Kuopion kansalaisopisto

Kielet Haku
In English

403024017S Hygieniapassi

Ilmoittautuminen asiakaspalveluun
Tämä kurssi on päättynyt
Hygieniaosaamistesti, jonka läpäisseet saavat virallisen hygieniapassin. Kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan. Ei alennuksia. Mallitesti www.hygos.fi ja itseopiskelumateriaali www.lupakokata.fi Lisätietoa kurssista

Opintoneuvonta ja suunnittelu: Sari Summanen puh. 044 7482 350, sari.summanen@kuopio.fi

Oletko löytänyt jo aineiston, josta voit opiskella testissä tarvittavat asiat?

Esim. Ruokatieto ry:n Lupa kokata opiskelumateriaali ja linkki itse tulostettavaan aineistoon Lupa_kokata_ruokatietos_printattava_oppilasmateriaali.pdf

Lisätietoa sivulla https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi ja mallitesti (joka kannattaa tehdä ennen torstain testiä) sekä ko. mallitestin vastaukset (hyvää kertausta)

Muut ohjeet testiin https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/osaamistesti/  

Muista ottaa mukaan myös kuvallinen henkilökortti tmv. lisätietoa tästä https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/usein-kysyttya/henkilollisyyden-todistaminen-osaamistestissa/

Testiväittämät

Osaamistesti koostuu 40:stä oikein/väärin väittämästä. Väittämät koskevat eri elintarvikehygienian osa-alueita. Väittämät on rakennettu siten, että testi edellyttää jokaisen väittämän huolellista lukemista ja vastauksen miettimistä elintarvikehygieeniseltä kannalta elintarvikehuoneistossa tapahtuvassa toiminnassa.

Jokaiseen väittämään ei löydy oikeaa vastausta lainsäädännöstä tai tietystä määräyksestä, vaan vastaukset voivat perustua myös esim. hyviin hygieenisiin käytäntöihin. Näin ollen osassa väittämiä ei ole absoluuttista totuutta olemassa, mutta toinen vastaus on selkeästi elintarvikehygieeniseltä kannalta parempi vaihtoehto kuin toinen. Tätä osaamista ja ymmärrystä testissä haetaan, sitä tarvitaan myös käytännön työskentelyssä.

Testin suorittaminen

  • Testiin osallistuja merkitsee rastin "oikein" tai "väärin" ruutuun sen mukaan onko hän samaa vai eri mieltä väittämän kanssa.

  • Vastausmerkinnät tehdään Eviran testilomakkeelle muun värisellä kuin mustalla kuulakärkikynällä tai muulla vastaavalla välineellä, jolla varmistetaan, ettei tuloksia voi muuttaa jälkikäteen ja että alkuperäinen testilomake arkistoidaan määräysten mukaan.

  • Läpäistäkseen testin pisteitä on saatava vähintään 34/40. Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen, virheellisistä vastauksista ei saa miinuspisteitä, joten vielä kuudella virheellisellä vastauksella läpäisee testin. Tyhjäksi jätetty vastausruutu tai epäselvästi tehty vastausmerkintä (josta osaamistestaaja ei saa selvää kumpaa vaihtoehtoa vastaaja tarkoittaa) tulkitaan virheelliseksi vastaukseksi.

    Kuopion kansalaisopiston Ilmoittautumis- ja perumisehdot. 

     


Opettaja: Anu Korhonen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Nilsiä, virastotalo, kokoushuone 1, Nilsiäntie 78, 73300 Nilsiä

Päivä ja kello: To: 17.30-19.00

Syyslukukausi: 23.11.2017 - 23.11.2017 (2 oppituntia)

Kurssimaksu: 30,50 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit