null

KAJAANIN KAUPUNKI, Kaukametsän opisto

Kielet Haku
På svenska In English

120008 Suomen tarina on ihme - etäluento

Kestävä Kainuu KO 50v
Tämä kurssi on päättynyt

Suomen tarina on ihme. Nousimme äärimmäisestä köyhyydestä vauraaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi häikäisevän nopeasti.
 
Elämme nyt yltäkylläisyyden keskellä. Kovin harvoilla ihmisillä maapallollamme on asiat niin hyvin kuin meillä. Kuluttajabarometrin mukaan suomalaisilla kotitalouksilla oli huhtikuussa 2021 rahaa käytettävissään enemmän kuin koskaan aikaisemmin mittaushistorian aikana.
 
Toimimme kuitenkin edelleen kuin ongelmanamme olisi äärimmäinen köyhyys. Sokeuttamme osoittaa se, että emme määrittele minkä verran meille riittää. Olemme tottuneet siihen, että sopivasti on vähän enemmän kuin se, mitä meillä nyt on.

Yltäkylläisyyden ajan suomalaisella on loistavat näytelmän kulissit, mutta ongelmana on elämän juoni. Sen kirjoittaminen on kesken. Seurauksena on sisäistä tyhjyyttä ja elämän merkityksettömyyttä.
Sosiaalisen vaurauden ja aineettomien mahdollisuuksien lisääminen on aineetonta pääomaa. Myös taiteen rooli hyvinvointikäsityksen avartamisessa on keskeinen. Se saa mielen ylevöitymään ja materiaaliset halut kultivoitumaan.
Tällaisella vaurastumisella ei ole lainkaan rajoja toisin kuin materiaalisella kasvulla väistämättä on yhden planeetan olosuhteissa. Vetävän juonen kirjoittaminen elämälle on sivistyskysymys.

Suomen tarina on ihme - luento on vapaan sivistystyön oppilaitoksen Kaukametsän opiston juhlavuoden pääluento. Etäluennolle voi osallistua Kaukametsän Kouta-salissa tai kotoa.  

Kaukametsän opisto on yhteistyökumppanina JCI Kajaanin (Suomen Nuorkauppakamarit ry) kanssa Kestävä Kainuu -projektissa. Kestävä Kainuu -projektissa toteutetaan myös oppilaitosyhteistyönä lapsille ja nuorille kyselyjä sekä tehtäviä, jotka tuovat konkreettisesti kasvatuksen ja sivistyksen näkökulman osaksi projektia. 

Microsoft Teams -kokous 

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella 

Liity kokoukseen napsauttamalla tästäOpettaja: Arto O Salonen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 70, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Musiikkiopisto, Kouta-sali, Koskikatu 2, Koskikatu 2, 87200 Kajaani

Päivä ja kello: To: 18.00 - 19.30

Syyslukukausi: 23.9.2021 - 23.9.2021 (2 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2021 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 22.9.2021 16.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit