Jyväskylän kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

10 Liikunnan ja tanssin kurssit etäopetuksessa. Usein kysytyt kysymykset

Kurssi siirtyy etäopetukseen verkkoon. En halua/osaa osallistua etäopetukseen. Saanko kurssimaksuni takaisin?
Vastaus: Tilanteissa, joissa lähiopetusta ei voida turvallisesti tarjota tai se on rajoitusten vuoksi kiellettyä, osa kursseista voi siirtyä etäopetukseen. Etäopetuksen toteuttaminen riippuu kurssin opettajasta ja tämän etäopetusmahdollisuuksista sekä kurssin soveltuvuudesta etäopetukseen sisältönsä puolesta. Siksi kaikilla liikunnan ja tanssin kursseilla ei järjestetä etäopetusta. Kurssin alettua opisto ei enää palauta kurssimaksuja, vaikka opiskelija ei osallistuisi ilmoittautumalleen kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kuten sairastumisen, työesteen tai paikkakunnalta muuton vuoksi. Kurssilta poissaolo ei alenna maksua.

Miksi kurssin etäopetusta ei voi saada videoina esim. YouTube -kanavalle josta voisin katsoa ne oman aikatauluni mukaan?
Vastaus: Opetushallituksen linjausten mukaisesti kansalaisopistojen tarjoaman vapaan sivistystyön opetuksen tulee olla pääosin vuorovaikutteista. Tämän vuoksi videotallenteiden käyttö opetusmuotona ei täytä opetuksen määritelmää.

Voiko kurssin kokoontumiskerrat järjestää ulkona?
Vastaus: Osa kursseista soveltuu sisältönsä puolesta ulos ja opetusta voidaan järjestää myös ulkona sopivien ulkotilojen ja kokoontumisrajoitusten niin salliessa. Monia kursseja ei voida sisältönsä puolesta tai sopivien ulkotilojen puuttuessa järjestää ulkona.

Kurssi järjestetään ulkona. En halua/voi osallistua. Saanko kurssimaksuni takaisin?
Vastaus: Kurssin alettua opisto ei enää palauta kurssimaksuja, vaikka opiskelija ei osallistuisi ilmoittautumalleen kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kuten sairastumisen, työesteen tai paikkakunnalta muuton vuoksi. Kurssilta poissaolo ei alenna maksua.

Kurssini on keskeytetty. Miksi kurssiani ei järjestetä etäopetuksessa tai ulkona?
Vastaus: Etäopetuksen toteuttaminen riippuu kurssin opettajasta ja tämän etäopetus-mahdollisuuksista sekä kurssin soveltuvuudesta etäopetukseen sisältönsä puolesta. Siksi kaikilla liikunnan ja tanssin kursseilla ei järjestetä etäopetusta. Jos kurssia ei voida toteuttaa, kansalaisopisto hyvittää kurssimaksuja kurssin toteutumisasteen mukaan. Maksuja ei palauteta opiskelijalle, vaan hyvityksen voi hyödyntää seuraavan lukuvuoden tai lukukauden kurssimaksuissa.

Sain tekstiviestin, jossa ilmoitettiin kansalaisopiston kurssien keskeytyksestä (esim. koronarajoitteiden vuoksi). Viestissä mainittiin, että mahdollisesta etäopetuksesta ilmoitetaan erikseen. Järjestetäänkö minun kurssillani xxx etäopetusta?
Vastaus: Jos kurssillasi järjestetään etäopetusta, siitä ilmoitetaan sähköpostitse. Suurien kurssi- ja oppilasmäärien vuoksi emme lähetä etäopetuksesta erikseen tekstiviestiä.Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 0, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Toimipaikka avoin

Kevätlukukausi: 1.1.2021 - 31.5.2021

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit