null
Kurssilla opetellaan tuntemaan syötäviä lähiluonnon kasveja kasvit, kerrotaan terveysvaikutuksista, säilönnästä ja annetaan vinkkejä ruuan valmistamiseen. Tutustu linkkiin: https://blog.wildedibleplants.fi/books/
Kokoontuminen kansalaisopistolle Rakkaudenkuja 1.
Säävaraus: Mikäli ilmatieteenlaitoksen sääennuste lupaa kovaa sadetta kurssin ajankohdalle, kurssi siirretään torstaille 9.6.
Ota mukaan pakastepusseja, sakset ja keliolosuhteisiin sopivat jalkineet. Kurssi on käytännönläheinen perustuen syötävien luonnonkasvien uusimpiin tutkimuksiin vuosille 2016 - 2021, sekä vuonna 2022 ilmestyneeseen kirjaan: Åhlberg, M. 2022. Terveyttä lähiluonnosta. Tutkijan totuus syötävistä luonnonkasveista. Kirjan saa mm. Suomalaisesta kirjakaupasta: https://www.suomalainen.com/products/tutkijan-totuus-syotavista-luonnonkasveista-terveytta-
KURSSILLA KÄSITELTÄVÄT ASIAT:
1) Ryhmäytyminen: Kurssilaisten lyhyt esittelykierros. Lopuksi kurssin vetäjien lyhyt esittäytyminen.
2) Miten erotan villivihannekset muista kasveista? Mistä tiedämme kunkin villivihanneksen edistävän terveyttä? Lähteenä kurssilla käytetty kirja: Åhlberg, M. 2022. Terveyttä lähiluonnosta. Helsinki: Readme.fi.
3) Mitkä ovat villivihannesten käytön hyödyt terveydellisesti ja taloudellisesti uusimpien (2016 – 2022) tutkimusten mukaan tiivistetysti ja yleistajuisesti?
4) Mitä yleisiä lajeja kurssipaikalta löytyy? Mennään luontoon ja tutustutaan niiden tuntomerkkeihin. Näytetään, miten villivihanneksia on viisainta kerätä.
5) Mitä tiedetään kunkin villivihanneksen terveysvaikutuksista?
6) Miten villivihanneksista voidaan valmistaa maukasta ja terveyttä edistävää ruokaa? Villivihannesten säilömismahdollisuuksia talven varalle.
Opettaja: Marja ja Mauri Åhlberg.
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.
Opetuspaikka: Rakkaudenkuja 1Päivä ja kello: Ti: 17.00 - 18.45
Kevätlukukausi: 7.6.2022 - 7.6.2022
Kurssimaksu: 30,00 €
Ilmoittautuminen alkaa: 25.8.2021 9.00
Ilmoittaudu viimeistään: 5.6.2022 22.55