumppanillesi? Kaikki nämä kohdat voivat kuulua omaan erokäyttäytymiseesi, mutta jossain vaiheessa niistäkin on päästävä yli.

Vaikka et ollut ajatellut suhteesi päättyvän, on niin kuitenkin käynyt, mutta se ei ole maailmanloppu. Jokainen on jossain elämänsä vaiheessa joutunut luopumaan jostain elämässään ja toiset selviytyvät paremmin kuin toiset. Mikäli sinun eroprosessisi on vaikeuttanut elämääsi voi olla aika hakea apua eroseminaarista. Vaikka ero on saattanut tulla puskista, on siitä ylitsepääseminen mahdollista. Eron jälkeisessä tunnekäsittelyssä saa mennä aikaa ja muutenkin monet asiat ja tapahtumat saavat selityksensä vasta ajan kanssa, kun prosessi on jo edennyt hieman ja etäisyyttä eroon on saatu aikaan.

Jokainen ero on omanlaisensa, eikä niitä voida vertailla keskenään pituuden tai muidenkaan asioiden puitteissa. Joillekin syvä kohtaaminen voi olla yhtä voimakas, kuin ero vuosikymmenten jälkeen. Kun puhutaan tunnekokemuksesta on jokainen itse oman tunnekokemuksensa asiantuntija ja hän itse tietää miten lujasti häntä sattuu.

Ero on kuitenkin mahdollisuus uuteen eheään elämään. Se on myös mahdollisuus tutkia omaa sisintä ja oman elämän palasten uudelleensovittamista eheäksi kokonaiseksi ihmiseksi, joka tuntee omat tarpeensa, nautintonsa ja uskaltaa avoimesti sanoa ne ääneen. Eroseminaarissa pala palalta opit itsestäsi enemmän ja annat mahdollisuuden itsellesi eheytyä juuri sellaiseksi ihmiseksi, joka haluat olla.

Ryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteiden rakenteet, käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle eheämmälle elämälle. Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Iltojen aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

Kurssi ei sisälly opintopassiin.
Jokaisessa eroryhmässä edetään Suomalaisen eroseminaari ®:n ohjelman mukaan.

 Iltojen teemat (11 tapaamista, 3 h kerrallaan = 4 oppituntia ), rakenne ja järjestys sisältöineen noudattaa sovittua opetuksellista mallia, eikä se muutu ohjaajan taholta. 

11. ilta käsittelee lasten asemaa erossa sekä eron jälkeistä vanhemmuutta. Myös lapsettomuus on tuona iltana huomioitu.

Tapaamiskertojen aihealueet: 

Tee erosta oppimiskokemus 

Miksi erosimme 

Vapaudu eron vihasta

Surun pitkä tie 

Olet tärkeä ja ainutlaatuinen 

Kuka elämääsi ohjaa? 

Avoimuus ja toimiva parisuhde 

Yksinäisyys ja suhteet 

Rakkaus ja uusi elämä 

Seksi ja seksuaalisuus 

Kuinka auttaa lapsia eron jälkeen 

Oppikirjoina käytetään aiemmin mainittua Bruce Fisherin kirjaa tai Marianna Stolbowin kirjaa Erosta eteenpäin – oppikirja on välttämätön kurssikirja ja sen hankkiminen on hyvä tehdä ennen seminaarin alkua kirjastosta, kirjakaupasta tai osoitteesta http://www.suomalaineneroseminaari.fiOpettaja: Haanpää Maria

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 14, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Toimipaikka avoin
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: To: 17.00 - 20.00

Syyslukukausi: 22.9.2022 - 31.12.2022
Kevätlukukausi: 1.1.2023 - 30.3.2023

Kurssimaksu: 100,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 14.8.2022 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit