Jyväskylän kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Jyväskylän kansalaisopisto

 

Tervetuloa Jyväskylän kansalaisopistoon! 

Kevään 2022 uudet kurssit ovat nähtävissä kansalaisopiston opinto-ohjelmassa verkossa 23.11.2021 alkaen.

Kevään 2022 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa 8.12.2021 klo 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain verkossa olevaan opinto-ohjelmaan.

Kevään esite ilmestyy joulukuun alussa. Kurssiesitettä ei enää jaeta kotitalouksiin, vaan sen voi noutaa itselleen jakelupisteistä. Esite on myös luettavissa verkossa ilmestymisensä jälkeen. 

Tutustu saavutettavuusselosteeseemme tästä.24.6.2021

Lasten ja nuorten taiteen perusopetusLukuvuosi 2021 - 2022
KUVATAIDEKOULU, MUSIIKKIKOULU, SANATAIDEKOULU, TEATTERITAIDE
Osaan opetuksesta voi ilmoittautua koko kesä ajan ja kaikkiin vapaisiin oppilaspaikkoihin 2.8. alkaen. ILMOITTAUDU TÄSTÄ 


Aikuisten yleissivistävä opetus

Lukuvuosi 2021 - 2022

Kevään 2022 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa 8.12.2021 klo 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain verkossa olevaan opinto-ohjelmaan.

Kevään paperiesitteen voit noutaa joulukuun alussa jakelupisteistä, mm. kansalaisopiston neuvonnasta tai Jyväskylän kaupungin, Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kuntien kirjastoista.
Esitettä ei jaeta kotitalouksiin.

Ilmoittautumisvaihtoehdot
1) internetissä www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/
2) puhelimitse p. 014 266 0107
3) opiston neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41) 


Kevään 2022 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa 8.12.2021 klo 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain verkossa olevaan opinto-ohjelmaan.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE 

1. Tutustu kurssitarjontaan valitsemalla vihreässä palkissa näkyvä Kurssit. Paperiesitettä saa mm. opistolta ja kirjastoista. Lista jakelupisteistä.

2. Voit hakea kurssia nimellä, numerolla tai opettajan sukunimellä suurennuslasin alta / Hae kursseja -kentästä. 

3. Tutustu kurssiin tarkemmin painamalla Lisätietoa. Kun ilmoittaudut kurssille, paina Ilmoittaudu. 

4. Siirry kohtaan Ostoskori, jossa näet valitsemasi kurssin. Voit kerätä useita kursseja ja maksaa ne kaikki samalla kertaa. Täytä kaikki tietosi lomakkeelle huolellisesti. 

5. Tee ilmoittautuminen aina opiskelijan nimellä. Jos ilmoitat esimerkiksi lapsesi tai puolisosi, tee ilmoittautuminen hänen henkilötiedoillaan.
Huoltajan yhteystiedot ja henkilötunnus vaaditaan alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa. Huoltaja on vastuussa kurssimaksun maksamisesta ja peruutusehtojen noudattamisesta.

6. Valitse Lähetä ilmoittautuminen. Saat onnistuneesta netti-ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen.  

7. Lisäohjeita ilmoittautumisesta saat valitsemalla Ohjeet. 

8. Voit ilmoittautua myös kansalaisopiston toimistossa aukioloaikoina (os. Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä) tai soittaa p. 014 266 0107. 

HUOM.
 

- Älä pidä ilmoittautumissivua auki ennen ilmoittautumista pitkään, sillä istunto kestää 20 minuuttia kerrallaan ja kirjautuu sen jälkeen ohjelmasta ulos. Älä myöskään pidä useita välilehtiä selaimessa auki, se hidastaa ilmoittautumista ja voi aiheuttaa virhetilanteita kurssien osalta.

- Jos ilmoittaudut kevätlukukaudella syyslukukaudella alkaneelle kurssille, ilmoittaudu opiston neuvontaan, koska kurssimaksu on pienempi, jos aloitat vasta kevätlukukaudella.

- Muutokset opinto-ohjelmassa ovat mahdollisia. Ilmoittautuminen on sitova. Varaa kurssipaikka vain, jos olet varma tulostasi. Tarkista ilmoittautumisen perumiskäytänteet.

- Kurssin ollessa täynnä, saat varapaikan. Varapaikan saadessasi, kurssia ei siinä vaiheessa tarvitse vielä maksaa.
Kurssipaikan vapauduttua opiston neuvonnasta otetaan yhteyttä. Muuta ilmoitusta ei tule.

- Ota muistiin ilmoittautumisnumero, jota käyttämällä voit myöhemmin tarkastaa, mille kursseille olet ilmoittautunut.


Työ- ja loma-ajat kansalaisopistossa 


Syyslukukausi 2021 alkaa maanantaina 6.9. 
Kevätlukukausi 2022 alkaa perjantaina 7.1.

Loma-aikoina ei ole opetusta: 

18.–24.10. syysloma, viikko 42   
23.12.2021–6.1.2022 joululoma 
28.2.–6.3. talviloma, viikko 9  
15.–18.4. pääsiäisloma  
26.5. helatorstai  


Juhlapyhien aattoina opetusta on klo 16.00 saakka.  

 

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa noudatetaan omia työ- ja loma-aikoja


29.11.–2.12. Jouluinen tapahtumaviikko, viikko 48 

Tule tunnelmoimaan talvea ja virittäytymään jouluun! Joulujuhlan sijaan syksyn kurssien satoa nähdään tällä kertaa esityksissä, kun Jyväskylän kansalaisopiston oppilaat vauvasta vaariin ilahduttavat pääkirjaston ja kansalaisopiston kävijöitä pitkin viikkoa.  

 
Opiston neuvonta p. 014 266 0107

Aukioloajat

avoinna lukukausien aikana ma-to klo 12.00-17.00, pe suljettu
lukukausien ulkopuolella ma-to klo 12.00-15.00, pe suljettu
yleisinä loma-aikoina suljettu (syysloma, talviloma, heinäkuu)

Tiina Herttala, opistosihteeri p. 014 266 0107
Kari Pakarinen, vahtimestari p. 050 311 8134 (tilavaraukset klo 14-17)


OPETUS POIKKEUSTILANTEISSA KUTEN KORONAVIRUKSEEN LIITTYVIEN RAJOITUSTEN AIKANA 

Kansalaisopiston lukuvuosi 2021-2022 käynnistyy lähiopetuksena. Kurssivalikoimasta löytyy lähiopetuksena opetettavien kurssien lisäksi etänä pidettäviä verkkokursseja sekä hybridikursseja, joissa osallistuja voi päättää, osallistuuko opetukseen paikan päällä vai etänä. 

Noudatamme kaupungin suosituksia ja rajoituksia. Jos kursseja täytyy siirtää etäopetukseen, ilmoitamme siitä opiskelijoille ryhmätekstiviestinä. 

Lisätietoa kurssien järjestämisestä lähi- ja etäopetuksena löytyy verkosta kurssien pitkistä kuvauksista: https://opistopalvelut.fi/jyvaskyla/. 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

OPINTOMAKSUT  

Opiston neuvonta ei vastaanota käteismaksuja.   

Kurssimaksu mainitaan jokaisen kurssin kohdalla ja se kattaa opetuksen. Joillakin kursseilla peritään tentti-, tutkinto-, todistus- tai vastaava maksu, joka ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla erikseen. Lisäksi monilla kursseilla opiskelijalle tulee kuluja materiaaleista, työvälineistä, oppikirjasta ja monisteista. Opiskelijat vastaavat hankinnoista itse, ellei toisin sovita.   

Kurssitodistukset pyydetään opiston neuvonnasta. Todistusmaksu, joka laskutetaan, on lukuvuoden 2021–2022 kursseilta 15 € ja aiempien vuosien kursseilta 25 €. Todistus ja lasku postitetaan kotiin.  

Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä saat kurssimaksun maksamista varten maksulinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos ilmoittaudut puhelimella, huolehdithan, että saat samalla maksutiedot. Kurssimaksu on perintäkelpoinen ilman oikeuden päätöstä. Maksamattomista kurssimaksuista seuraa maksumuistutus (5 €), jonka jälkeen lasku siirtyy perintään. Muistutus avoinna olevasta kurssimaksusta lähetetään asiakkaan s-postiin, jossa maksulinkki kurssimaksun maksamiseen. Huomautus tulee osoitteesta no-reply@opistopalvelut.fi. Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskeluoikeuden menetyksen.   

Taiteen perusopetuksen lukukausimaksut (arkkitehtuuri, kuvataide, musiikki, sanataide ja teatteritaide) laskutetaan syksyllä ja keväällä.   

 

Työsuhde-edulla maksaminen   

Seuraavilla maksuvälineillä voi maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksuja. 

Smartum liikunta, liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum-kortti, SmartumPay   
ePassi, Tyky kulttuuri ja liikunta 
Eazybreak  
Edenred, Ticket M&B -kortti, Ticket Duo -kortti ja virikesetelit   

Työsuhde-eduilla ei voi maksaa ruoka- ja juomakursseja, eikä perheenjäsenten maksuja.      

Maksaessasi työnantajan työsuhde-edulla, varmista kurssin toteutuminen. Kansalaisopisto ei voi palauttaa työsuhde-eduilla maksettuja kurssimaksuja.   

Alennukset  

Alennukset ovat henkilökohtaisia ja edellyttävät pääsääntöisesti alennusoikeuden todistamista ja asioimista opiston neuvonnassa. Alennukset koskevat ainoastaan kurssimaksun osuutta, ei kurssiin sisältyviä materiaaleja, oppikirjoja tms. maksuja.  

Eläkeläis-, seniori- ja joidenkin erikoisryhmien kurssien hintoja on alennettu muihin kursseihin verrattuna. Alennus on huomioitu valmiiksi kurssimaksuissa. 

Sotaveteraaneille kurssit ovat maksuttomia.   


Opintosetelialennus maahanmuuttajille ja työttömille 

Opintoseteleillä tuetaan maahanmuuttajien ja työttömien opiskelua. Opintosetelialennus on 30 euroa kurssimaksusta. Opiskelija voi saada yhden (1) 30 euron alennuksen yhdestä kurssista lukuvuodessa.  Työttömyys tulee erikseen todistaa käymällä opiston neuvonnassa. Työttömyys todistetaan ensisijaisesti Kelan tai työttömyyskassan viimeisimmällä maksutositteella. Työttömyyden voi todistaa myös TE-toimiston sähköisellä oma-asiointi -lomakkeella tai työttömyys-/lomautuspäätöksellä.   

Alennusta ei myönnetä jälkikäteen jo maksettuihin kurssimaksuihin.   

Lisäksi tarjolla on eri kohderyhmille suunnattuja kursseja, joissa on jo huomioitu opintosetelialennus. Kurssien kohderyhminä ovat maahanmuuttajien ja työttömien lisäksi seniorit ja eläkkeellä olevat sekä alhaisen pohjakoulutuksen omaavat ja oppimisvaikeuksia kokevat.   

Opintosetelikursseille ilmoittaudutaan normaalisti ja niitä koskevat normaalit peruutusehdot. Opintosetelialennusta ei myönnetä jälkikäteen.   

Kipinä-etu työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaalle 

Kansalaisopistossa Kipinä-edulla voi osallistua maksutta yleissivistäville kursseille sekä lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen, mikäli kursseille on jäänyt vapaita paikkoja. Vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Lue lisää Kipinä-edusta tai kysy lisätietoja kansalaisopiston neuvonnasta.  


KURSSI-ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN JA PERUUTUSMAKSUT  

Kurssi-ilmoittautumisen peruminen on maksutonta, kun teet sen viimeistään 8 päivää ennen kurssin alkua. Jos peruutat ilmoittautumisesi tämän jälkeen tai jätät kokonaan peruutuksen tekemättä, opisto laskuttaa koko kurssimaksun. 

Peruutuksen voi tehdä puhelimitse, asioimalla opiston neuvonnassa tai internetissä. Peruutusta ei voi tehdä sähköpostilla eikä kurssin opettajalle. Ilmoittautumisen perumiseksi ei lueta kurssimaksun maksamatta jättämistä tai kurssilta pois jäämistä.   

Kurssin alettua opisto ei enää palauta kurssimaksuja, vaikka opiskelija ei osallistuisi ilmoittautumalleen kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kuten sairastumisen, työesteen tai paikkakunnalta muuton vuoksi. Kurssilta poissaolo ei alenna maksua.  

Internetissä voi perua vain sähköisesti tehdyn ilmoittautumisen. Mene osoitteeseen www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla. Valitse ”Omat tiedot”, kirjoita tekstikenttiin puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi tai kurssinumero sekä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumistunnus. Paina ”Tarkista ilmoittautumiset”, paina ”Peruutus”. Järjestelmä ilmoittaa kurssi-ilmoittautumisesi peruuntuneen ja saat vahvistuksen myös sähköpostiisi.   

Opistolla on myös oikeus peruuttaa kurssi, jos alkavan kurssin opiskelijamäärä jää alle minimin. Silloin maksettu kurssimaksu palautetaan tai se hyvitetään jonkin toisen kurssin hinnassa (työsuhde-etua ei voi palauttaa). Opisto tiedottaa opiskelijoille peruutuksista ryhmätekstiviestillä. Pitkillä kursseilla yhden kurssikerran peruuntuminen ei oikeuta kurssimaksun alennukseen eikä kertaa korvata.  

Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilavuorojen peruutuksista, jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.  


Vakuutukset  

Opisto ei vakuuta opiskelijoita.  

 

Viestintä – kurssit ja ajankohtaiset yleisötapahtumat  

Kursseille ilmoittautuneille opiskelijoille ilmoitamme ohjelmamuutoksista ryhmätekstiviestinä. Siksi on tärkeä antaa matkapuhelinnumero ilmoittautumisen yhteydessä.  

Muutokset opetusohjelmassa ovat mahdollisia. Ajan tasalla olevat tiedot kursseista ja opiston yleisöluennoista löytyvät osoitteesta www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla.  

Lisäksi tiedotamme ajankohtaisista asioista, ml. yleisöluennot      

Jyväskylän kansalaisopiston verkkosivuilla 
www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto  
Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla 
www.jyvaskyla.fi  
Jyväskylän kansalaisopiston Facebook-sivulla  
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto   

Yleisöluentomme tiedot ilmoitetaan myös Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenteriin, Keskisuomalaisen Menot-palstalle.  

Kansalaisopiston muita Facebook-sivuja:   

Sanataidekoulu www.facebook.com/jklsanataidekoulu   
Kuvataidekoulu, laaja oppimäärä www.facebook.com/kuvataidekoulu   
Käsityöneuvonta www.facebook.com/kasityoneuvontajyvaskyla Tervetuloa opiskelemaan!


Ajankohtaista

 • 102007

  TUTUSTU HARJOITUSKURSSIN AVULLA OHJELMAAN (2 hlön ilmoittautuminen)

  Opettaja: avoin Opettaja
  Paikka: Opisto, Pääkirjasto-kansalaisopisto, Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
  Syyslukukausi: 2.8.2021 - 31.12.2021
  Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 31.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2021 7.00
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 102008

  TUTUSTU HARJOITUSKURSSIN AVULLA OHJELMAAN (1 hlön ilmoittautuminen)

  Opettaja: avoin Opettaja
  Paikka: Opisto, Pääkirjasto-kansalaisopisto, Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
  Syyslukukausi: 2.8.2021 - 31.12.2021
  Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 31.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2021 7.00
  Paikkoja: 1000
  kurssilla on tilaa
 • 102010

  Ilmoittaudun Jyväskylän kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry:n jäseneksi

  Opettaja: avoin Opettaja
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Syyslukukausi: 1.8.2021 - 31.12.2021
  Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 22.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2021 12.00
  Paikkoja: 500
  kurssilla on tilaa
 • 1106712A Uusi kurssi!

  Sanataidekoulu, 1 - 3 v. Sananmetsästäjät, Pääkirjasto-opistotalo

  Kurssimaksu: 35,00 €
  Opettaja: Mari Hintikka
  Paikka: Opisto, olotila, 2. krs, Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
  Syyslukukausi: 30.8.2021 - 13.12.2021
  Kevätlukukausi: 10.1.2022 - 2.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 8.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 28.2.2022 21.00
  Paikkoja: 8
  kurssilla on tilaa
 • 8301169

  Kuntojumppa, verkkokurssi

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Anne-Marika Turpeinen, BA Dance Performance
  Paikka: Verkkokurssi
  Syyslukukausi: 29.10.2021 - 10.12.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 16.8.2021 16.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 19.10.2021 8.00
  Paikkoja: 60
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 810411921 Kevätlukukauden uusi kurssi

  Helpotusta digistressiin

  Kurssimaksu: 17,00 €
  Opettaja: Aino Klippel, Alexander-tekniikan opettaja mstat
  Paikka: Opisto, musiikki-liikuntasali, 1. kerros, Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
  Kevätlukukausi: 29.1.2022 - 30.1.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2021 16.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 19.1.2022 16.00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 830150611 Kevätlukukauden uusi kurssi

  Perheliikunta aikuinen ja 4-8v. lapsi

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Marianne Kosonen
  Paikka: Luhangan koulu, Tammijärventie 316, 19910 Tammijärvi
  Kevätlukukausi: 10.1.2022 - 21.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2021 16.00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa