null

Kemin kaupunki / Kivalo-opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-23 kursseille alkaa 15.8.2022 klo 9. Ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa kurssimaksun maksamiseen.

Palvelunumero 040 748 3672 (ei tekstiviestejä). Ilmoittautumiset joko sähköisesti, puhelimella tai toimistolla käymällä. Muissa asioissa sähköpostia voi laittaa osoitteisiin: kivalo-opisto@kemi.fi, kivalo-opisto@keminmaa.fi, kivalo-opisto@simo.fi ja kivalo-opisto@tervola.fi.

OPINNOT
Opintojen alkaminen edellyttää riittävää määrää osallistujia. Ilmoittautua voi pitkin lukuvuotta, vaikka viimeinen ilmoittautumispäivä on merkitty kurssikohtaisesti. Kurssille pääsee, mikäli tilaa on. Kurssin jo alettua voi osallistumismahdollisuutta tiedustella toimistosta soittamalla tai s-postilla.
Saat sähköpostiisi muistutuksen kurssin alkamisesta neljä (4) päivää ennen kurssin alkamista, mikäli sinulla on sähköpostiosoite.
Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista opetustilojen peruuntumisista. Ilmoitamme opetuskerran peruuntumisesta mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille tekstiviestillä/s-postilla. Sen vuoksi anna ilmoittautumisen yhteydessä puhelinnumerosi/s-postiosoite.
Mikäli kurssille ei ole riittävästi osallistujia eikä se näin ollen lähde liikkeelle, ilmoitetaan osallistujille ja jo maksetut kurssimaksut palautetaan.
Viikoittainen opintokerta voi peruuntua kerran lukuvuoden aikana opettajan sairastumisen tai muun force majeure -syyn vuoksi, eikä sitä tällöin korvata opiskelijalle.

OPISKELUPAIKAN PERUMINEN
Opiskelupaikan peruminen on ilmoitettava aina opiston toimistoon viimeistään 5 arkipäivää ennen kurssin alkua, muutoin laskutamme kurssin. Yksinlaulun ja soittimien yksilöopetuksessa opiskelijan tulee ilmoittaa poissaolosta opettajalle. Kolmen peräkkäisen kerran ilmoittamaton poissaolo voi johtaa paikanmenetykseen kurssilta, mikäli kurssilla on jonoa. Perumattomasta opiskelupaikasta laskutetaan täysi kurssimaksu. Kurssilta poissaolo ei alenna kurssimaksua. Kurssimaksua ei palauteta, jos ryhmä lakkautetaan kesken lukuvuoden osallistujien vähyyden vuoksi. Kurssin lakkautuksia tästä syystä tapahtuu harvoin.

KURSSIMAKSUN MAKSAMINEN
Kurssin kohdalla ilmoitettu kurssimaksu koskee koko lukuvuotta/koko kurssia. Ilmoittautuminen on aina sitova ja velvoittaa kurssimaksun maksamiseen. Verkkoilmoittautumisen yhteydessä voi valita erilaisia maksutapoja. Myös verkkomaksaminen on mahdollista. Palautamme verkkomaksun, mikäli kurssi ei käynnisty.
Kurssimaksun voit maksaa heti PayTrail Api -verkkomaksuna tai työnantajan edulla ePassi ja Smartum. Lyhytkursseille suosittelemme pelkkää ilmoittautumista. Niiden maksu suoritetaan vasta, kun kurssin alkaminen on varmistunut.
Saatuasi laskun, voit maksaa halutessasi sen myös käteisellä Kemin kaupungin kassaan kaupungintalolle (1. krs). Maksu tapahtuu Kemin kaupungintalolla asiakaspalvelupisteessä, 1. krs, aukioloaikana.
Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Kemin kaupungilla maksuhuomautukset ja perinnän hoitaa Suomen kuntaperintä Oy.

TYÖNANTAJAETUUDET
Omaehtoinen liikunta- ja kulttuuritoimintaetu on tarkoitettu vain työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi edun käyttämiseen oikeuttavien lippujen, seteleiden tai muiden maksujärjestelyjen on oltava henkilökohtaisia (TVL 69 § 5 momentti). Tämän mukaisesti henkilökohtaisella edulla ei voi maksaa esim. lapsen kurssimaksua. Taidekurssit, jotka johtavat tutkintoon tai joita voidaan käyttää tutkinnon osana, eivät kuulu verovapaan omaehtoisen kulttuuritoiminnan piiriin. Myöskään kielikoulutus ei kuulu verovapaan omaehtoisen kulttuuritoiminnan piiriin.
Työnantajan eduista meille käyvät Smartum Pay -, ePassi -, Edenred- ja EazyBreak -edut.
Jos olet jo saanut kurssista laskun ja haluat edelleen maksaa laskun työnantajaeduilla, perimme 5 €:n lisämaksun.
Opiston kotisivuilla on ohjeita maksamiseen. Opisto saa ilmoituksen sähköpostiin heti, kun jollakin yllä mainituista eduista maksetaan kurssimaksu.
Työnantajaetuuksia voi palauttaa rajallisesti, joten niillä kannattaa maksaa vasta, kun kurssin alkaminen on varmistunut. Työnantajaetuuksia ei palauteta tai niiden palautuksessa on palvelun asettama aikaraja. Olethan ongelmatilanteessa yhteydessä Kivalo-opiston asiakaspalveluun.

ALENNUKSET
Alennukset ja edut eivät koske erikois- ja lyhytkursseja, yksilöopetusta eikä taiteen perusopetusta. Poikkeus: työttömän seteli ja OPH-alennus käy yksilöopetukseen. Jos olet oikeutettu johonkin alla mainituista alennuksista, ilmoittaudu kurssille netin kautta ja käy sen jälkeen toimistolla esittämässä alennukseen oikeuttava tosite. Alennukseen oikeuttavaa etuutta voi käyttää vain yhtä kerrallaan.
LAPSET JA OPISKELIJAT
Alle 16-vuotiaille tarkoitetuilla kursseilla on valmiiksi huomioitu 50 %:n alennus kurssimaksussa.
Opiskelijat saavat 10 €:n alennuksen kurssimaksusta esittämällä voimassa olevan opiskelijatodis-tuksen tai – kortin. Minimikurssimaksu on 24 €.
OPETUSHALLITUKSEN OPINTOSETELIAVUSTUS (OPH-raha)
Opetushallitus on myöntänyt Kivalo-opistolle opintoseteliavustusta jaettavaksi mm. eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille sekä oppimisvaikeuksia kokeville lukuvuonna 2022 - 2023. Alennusta myönnetään sitä 18.9.2022 mennessä hakeneille. Ilmoittautuminen netissä avautuu 15.8.2022 klo 9.00. Alennusta myönnetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Alennusta saa yhteen kurssiin. Alenuksen suuruus eläkeläisille, maahanmuuttajille ja oppimisvaikeuksista kärsiville määräytyy kulloisenkin määrärahan suuruuden perusteella.
TYÖTTÖMÄT
Työttömällä on oikeus 50 € alennukseen/henkilö/lukuvuosi. Etuuden saa esittämällä TE-toimiston sivustolta tulostetun Oman työnhaun –tulosteen tai voit näyttää sen älypuhelimen näytöltä.
KAIKUKORTTI (vain Kemi) oikeuttaa kortin haltijan yhteen vapavalintaiseen kurssiin. Paikkoja opistoon on varattu 12 kpl. Samalla kurssilla voi pääsääntöisesti olla vain yksi Kaikupaikkalainen. Kaiku-kortilla ei pääse Taiteen perusopetuksen (TPO) kursseille, musiikin yksilöopetukseen eikä erikoishintaisille kursseille. Kaikukortti on esitettävä opiston toimistossa ilmoittautumisen yhteydessä.

VERKKOKURSSIT/LUENNOT/HYBRIDI
Osallistumiseen tarvitset nettiyhteyden ja tietokoneen/tabletin/älypuhelimen. Sinun tulee pystyä tarvittaessa käyttämään laitteen mikrofonia ja kameraa. Huolehdithan, että laitteen äänentoisto toimii. Luennoilla usein voi riittää pelkkä kuuleminen.
Verkko-opetuksen alusta on Google Meet ja kurssille liitytään sinulle lähetetyn nettilinkin avulla. Ilmoita sähköpostiosoitteesi kurssille osallistuaksesi. Ohjeet verkko-opetukseen ja linkin liittymiseen saat viimeistään 2 päivää ennen opetuksen alkua.
Osallistuaksesi oppitunnille, et välttämättä tarvitse Google-tunnuksia (gmail). Google-tunnusten käyttö on kuitenkin suotavaa erityisesti silloin, jos osallistut älylaitteelta. Tällöin asenna hyvissä ajoin ennen kurssin alkua maksuton Google Meet -sovellus omasta sovelluskaupastasi. Kirjaudu sovellukseen Google-tunnuksillasi (gmail-tili). Liity tunnille eli kokoukseen saamallasi linkillä.
Mikäli laite kysyy lupaa mikrofonin/äänen/ kameran/kuvan/videon käyttöön, sinun pitää sallia tämä, sillä muutoin sovellus ei toimi oikein etkä pysty käyttämään mikrofoniasi. Huomaa vielä, että hyväksyttyäsi nämä ja liittyessäsi oppitunnille, voit sulkea kameran ja mikrofonin ennen lopullista liittymistä kokoukseen. Voit myös pyytää opettajaa sulkemaan mikrofonisi. Opettaja ei kuitenkaan pysty avaamaan mikrofoniasi tai kameraasi.
Hybridikurssi tarkoittaa, että voit osallistua kurssille paikan päällä luokassa tai verkon välityksellä.

Tervetuloa opiskelemaan!