Kuopion kansalaisopisto

Kielet Haku
In English

051070059K Suolistosyövän leikkaus- ja lääkehoito

Teema: Suolistosyöpä. Suolistosyöpä on Suomen kolmanneksi yleisin syöpä. Luennolla käsitellään suolistosyövän oireita, diagnostiikkaa ja hoitoa. Luento avaa myös suolistosyövän syntysyitä ja ehkäisyedellytyksiä. Luennon tarkemmat tiedot kohdassa "lisätietoa kurssista". Luento toteutetaan Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen ja Colores - Suomen Suolistosyöpäyhdistys kanssa yhteistyönä. Samanaikainen etäluento ja videotallenne. Lisätietoa kurssista

Paksu- ja peräsuolen syöpiä kutsutaan yhdessä suolistosyöväksi. Suolistosyöpä on kolmanneksi yleisin syöpä Suomessa. Vuosittain jo yli 3 000 suomalaista sairastuu suolistosyöpään. Paksu- ja peräsuolisyöpä on yleistynyt Suomessa viimeisten viidenkymmenen vuoden kuluessa ja potilaiden määrän uskotaan yhä lisääntyvän, lähinnä väestön ikääntymisen johdosta, mutta sitä tavataan myös yhä nuorempien joukosta.

Suolistosyövän hoitotulokset ovat sitä paremmat, mitä varhaisemmassa vaiheessa tauti todetaan. Luennolla kuullaan kattavasti suolistosyöpien leikkaus ja lääkehoidosta, joiden ansiosta yli 60 % sairastuneista paranee. Luennolla avataan myös levinneen suolistosyövän hoitomahdollisuuksia. 

Paksu- ja peräsuolen syövän syytekijöitä ei vielä pystytä erittelemään tarkasti. On kuitenkin arvioitu, että yli puolet suolistosyövistä olisi ehkäistävissä muuttamalla ravintotottumuksia, liikkumalla ja välttämällä ylipainoa. Henkilöt, jotka sairastavat pitkäaikaisia suoliston tulehdussairauksia ovat keskimääräistä suuremmassa vaarassa sairastua paksu- ja peräsuolen syöpiin. Alttius sairastua voi myös periytyä.

Kuopion kansalaisopistoalueen ulkopuolelle välittämistä luennoista perimme pienen korvauksen.Luentoja toteutetaan yhteistyössä eri tahojen kanssa kuten Savon Sydänpiiri, Kuopion Seudun hengitysyhdistys ry., Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry., Kuopion kaupunki perusturva ja terveydenhuolto ja hyvinvointipalvelut sekä monien muiden tahojen kanssa. Luennon yhteistyökumppani ilmoitetaan kunkin luennon tiedoissa.

Opintoneuvonta ja suunnittelu: Sari Summanen puh. 044 7482 350, sari.summanen@kuopio.fi

Lisätietoa luennoista: http://kansalaisopisto.kuopio.fi/opetustarjonta/luennot-tapahtumat-ja-matkat/


Ilmoittautuminen alkaa: 28.5.2018 0:00:00

Opettaja: Tuomo Rantanen professori ja Annamarja Lamminmäki syöpätautien erikoislääkäri

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 60, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Puistokartano, B059 Opistosali, Puistokatu 20, 70110 KUOPIO

Päivä ja kello: Ti: 18.30-20.00

Kevätlukukausi: 12.3.2019 - 12.3.2019 (2 oppituntia)

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit