null

Kuopion kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

101524042S Tutustutaan mehiläistarhaukseen ja mehiläistuotteisiin, monimuoto

Mehiläisiä lentämässä pesän ympärillä mehiläistarhassa.

Kurssilla tutustutaan mehiläistarhaukseen pientarhaajan silmin.

Miten mehiläisyhdyskunta toimii, minkälainen on mehiläispesän vuodenkierto. Tutustutaan konkreettisesti, minkälaisia pesäkalustoja on olemassa, miten pesäkalustoa käsitellään, minkälaisia työvälineitä käytetään ja mitä tuotteita sieltä saadaan. Lisäksi kerrotaan, miten ammattilaistarhaajaksi haluava voi kouluttautua ammattiin.

Kurssiin sisältyy yksi vapaaehtoinen retki mehiläistarhalle, jolloin kurssilaisilla on oltava mehiläistarhaajan suojapuku päällä.

Kurssin ohjelma sisältää sekä lähi- että verkko-opetusta seuraavasti:

  1. Verkossa, Zoom: Kurssin esittely. Mehiläistarhauksen merkitys. Mehiläistarhaus harrastuksena.  
  2. Lähiopetus, A020 Tekstiili: Mehiläispesän kalustot, kevytpesät      ja luomupesät. Hoitotyökalut ja tarhaajan työasu. Kootaan kevytpesä, rakennetaan oma kehä tarvikkeista. 
  3. Verkossa, Zoom: Mehiläistarhan paikka, mehiläispesän vuodenkierto ja hoitotoimenpiteet. Kaluston säilytys ja kunnossapito.
  4. Verkossa, Zoom: Mehiläisyhdyskunta pesässä, miten yhdyskunnan tilannetta tutkitaan, miten työkaluja käytetään. Lisäksi tarhauksesta kuvattuja omia videoitani. 
  5. Verkossa, Zoom: Mehiläiskuningatar. Mehiläisten parveilu. Mehiläispesien lisääminen. Mehiläistaudit. (hoituu zoomissakin)  
  6. Verkossa, Zoom tai A020 Tekstiili: Mehiläistuotteet, markkinointi ja myynti. Mehiläispalvelut. Paikallaolijat pääsevät hypistelemään ja maistelemaan tuotteita, sekä      tutustumaan käsin veivattavaan linkoon.
  7. Tarhakäynti huhti-toukokuun vaihteessa Kinahmilla. Pesät ovat heräämässä eloon talven jälkeen. Aikataulusta sovitaan säiden mukaan. Tarhakäynnillä on oltava oma suoja-asu. 


Tarhaustoimenpiteitä on selostettu Minustako mehiläistarhaaja -oppaassa, jonka voit ladata tästä. Lisäksi kurssin osanottajat saavat esitteitä eri aiheista. Kurssin aineistoa on saatavilla myös kansalaisopiston Peda.net  -sivuilta ja tunnukset aineistoon saa ensimmäisellä kurssikerralla.

Vinkkejä etäopiskeluun Kuopion kansalaisopistolla: Tästä linkistä saat ohjeita ja lisätietoa etäopiskeluun ja Zoom-tapaamisiin liittymiseen.

Opintoneuvonta ja suunnittelu: Ari-Pekka Väisänen puh. 044 718 4719, ari-pekka.vaisanen@kuopio.fi.Opettaja: Päivi Vestala

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kurssilla useita kokoontumispaikkoja, ks. ohjelma

Päivä ja kello: Ma: 17.30 - 20.00

Kevätlukukausi: 21.3.2022 - 9.5.2022 (21 oppituntia)

Kurssimaksu: 45,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 25.5.2021 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu